Vikipedi:Seçkin portal adayları/Portal:Kıbrıs/1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin portal adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı portalın tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu portal, Vikipedi topluluğunca, Seçkin Portal olmaya layık görülmemiştir.

--İnfoCan 14:15, 20 Aralık 2010 (UTC)

Portal:Kıbrıs[kaynağı değiştir]

Vikinin aktif projelerinden VikiProje Kıbrıs'ın portalı. Kriterleri karşıladığını düşünüyorum. Katkılarının büyük çoğunluğunu Kıbrıs üzerine yapan bir kullanıcı olarak da portalı aktif oldukça güncelleyeceğim. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 16:11, 1 Kasım 2010 (UTC)

  • Destek Destek -- İlk destek benden gayet güzel bir portal yalnız giriş bölümü biraz daha uzatılabilirse daha güzel olur... Emperyan»»ileti 12:03, 2 Kasım 2010 (UTC)
Girişe biraz bilgi eklendi. --82 ~145 ileti 15:11, 2 Kasım 2010 (UTC)

* Şartlı destek Destek Destek -- İçeriğin geliştirilmesi ve ilgili yeni başlıkların portal üzerinde açılması kanaatindeyim. Çokca bilgi değil, ilgili bilgi olması kâfi. - Nebe?viye mesaj 10:56, 6 Kasım 2010 (UTC)

