Vikipedi:Seçkin madde adayları/Nuckelavee

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır. --LostMyMind (mesaj) 10.51, 12 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Nuckelavee[kaynağı değiştir]

Süre başlangıcı: 20.26, 9 Temmuz 2023 (Kaliteli ve seçkin içerik adaylıkları için süre sınırlaması teklifinin kabulünden itibaren)
Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)
Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)

İngilizcesinden çeviri yapılmış bu maddenin VP:SMK'ni karşıladığını düşünüyor ve bu nedenle aday gösteriyorum.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 11.17, 9 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek Şartları karşılamayan bir kriter görmedim. Âfâkî💬 12.45, 18 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]
Karşı Karşı. @Vikipolimer, maddeye verdiğin emek için teşekkür ederim ve eline sağlık. Karşı olmamın sebeplerini aşağıda sıraladım. Bunlar giderilirse tabii ki destek veririm. Ancak bunlar düzeltilmeden destek vermem mümkün değil. Anlayışla karşılayacağına ve yazdıklarımı okuduğunda hak vereceğine eminim.
  • Kelime İngilizce olduğu için Türkçe telaffuzu parantez içinde verilmeli.
  • Orkada mitolojisi nedir? Hiçbir kaynakta böyle bir ifadeye rastlamadım. Orkney Adaları'na bağlantı verilmiş. Bu bağlantı ve isimden hiçbir şey anlamadım ben. Hiçbir şey bilmeyen bir okur bile okuduğu zaman veya bağlantıya tıkladığı zaman ne olduğunu anlamalı.
  • "...grafik bir tasviri..." bu makine çevirisi kaynaklı bir hata. Türkçe'de böyle bir kalıp yok. Görünümü, görsel tasviri, vs. gibi bir anlatım olması gerekiyor.
  • "...Orkada ruhu..." tekrar sorayım: Orkada nedir?
  • "Orkada folkloru güçlü bir İskandinav etkisine sahiptir ve nuckelavee, Kelt mitolojisindeki bir su atı ile İskandinavlar tarafından ithal edilen bir yaratığın bileşimi olabilir." İthal etmek Türkçe'de bu anlatımlarda kullanılmaz. Aynı şey değil, lütfen makine çevirisi kullanırken dikkat edelim. Ayrıca İngilizce maddede "Norsemen" terimi kullanılmış, bizde yine İskandinav sözcüğü kullanılmış. Bu ikisi aynı şey değil. İngilizce maddedeki Norsemen teriminin Türkçe karşılığı burada da kullanılmalı ve iç bağlantı verilmeli. Mesela bu cümle şöyle olabilirdi: "Orkada folkloru üzerinde güçlü bir İskandinav etkisi vardır ve nuckelavee, Kelt mitolojisindeki bir su atı ile Kuzeyli (yerli çalışmalarda isim genelde Norsemen olarak bırakılmış fakat şu çalışmada kuzeyin insanları ismi geçiyor, kuzeyli veya kuzeyin insanları denilebilir) kültüründen gelen bir yaratığın birleşimi olabilir."
  • "Kelpi gibi benzer kötücül varlıklarda olduğu gibi, muhtemelen eski zamanlarda adalıların başka türlü anlayamadığı olaylara bir açıklama getiriyordu." adalıların anlam veremediği olaylara bir açıklama getirmelerini sağlıyordu demek daha uygun.
  • İngilizce maddedeki notlar buraya da eklenmeli. Açıklamaların anlaşılır olduğundan emin olunmalı.
  • Etimoloji başlığı altındaki yazı tamamen elden geçirilmeli. Anlatım bozuklukları, eksik iç bağlantılar var ve çeviri hataları da mevcut. Buradaki Türkçe düzgün ve yalın hale getirilmeli. Tek tek yazamayacağım, benim de uğraştığım başka maddeler mevcut.
  • Şurada daha ilk cümleden bir düzeltme yapmam gerekti. Geri kalan çeviride de bu tarz hatalar çokça mevcut ve hepsini yazacak düzeltecek vaktim maalesef yok. Eminim çeviriyi kontrol ettin, tahmin edebiliyorum. Ancak bu tarz hatalar bir seçkin maddede olmamalı takdir edersin ki. Bunları düzeltmeden destek veremiyorum.
Harald the Bard (mesaj) 08.09, 26 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]
Yanıt @Harald the Bard, makine çevirisi kullanmadım, eleştirilerin için teşekkür ederim, ilgili düzenlemeleri kısa süre içinde yaparım.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 11.43, 26 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]
@Harald the Bard, aslında bunu belirtmek istemeyecektim fakat sanırım artık bir tepki vermenin vakti geldi, bu şekilde hiçbir dayanağı olmayan şekilde insanların makine çeviri yaptığına dair ithamlar bana bir nezaketsizlik gibi görünmekte, bu nedenle bu ve bundan sonraki süreçlerde hiçbir maddeyi sm km adayı göstermeyecek ve bu süreçten sonra bir protestoya gideceğim. Sadece bu maddeyi çevirirken bile birkaç kullanıcıdan destek almışlığım var, bu kullanıcıları tabi ki ifşa edemem fakat bu şekilde yaklaşımların vikipedide son bulmasını diliyorum. İyi çalışmalar dilerim.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 22.30, 26 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]
@Vikipolimer, bu tarz bir konunun yeri burası değil, mesaj sayfana yazacağım. Selamlar, Harald the Bard (mesaj) 05.06, 27 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]

 SİS notu: Selam @Vikipolimer, ilgili düzenlemeleri yapacağını yukarıda belirtmiştin, çalışmaların tamamlandığında bana ya da ilgili kullanıcıya seslenebilirsen bu adaylığı biraz hareketlendirelim, beklemede kalmış. --LostMyMind (mesaj) 08.44, 5 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

 SİS notu: Adaylıklar için belirlenen tartışma süresi dolmuş durumdadır, verilen süre içinde seçilmesi yönünde bir fikir birliği oluşmamıştır. Ek süre verilmesini gerektiren devam eden bir tartışma da bulunmadığından adaylığı sonlandırıyorum. --LostMyMind (mesaj) 10.51, 12 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.