İçeriğe atla

Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Euthyphro ikilemi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.----anerka'ya söyleyin 07:30, 30 Kasım 2012 (UTC)

Euthyphro ikilemi[kaynağı değiştir]

Maddenin KM ile ilgili olarak belirtilmiş 6 temel özelliği karşıladığını ve bu yüzden KM olabileceğini düşünüyorum. düşünüyorum. KM ve SM değerlendirmelerinde sık şekilde kaynak sayısına bakıldığını farkettim. Kaynak güvenilirliği konusunda wikipedideki hassasiyet hoşuma gidiyor, ancak kaynakların işlevi konusunda emin olamadım. İngilizce yada almanca wikipediden aktarılmış onlarca kaynak gerçekte bir maddeyi inceleyen birinin hiçbir ihtiyacını çözmeyebilir. Kaynak sayısı az değerlendirmesini direk konunun içeriği ile ilgili yapıldığı durumlarda (örneğin "şu argümanın kaynağı nedir?" gibi) çözmeye çalışacağım, ama sadece kaç adet kaynak maddesi olduğu konusunda eleştiri yapılırsa ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. İlginizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Sargon (mesaj) 06:19, 21 Haziran 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum Madde çok ilgi çekici, okurken keyif aldım. Aklıma takılan şöyle;
  1. "Sokrates'in ikilemi" alt başlığındaki 2. paragrafta "Sokrates Euthyphro ile dindarlığın yada kutsal olanın (Grek. τὸ ὅσιον) (İng. pious, Alm. fromm) doğası üzerine tartışır. Sözcük Türkçede "iyi"den daha çok dindar, erdemli, zahit anlamına geliyor." denmiş, İlk cümlede bir kavramın (ya da iki kavramın diyelim) doğası üzerine tartışır denmiş, ardından gelen cümlede "sözcük" açıklanmış, peki bu sözcük hangi sözcüktür?
  2. Bunun dışında imla ile ilgili olduğunu düşünerek şu değişiklikleri yaptım kontrol ederseniz sevinirim. --anerka'ya söyleyin 19:07, 27 Haziran 2012 (UTC)
    Emek verip okuduğunuz için teşekkür ederim. Baştan sonra bir maddeyi okutacak birini bulmak çok sevindirici. 1.sorudaki sözcük "pious". Alıntı yaptığınız cümleyi biraz değiştirdim, gerçekten anlaşılmaz olmuştu. İkilemi ilk ortaya atan Sokrates pious'u tartışıyor. Ancak aynı ikilem daha sonra küçük değişikliklerle tartışılmaya devam ediliyor. Farklardan biri tanrılar yerine tek tanrının geçmesi, diğeri de pious'un (kutsal olan diyelim) yerine iyi/ahlaklı/adaletli olanın geçmesi. Yaptığınız değişiklikler için de teşekkürler. Ayrıca aklınıza takılan her konuda beni maddeyi gelistirmeye zorlayın lütfen. Sargon (mesaj) 07:37, 28 Haziran 2012 (UTC)
    Değişiklik açıklayıcı olmuş, teşekkürler. Madde şu haliyle kaliteli madde olmaya bence uygun, ancak üzerine çıkmayı isterseniz, Almanca Vikipedi'de literatür bilgisi bulunuyor, ayrıca bazı okuma parçaları verilmiş (genellikle İngilizce), İngilizce Viki'de ise kaynaklandırılmış daha fazla bilgi bulunuyor. Konu ile ilgili araştırma yapabilecek zamanı bulabilirsem ayrıca eklemeler yaparım. --anerka'ya söyleyin 08:21, 28 Haziran 2012 (UTC)
    Biraz geç bir cevap oldu anerka. Birşey söylemememin nedeni maddeyi şimdilik daha fazla geliştirmeyi düşünmemem idi. Yani seçkin madde haline getirmeyi hedeflemiyorum. Şimdilik KM olması yeterli. Seçkin madde haline gelebilmesi için ise yeni bir çalışmaya girmek gerektiğini düşünüyorum. Sargonileti 20:42, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikli olarak çok güzel bir madde olmuş onu söylemek isterim. Ellerine sağlık. Maddeyi geliştirirken en az İngilizcesi kadar kapsamlı olması gerektiğini düşünüyorum. İngilizcesi KM veya SM olmadığı halde Türkçe versiyonundan daha kapsamlı. Bu hususu göz önünde tutarak maddeyi geliştirebilirsen KM olabileceğini düşünüyorum. Mimar77 (mesaj) 17:31, 8 Eylül 2012 (UTC)
    Maddeyi daha kapsamli hale getirmek için zamana ihtiyacım var. Geliştirmeyi düşünüyorum ama şu anda başka çalışmalara öncelik vermeyi düşünüyorum. Zamanım olunca tekrar ilgileneceğim ve muhtemelen SM haline getirmeye çalışacağım. Geçici olarak adaylıktan çekebilir miyim. Sargonileti 06:57, 24 Eylül 2012 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.