Hmm. Şu an aklıma gelen tek fikir, Kıbrıs tarihi kronolojisi adında bir bölüm eklenmesi. Uygun mudur? --82 ~145 ileti 12:16, 6 Kasım 2010 (UTC)
Olabilir. - Nebe?viye mesaj 12:30, 6 Kasım 2010 (UTC)
Eklendi. --82 ~145 ileti 16:56, 7 Kasım 2010 (UTC)
Elinize sağlık, daha sade ve iç açıcı, gözü okşayan, yormayan bir renkte seçilebilir, tıpkı Es Bik.'ki mavi arka plan üstüne beyaz bir ton. Nedersiniz? - Nebe?viye mesaj 17:53, 7 Kasım 2010 (UTC)
Aslında bizdeki Kıbrıs portalının renkleri daha manidar. Yeşil renk, Kıbrıs'ı tanımlamak amacıyla kullanılan "Yeşilada" tabirini simgelediğinden kanımca portalda bulunmalı. Açık mavi ise deniz. Sarı da hem bence yeşil ile uyumlu, hem de adanın kuraklığını dolaylı da olsa simgeliyor :) İlk olarak yapan ne düşündü bilmiyorum; ama bence sembolizasyon böyle. Belki açık sarı ve açık mavi daha koyu tonlarla değiştirilebilir. Tabii oradaki tasarımı ısrarla tavsiye ederseniz mümkün olduğunca uygulamaya çalışırım. Bu arada, kronoloji bölümüne kaynaklar eklendi. --82 ~145 ileti 19:52, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum 'Portal' sözcüğü Fransızca kökenlidir, ince L ile telaffuz edilir, bu yüzden -e hali 'portale' olarak yazılır, 'portala' değil. Bkz. TDK sözlüğü. Bu ve benzeri düzeltmelerin yapılması gerek. --İnfoCan 23:53, 12 Kasım 2010 (UTC)
Yapıldı. --82 ~145 ileti 12:31, 13 Kasım 2010 (UTC)
  • Karşı Karşı seçkin olacak hiçbir yanı yok, portalın boyu bende sağa kayıyor görünüm çok kötü en önemlisi TARAFLIdır. sadece KKTC'ye odaklanmış. Kolay gelsin. -- hedda+gabler 13:29, 13 Kasım 2010 (UTC)
Sizde yana mı kayıyor? Hmm, teknik bir konu, biraz ayrıntı verebilirseniz sevinirim. "Görünüm çok kötü", bir gerekçe değildir. Lütfen neresinin kötü olduğunu söyleyin. En önemlisi, neresi TARAFLI? Portal gayet TARAFSIZ. Açıkçası bence İngilizce portal, taraflı, sadece güneye odaklanmış, daha düne kadar oradan Türkiye Portalı'na bağlantı yoktu. Bizdeki portale gelince... Taraflı olduğuna dair birkaç kanıt gösterin. Haberler kısmı KKTC odaklı gözükebilir; ancak bu Vikipedi'den bağımsız, Vikihaber'le alakalı. Detaylı inceleme: Seçilen madde - 1 KKTC, 3 genel; Seçkin Resim ve Sözler kısımlarından bahsetmeme gerek yok; Biyografi - 2 Türk, 2 Rum. Sayfayı açtığınıza önünüze KKTC bayrağı ile Bülent Ecevit'in sözü, Türk biyografisi ile KKTC ile ilgili madde çıktıysa, daha fazla incelemeliydiniz. Portal rastgele altsayfa özelliğine sahiptir. Sanırım Limasol'da olan Leftari Kalesi veya Anna Vissi kKTC ile alakalı değildir. Portali ilk gördüğümde gerçekten taraflıydı. Tabii, İngilizce Vikipedi gibi olup da hiç KKTC'den bahsetmememizi istiyorsanız, onu da ben yapmam. Kısacası gerekçenizi açıp, ÖRNEKLERLE gösteriniz. --82 ~145 ileti 18:41, 13 Kasım 2010 (UTC)
hani insanı oy kullanmaktan pişman etme hali var ya öyle bir şey yorumunuz. ben ingilizcedeki portalı açıp bakmadım bile, sürekli onunla karşılaştırmış sanki ben ona bakarak yorum yapmışım gibi. evet sayfayı açtığımda tüm içerikle KKTC ile ilgiliydi, demek ki rastgele yapmak doğru bir yöntem değil. sadece haberler kısmı değil şimdi yine açtım yine hepsi KKTC, tekrar açtım tekrar aynı şey. Bunları biliyor musunuz? dahil. neyse kolay gelsin. Görünüm içinse bir portal göze de hitap etmelidir. -- hedda+gabler 20:31, 13 Kasım 2010 (UTC)
Haberler kısmının buradan bağımsız olduğunu söylemiştim. Ben şimdi açtım da çıkanları sıralayayım: Resim - Makarios, Madde - Medreseler, Biyografi - Papadopulos, Bunları biliyor musunuz? - 1 KKTC, 2 Kıbrıs tarihi. Herhalde böyle bir durumda KKTC apırlıkla olduğunu söylemeyeceksiniz. Bir de, taraflı yorumunuzu, portalın içeriğini yerleştiren kişi olarak üstüme alıyorum. Taraflı olduğunu da iddia ediyorsanız ve örnek vermiyorsanız, bu tip tepkilerle karşı karşıya kalmanız olağan. Göze hitap etme kişisel bir tercihtir, bana hoş görünüyor; fakat öyle düşünüyorsanız da öyledir. Rastgele yapmak konusunda, dikkat ederseniz diğer tüm Seçkin Portaller rastgele yöntemini kullanıyor, ve bu konuda diğer seçkin portal adaylıklarına bakabilir, mesela bu sayfanın en altına bir göz atabilirsiniz. --82 ~145 ileti 20:44, 13 Kasım 2010 (UTC)
pardon örnek vermeyin söylediklerimin bir değeri kalmıyor demek, madem öyle:
  • Seçilen madde: 2009 Kuzey Kıbrıs parlamento seçimleri
  • Seçilen resim: Presidential-palace.jpg :Kıbrıs Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da yer alan Başkanlık Sarayı.
  • Seçilen söz: Bülent Ecevit, Kıbrıs Harekâtı hakkındaki konuşmasından bir söz.
  • Seçilen biyografi: Anna Vissi
