Vikipedi:Seçkin resim adayları/Kartchner Big Room.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 11:40, 24 Haziran 2008 (UTC)

mağara[kaynağı değiştir]

Arizona'daki Kartchner mağarası.
Gerekçe
aslında bir mağara duvar resmi arıyordum, istediğim gibi bir şey bulamadım, o halde şimdilik bir mağara ile yetinelim. :) büyüdüğünde netlik bozuluyor, ama o şartlarda bundan iyisi çekilebilir mi emin değilim.. oluşumuna ilişkin bilgisi olan varsa ve resim altına eklerse sevinirim.
Resmin dahil olduğu maddeler
Mağara
Üreten
Mike Lewis
Aday gösteren
kibelemesaj

Destek Destekkibelemesaj 13:01, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • Destek Destek Bence bu fotoğraf için netliğin pek bir önemi yok. Harika, teşekkürler.  Burak @ 13:05, 15 Haziran 2008 (UTC)
  • Destek Destek--Aycanileti 13:10, 15 Haziran 2008 (UTC)
  • Destek Destek Ansiklopedik değerinin yanı sıra estetik değeri de yüksek... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:56, 17 Haziran 2008 (UTC)

Karşı Karşı-- SR olmak için çok küçük ve yeterince net değil. Kaan 123 07:50, 19 Haziran 2008 (UTC)

  • çok küçük? seçkin resim kriterleri minumum 1000 piksel diyor. bu resmin ölçüleri ise 3057x1783 piksel? bir yanlış anlama mı var acaba? --kibelemesaj 15:51, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Çok hoş bir kompozisyon olmasına rağmen, netlik konusunda yeterli olduğunu düşünmüyorum. Resmi büyüttüğümüzde, pikselleri tek tek sayılıyor. Belki de bu sadece bende böyledir; ama konunun uzmanı arkadaşlar o ortamda fotoğraf çekimi hakkında bilgilendirmede bulunursa iyi olur bence... --DsMuratileti 16:52, 19 Haziran 2008 (UTC)
Sadece sizde değil, herkeste öyle gözüküyor tabii ki... Açık konuşmak gerekirse ben tam görünümüne değil 60%'lığına bakmıştım ve uygundu. Tam boyutta evet pikseller sayılabiliyor. Bu kameradan, çekim kalitesi(zliği)nden; eğer çözünürlüğü 10%-20% azaltırsak (ki bu durumda hâlâ seçkinlik kriterlerini karşılar) tam boyutu daha küçükleşir ama piksel sayma sorunu da ortadan kalkar. Fotoğrafın netlik ve benzeri sorunları anlaşılabilir - mağaralarda fotoğraf çekmek çok zor zira ışık neredeyse her zaman berbat. Sağlam bir ışık sistemi ile birlikte tam set kurulmadığınız sürece ansiklopedide kullanılabilecek iyi bir kare yakalamanız çok zor - bu tip yerlerin genellikle turist kaynadığını düşünürsek oraya setimizi kurup güzel bir fotoğraf çekmek ve bunu insansız çekmek pek de kolay değil ^_^ Dediğim gibi ışık çok sorunlu, ISO da biraz sorunlu ama tam boyutu kullanmadığımız sürece sorunlu bir yönü yok yani artı eksi dengesi kurmamız gerekiyor. Bunları da kibele arkadaşımız bana belirttiği için diyorum yoksa pek de maydanoz olmak istemiyordum; sonuçta herkesin zevki başka ^_^ TEşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:02, 21 Haziran 2008 (UTC)
  • Bilgilendirmeniz için teşekkürler; ancak, sanırım bu hâli seçkin olmak için yeterli değil. Boyutunu biraz küçülttüğümüz ve netlik, piksel konusunu çözdüğümüz takdirde, eğer kriterlerimizi sağlıyorsa, SR olabilir bence. --DsMuratileti 18:03, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Destek Destek --Karduelismsj 11:12, 21 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Maalesef daha iyi bir mağara resmi çekilene kadar ki bunun olasılık dahilinde olduğunu düşünüyorum, buna hayır demek zorundayım. Sebep: İçime sinmiyor destek demek. Resim güzel mağara güzel ama kalite düşük. --Manco Capac 07:17, 23 Haziran 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.