İçeriğe atla

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Muhammed Celaleddin-i Rumi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 12:20, 27 Nisan 2008 (UTC)

hem tarihi hemde güzel maddesiyle şeçkin madde olabilir --78.179.77.146 19:34, 13 Nisan 2008 (UTC)

  • Karşı Karşı-- Mevlana ile ilgili bir maddenin seçkin olmasını isterim. Ancak böyle değil. Çünkü maddeyi ilk gözlemlediğinizde bile maddenin yeterli olmadığı görülüyor. İngilizce Wikipedia'sındaki ilgili madde bu maddenin neredeyse üç katı büyüklüğünde. Bu demektir ki Mevlana ile ilgili yazılacak daha çok şey var. İngilizce bilen birisi olursa ve çeviri yaparsa ortaya çok güzel bir madde çıkacak (hem uzun hem de 60'a yakın kaynak). Bunun dışında madde de mutlaka Mesnevi hakkında geniş bilgi olmalı. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 21:15, 13 Nisan 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Hakkında yazılacak daha fazla şey olduğu kesin... daha önemlisi, hakkında yazılacak şeylerin bu dille, bizim ansiklopedimizde yer almaması gerektiği kesin.
"Başta hükümdar olmak üzere saray adamları, ordu ileri gelenleri, medreseliler ve halk, Bahaeddin Veled'e büyük bir saygıyla bağlanıyor, müridi oluyordu. Bahaeddin Veled 1231'de Konya'da öldü ve Selçuklu Sarayı'nda gül bahçesi denilen yere defnedildi. Hükümdar yas tutarak bir hafta tahtına oturmadı. Kırk gün, imarethanelerde onun için yemek dağıtıldı. Bu mesneviside böylece sona erdi."
  • Yukarıdaki tarzdaki ifadeler uygunsuzdur... bu tip bir masalsı anlatıma yer vermiyoruz. Ayrıca yukarıdaki bol atıflı cümlede hiç kaynak olmadığına da dikkati çekerim. Bu madde çok ciddi oranda kaynaksızlık ve daha da kötüsü doğrulanabilirlik sorunları, ihlâlleri içeriyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 01:39, 15 Nisan 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Anlatım biçimindeki hatalar nedeniyle Çapasapı ileti 07:30, 18 Nisan 2008 (UTC)


  • Karşı Karşıhakkında yazılacak şeyler bu kadar değil--Eren1234 18:50, 22 Nisan 2008 (UTC)Geçersiz; kullanıcının oy hakkı yok. Bkz. VP:OY (oylama başlangıcı itibariyle en az 150 değişiklik ve en az iki aylık (60 gün) kullanıcı) Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 08:30, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Kırmızı bağlantılar görüyorum. Eksik bir biyografi. Kaynakça dar. Sufizm ,sema ayini, mesnevi alt başlıklarla ana başlığa bağlı bir şekilde gösterilmemiş. Bilmiyorum en:wiki maddesini görünce utandım açıkçası.--Boyalikus 13:21, 23 Nisan 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.