  • kısaca 6 kutucukta sadece 1tane GKRY ile ilgili. diğerleri KKTC ağırlıklı. Kaç kere yeniledim sadece biyografi kısmında 2 GKRY ile ilgili içerik çıktı. diğerleri KKTC. maddeyi hazırlamış olabilirsiniz ama kşmse mükemmel değildir, herkes hata yapabilir, gözden kaçırabilir bazı şeyleri. renk konusuna gelince portalın rengini neye göre belirlediniz? -- hedda+gabler 21:26, 13 Kasım 2010 (UTC)
Portali ben açmadım ki :) Yeşil, Kıbrıs'ın "yeşilada" oluşunu simgeler, ayrıca yeşil ile sarı Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının renkleridir. Bu iki renk bence kalmalı. Bu arada, bugün güney ile ilgili eklemeleri yapamayacağım, şimdi çıkıyorum. --82 ~145 ileti 21:48, 13 Kasım 2010 (UTC)
Renkler koyulaştırıldı ve güney ile ilgili bir biyografi, bir de madde eklendi. --82 ~145 ileti 11:39, 15 Kasım 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Portalın tamamı ekrana sığmıyor. Hedda’nın kasettiği şey buydu. Bunun acilen düzeltilmesi lazım. SP olabilmesi için böyle bir sorunun olmaması lazım. İslam Portalı’nda bu sorun yok mesela. Bu hususun bireysel bilgisayar sorunu olamayacağını göz önünde tutarsanız çok sevinirim. SP olacak bir portalda bu tür teknik sorunların olmaması gerektiği için bu durum acilen düzeltilmeli. Mimar77 19:08, 20 Kasım 2010 (UTC)
Hay Allah... Bende gerçekten yok, dolayısıyla önizleme yapma şansım yok. Bir tarafını da bozmayayım :) Bir iki deneme yaptım, düzeldiğini sanmıyorum; ama bir bakabilir misiniz? Tarayıcıdan değil (Firefox, IE ve Chrome'dan baktım), ekran çözünürlüğünden kaynaklanıyor olabilir. Sizin ekran çözünürlüğünüz kaç acaba? (Bu konuda fazla blgili değilim, dolayısıyla yanlış yolda da olabilirim :) --82 ~145 ileti 14:08, 21 Kasım 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Yorumunuz pek doğru değil maalesef. Bu durumun ekran çözünürlüğü ile ilgisi yoktur. Bir önceki yazdığımı tekrar edersem İslam Portalı’nda veya SP seçilen Yahudilik Portalı’nda bu problem yoktur. Bunun insanların bilgisayarlarındaki bir hata değil, teknik bir hata olduğunu göz önünde tutup, ona göre değişiklik yapılmasını öneriyorum. Şimdilik oy vermiyorum. Korkarım SP olan portallar 2005-2006’da SM seçilip sonradan geri alınan gibi olmasınlar, o yüzden aşağıdaki değişıkliklerin halledilmesini rica ediyorum. Yoksa bu portala karşı oy vermek zorunda kalacağım (ama arzum kesinlikle bu değil)
  • Yukarıda belirttiğim görsel sorun halledilmelidir. Böylesine bir teknik sorun olan bir portal, portal olabilse bile Seçkin Portal olamaz kanısındayım.
  • Haberler kısmı kesinlikle taraflıdır. Kıbrıs’ın güneyinden ve müzakereler ile ilgili haberler verilmelidir.
  • Avrupa Birliği portalı ilgili portallar kısmına eklenmelidir. Lütfen bu eleştirilerimi portalın daha da iyileştirilmesi için yorumlar olarak algılayın. Sorunların çözülmesi halinde oyum hemen destek olacaktır. Mimar77 14:39, 21 Kasım 2010 (UTC)
Haberler kısmına bir çözüm bulacağım. Genişlik ile de uğraşıyorum. AB portalını da ekliyorum. --82 ~145 ileti 14:41, 21 Kasım 2010 (UTC)
Yahudilik portalinin kodunu kopyaladım. Şimdi nasıl olmuş? Bulduğum tek farklılık bu. Bu da olmazsa denemeyi düşündüğüm tek bir şey kalıyor. --82 ~145 ileti 14:46, 21 Kasım 2010 (UTC)
Maalesef olmamış. Mimar77 15:11, 21 Kasım 2010 (UTC)
Bir şey daha denedim. Genişliği halletmeden haberlerle ilgilenmeyi düşünmüyorum. Bütün kutuların genişliği fazla mı geliyor (yani portal tamamiyle fazla geniş mi), yoksa sadece bir-iki kutu mu fazla geniş acaba? --82 ~145 ileti 15:25, 21 Kasım 2010 (UTC)
Portal tamamıyla geniş. Kutular eşit şekilde ikiye ayrılmışlar, yani portalın genel genişliğinde sorun var. Mimar77 15:33, 21 Kasım 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Birisi hep KKTC ağılıklı demiş ancak zaten Vikipedi KKTC ağılıklı maddeler içeriyor (Kıbrısla ilgili). Yani Rum kesimi ile ilgili konular KKTC'ye oranla az. Bu normal diyorum... Ve ayriyetten çok güzel bir portal süper... Destek vermiştim zaten :):):) E M P E R Y A N 12:12, 30 Kasım 2010 (UTC)
Türkçe vikiye katkıda bulunanlar Türk/Kıbrıslı Türk, dolayısıyla KKTC alanına ağırlıklı katkı yapılıyor. Ancak bu, portalin KKTC ağırlıklı olacağı anlamına gelmez. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 15:32, 30 Kasım 2010 (UTC)
  • Adaylığı geri çekiyorum. Gerekli tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar aday göstereceğim. --82 ~145 ileti 17:22, 6 Aralık 2010 (UTC)


Bu, bir seçkin portal adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı portalın tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.