Vikipedi:Seçkin resim adayları/Japon Kyoto 1828a.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 23:59, 13 Ocak 2008 (UTC)

Kyoto'dan bir geyşa.[kaynağı değiştir]

Bir geyşa; Kyoto, Japonya.
Gerekçe
Konusunu güzel bir şekilde betimliyor ve Japon kültürünün bu öğesini tüm renkliliğiyle sunuyor. Işık biraz sorunlu olsa da teknik açıdan da kaliteli.
Resmin dahil olduğu maddeler
Geyşa
Üreten
Yves Picq http://veton.picq.fr
Aday gösteren
- noumenon ʘ mesaj
  • Destek — - noumenon ʘ mesaj 02:44, 6 Ocak 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Fotoğraf çözünürlük açısından iyi; fakat fotoğrafın ışık ve kadraj bakımından 3. Kriter'e (Vikipedi'nin en iyi çalışmalarından biri olarak örnek teşkil edecek fotoğraf ... olmalıdır.), 5. Kriter'e (Maddeye değer katmalı ve okuyucuların maddeyi algılamalarına diğer resimlerin yapamadığı bir şekilde yardımcı olmalıdır.) ve 7. Kriter'e (Konusunu en iyi tanımlayan şekilde çekilmiş veya yaratılmış olmalıdır.) uygun olmadığını düşünüyorum:
  1. Fotoğraf sanki bir Geyşa'nın vesikalık fotoğrafı gibi, yalnız belden üst kısmını almış.
  2. Öyle ki; Geyşaların kullandıkları tanımlayıcı öneme sahip, yöresel şemsiye bile fotoğraf karesinde tam olarak yer almıyor.
  3. Bu fotoğrafı gören ve Geyşalar konusunda fikir sahibi olmayan bir kişi, Geyşaların sadece üst giyimleriyle ilgili bir kanıya varacaktır; oysa Geyşalara özgü giyimi bir bütün olarak algılayabiliriz.
  4. Keşke fotoğraftaki Geyşa'nın yüzü güneşe dönük olsaymış; gölgeler dikkati dağıtıyor.

Ve benzeri...

Bence bu resim konuyla ilgili çekilen en başarılı eser değil ve seçkin resimler arasına girmemeli. --Dsmurat 18:22, 6 Ocak 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Dsmurata hak verdimTeşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 18:24, 6 Ocak 2008 (UTC)
  • Destek Destek Çözünürlük mükemmele yakın, konuyu da gayet güzel betimliyor. --Metal Militia ileti 09:45, 7 Ocak 2008 (UTC)
  • Destek Destek--Eldarionileti 02:07, 8 Ocak 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı - Dsmurat'a katılıyorum. --Math34 23:22, 8 Ocak 2008 (UTC)
  • Destek Destek Geyşa eğlencesini tecrübe etmiş ve az da olsa maddeye katkıda bulunmuş bir kullanıcı olarak söylemem gerekirse, bu resim 'saç şekli', 'kimono', 'gülümseme tarzı' v.s. konuyu yeterince anlatıyor. Şemsiyenin çember olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. İyi çalışmalar.Takabeg 21:41, 10 Ocak 2008 (UTC)

Karşı Karşı Ben de Dsmurat'a katılıyorum. - Omulu 23:04, 10 Ocak 2008 (UTC) Karşı Karşı Işık yanlış, ayrıca geyşanın ayakkaları çok önemlidir. Özelliklerini yansıtmıyor.--Boyalikus 23:24, 10 Ocak 2008 (UTC)

  • Destek Destek bence gölgeler kötü değil, fotoğraf bir geyşayı (geyşanın üst yarısını) iyi anlatıyor. Filanca 22:50, 11 Ocak 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.