Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Mükemmel (albüm)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 17:20, 2 Aralık 2016 (UTC)

Mükemmel (albüm)[kaynağı değiştir]

- Seyit mesaj 18:36, 23 Ağustos 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum
  1. Bu adaylıkta olduğu gibi yine belli bir tarih ifade etmeyen ayların baş harfi küçük olmalı.
  2. Müzik ve görsel başlığı "şu şarkıdan sonra şu geliyor ondan sonra da bu geliyor" gibi albümün şarkı listesine bakılınca görülecek bilgilerle dolu, biraz düzenlenmesi lazım buranın. Bir de albümün kliplendirilmiş bir şarkısı yerine neden "Yangın"dan ses örneği konulmuş?
  3. Olcay Tanberken, Emre Toprak kimdir?
  4. Kliplendirilen şarkılar single olarak sayılmıyor mu? Bilgi kutusunda single olarak Alt Dudak var sadece.
  5. Albümün aldığı ödüller Tanıtım başlığında değil de Eleştiriler ya da Müzik ve görsel başlığında olsa daha iyi olur.--Merve (mesaj) 10:37, 21 Eylül 2015 (UTC)
@Kullanıcı:Yelester, 2003 Kasım'ı, yalnızca o yılın kasım ayını belirttiğinden büyük harfle başlamalı. İngilizce üzerinden anlatmak daha rahat gibi, "The November" deyince belli bir kasım ayı kastediliyor ya hani :)--RapsarEfendim? 12:00, 21 Eylül 2015 (UTC)
KD olmayan sitelerdeki eleştirilerin maddede yer almaması lazım Merve'nin de dediği gibi.--RapsarEfendim? 12:01, 21 Eylül 2015 (UTC)
@Kullanıcı:Rapsar Yazım kılavuzunda verilen açıklamaya göre bence hala net değil böyle bir kullanım ama TDK'nin sitesinde biraz gezindim ve makalelerde ve sözlük tanımlarında maddedeki gibi kullanımlar varmış. --Merve (mesaj) 17:22, 21 Eylül 2015 (UTC)
Aynen. Ben de 1-2 yıl öncesine kadar senin dediğin gibi yazıyordum, sonra fark ettim :)--RapsarEfendim? 17:24, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap
  1. Tarihler konusunda Rapsar açıklama yaptı, ben de sizin dediğiniz gibi yapıyordum ancak yine bir adaylıkta Rapsar'ın uyarısı üzerine bu şekilde kullanmaya başladım.
  2. Bu kısmı şarkılar hakkında bilgiler olması için yazmıştım, yine Rapsar'ın bir başka madde adaylığındaki eleştirisi üzerine. Düzenleyecek bir şey bulamadım beğenmediklerinizi siz düzeltirseniz sevinirim. Ses dosyası yüklemek için ogg olması gerekiyor biliyorsunuz. Ben de maddeyi yazarken "Naber" yerine "Yangın"ı kesip ogg'ye çevirmişim. Hâl böyle olunca "Yangın"ı yükledim, albümün genel havasını da yansıttığını düşündüğüm için. Ama isterseniz klip şarkılarıyla ya da övgüler toplayan "Karar Ver" ile değiştirebilirim.
  3. Tanberken yıllardır eleştiri paylaşan bir isim ve yazdığı sitenin de çeşitli sanatçılarla yapılmış röportajlar yayımladığını görünce KD olduğunu düşünerek ekledim. Emre Toprak'ın sitesi de düzenli paylaşım yapan bir Türk müzik sitesi. Yapılan olumsuz eleştiri bulamadığım için eklemiştim ama kaldırabilirim.
  4. Ödülleri taşıdım. - Seyit mesaj 16:41, 21 Eylül 2015 (UTC)
şöyle değiştirdim, sence bir sorun var mı? --Merve (mesaj) 18:13, 21 Eylül 2015 (UTC)
Albüm maddelerinde benden daha çok vakit geçirmişsindir, en çok hangi şarkılardan örnek koyuluyor? Tanberken belki kabul edilebilir ama ikisi de sonuçta blogger. Çok takip edilen herkesin yorumlarını buraya koyamayız. Türkçe müzikte eleştiri yazan kişi pek olmaması maddeleri eksik bırakıyor böyle. --Merve (mesaj) 18:20, 21 Eylül 2015 (UTC)
Eline sağlık ancak tüm şarkıların adı geçse daha güzel olurdu sanki :) Neyse başka kullanıcılardan yorum bekleyeceğim. Emre Toprak eleştirisini çıkardım, Tanberken'i bıraktım. Genelde klip şarkıları konuluyor "Naber"i koydum, o daha büyük bir hit diğerlerine göre. Bu arada single olarak niye sadece "Alt Dudak" var demiştin çünkü diğerleri single olarak yayımlanmadı. iTunes'a falan bakabilirsin. - Seyit mesaj 20:02, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Destek Destek --Merve (mesaj) 19:14, 23 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık, biraz geç de olsa maddeyi okudum Kullanıcı:SeyitA, birkaç da ufak düzeltme yaptım. Sormadan belirteyim, kurum adlarına gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmıyor :) Aklıma takılan kısımlar ise şu şekilde:
  1. "Arka plan" başlığında "Ya Ya Ya Ya" için gereksiz detay verildiğini düşünüyorum. YouTube kısm, liste başarısı ve kazandığı ödülün bu albümle alakası yok, aşırı detaya girilmiş.
  2. Perküsyon ve vurmalı çalgılar, bizdeki maddeye göre aynı kavram. Personel kısmında ise farklı kavramlar gibi sunulmuş. Aslı nedir?--RapsarEfendim? 20:39, 11 Şubat 2016 (UTC)
Düzelttim, baya geç olsa da... @Rapsar. Perküsyon ve vurmalı aynı şey fark yok, kitapçıkta öyle geçmişler nedense ben de öyle yazmışım o an. Yazım yanlışları falan da var zaten kitapçıkta. Öylesine formalite icabı hazırlanmış gibi. -seyit. 18:29, 31 Mart 2016 (UTC)
  • Destek Destek Değişiklikler ve açıklamalar için teşekkürler :) Şu anda bir sorun göremiyorum, emeği geçenlerin emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 20:03, 31 Mart 2016 (UTC)
  • Destek Destek Sübanallah kardeşlik tafsilatına kadar tedkik etmiş ibretlik bir maslahat koymuşsun ortaya. --II. Niveles (mesaj) 02:52, 14 Kasım 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.