Vikipedi:Seçkin madde adayları/Türkiye

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "Seçkin Madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır. --Metal Militia ileti 20:02, 10 Eylül 2007 (UTC)

Türkiye[kaynağı değiştir]

  • Destek Destek Fazla söze gerek yok.Üzerinde yaşadığımız vatanımız.Hem de çok iyi bir madde.Türkiye'nin tarihinden spor ve sanatına kadar herşey var.--Çarşıhastası 15:59, 1 Nisan 2007 (UTC)
  • Destek Destek Diğer kullanıcılar ne der bilmem ama benden destek.azda olsa yardıma ihtiyacı olan bi madde ama halledilmeyecek kadar zor değil--UANnis 09:58, 2 Nisan 2007 (UTC)
  • Yorum: Oldukca fazla bilgiye sahip bir site ama benim dikkatimi birkac sey cekti, duzeltilmesi gerektigine inandigim. 1. Madde de gorsel ve sozel malzemenin dagilimi dengesiz olmus, yani sekilsel acidan hos gorunmuyor. 2. Bazi yerlerde tarafli anlatim dikkat cekiyor. Elbette Turk vikipedide Turk tarafliligi beklenecektir ama bunun ansiklopedik seviyeye indirilmesi taraftariyim. 3. Bazi acilardan zayifliklari var maddenin, ornegin sanat alaninda, Turk sinemasi kismi mesela cok yetersiz. Boyle onemli ve buyuk bir maddenin seckin olmasi da kolay olmayacaktir kanaatindeyim ama el birligi ile calisirsak gelistirebiliriz. BrechtProscenium 20:09, 3 Nisan 2007 (UTC)
Brecht'e katılmamak elde değil. Epeyce çalışmamız gerek. --Metal Militia ileti 15:35, 4 Nisan 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı - Tekrarlamakta yarar görüyorum, eğer insanların bizimle dalga geçmesini istemiyorsak bu maddeyi bu haliyle seçkin madde yapamayız. Eğer yukarıdaki seçkin madde kriterlerinin azıcık bir anlamı varsa bu madde seçkin madde seçilemez. Tekrar aday gösterilmesi dahi üzücü zira sorunlarında pek bir düzeltme yapılmamış... İçeriği bir kenara bırakalım, biçim yanlış. Biçem el kitabının en basit önerilerinden kalın yazının salt maddenin adları için kullanılması dahi ihlâl edilmiş. Gereksiz yere kalın yazıyla vurgu yapılmış, bu ne biçim açısından doğrudur ne de sistemik önyargısal hatayı önlemek açısından. Ayrıca imlâ hataları, anlatım bozuklukları, ısrarla aynı sözcükler için her cümlede iç bağlantı kullanımı (aynı sözcüğü her cümlede iç bağlantı ile sunmamalısınız yoksa madde şu anki gibi aşırı mavi bir görünüm alır), kaynaksızlık, tarafgir ibareler, salt yorumlar...
Türkiye'deki tek parti yönetiminin, bugünkü anlayış ve tanım çerçevesinde bir demokrasi olmadığı çok açıktır ancak o günlerin koşullarında tek partili cumhuriyet insan haklarına saygı ve özgürlük kriterleri açısından benzersiz bir yerdedir. Bu cümlenin hangi yeri VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAY politikarınca uygundur? Cevap: hiçbir yeri. Bu tip bir tümcenin yer almaması gerekir.
Daha önce de Vikipedi'nin en temel politikalarının ihlâlini barındıran bu madde, şahsen duygusal bulduğum sebeplerce önerildiğinde aynı oyu vermiştim. Lütfen, bu maddeyi düzeltelim, düzenleyelim, ama bu hâliyle insanlara seçkin diye sunmayalım, içerikten, konudan harika bir seçkin madde elbette çıkabilir ve kanımca elbette çıkacaktır, sadece biraz daha emek, sabır. Önceki oylamada koyduğum sonuç ile sonlandırırsam:
"Kısacası bu maddenin yazım stili, dil bilgisi (buna imlâ dahil), VP:TBA, VP:D gibi hususlarda sorunları mevcut. Bu haliyle seçkin bir madde olması, eğer nesnel olursak, imkânsız. Maddenin belirtilen sorunları giderilirse, kullanabileceğimiz, yararlanabileceğimiz materyal, kaynak ve (var olan!) içerik ile seçkin düzeyine erişmesi hiç de zor olmayacaktır." Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:03, 4 Mayıs 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıdakilerle aynı sebeplerden.--Martianmister 13:47, 13 Mayıs 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı Nou'yla aynı sebeplerden.--Vito Genovese 18:50, 9 Haziran 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı Türkiye maddesinin Türkçe Vikipedi'de seçkin madde olmasını çok çok çok isterim, fakat şu haliyle imkansız görünüyor. denisutku *:!? 06:57, 10 Haziran 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı --Orijinnal 08:09, 21 Haziran 2007 (UTC) Tüm maddenin oturulup, en baştan bir daha ele alınması gerekir. --Orijinnal 08:09, 21 Haziran 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı Üzerinde yaşadığımız toprak diye kabul edenleri şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini öneriyorum--William Wallace 09:30, 28 Temmuz 2007 (UTC)
  • Destek Destek Gülben Sevgisi 00:06, 16 Ağustos 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı Profesyonelce hazırlanmamış.Düzensiz.MULAZIMOGLU 09:22, 21 Ağustos 2007 (UTC)
  • Destek Destek kızılsungur® 02:54, 1 Eylül 2007 (UTC) Birkaç biçim düzenlemesi ile seçkin madde olur. kızılsungur® 02:54, 1 Eylül 2007 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.