Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Coulomb yasası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 12:51, 11 Nisan 2015 (UTC)

Coulomb yasası[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipediden çevrildi. Elektrostatiğin temel prensiplerinden. Oldukça da ayrıntılı... -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 20:07, 7 Ocak 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Elinize sağlık. Maddenin girişindeki çift madde şablonunu görmediniz mi? Bu hâliyle KM olabilir mi sizce? Öncelikle o iki madde birleştirilmeli. Onun dışında İngilizce Vikipedi'deki maddeye (en:Coulomb's law) şöyle bir baktım ve tarihçe alt başlığını eksik çevirdiğinizi gördüm. Ayrıca maddede kaynaksız yerler var. Sanırım İngilizce Vikipedi'deki madde de bu yüzden KM değil.--B.S.R.F. 💬 13:13, 19 Ocak 2015 (UTC)
Ben maddeleri birleştirdim.--RapsarEfendim? 17:28, 8 Şubat 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık, fizik maddesi olarak iyi; ancak kaliteli madde olarak yetersiz olduğunu düşünüyorum.
  1. Kaynakça kısmındaki notlar tamamen İngilizce. Okurların bir şey anlamasını beklemek pek doğru değil.
  2. Sayfanın genelinde kullanılan üslup pek ansiklopedik değil, çoğu ifade imla kuralları bakımından hatalı. "Gördüğü şeyi, sürtünmenin mıknatıs görevi gördüğüne yordu" gibi birçok örnek var.
  3. Kaynaksız ifadeler de var maddede çokça:
  4. "Daha sonra noktasal iki yükün arasındaki elektriksel kuvvetin yükle doğru, uzaklığın karesiyle ters orantılı olduğunu saptamıştır."
  5. "Charles-Augustin de Coulomb yüklü cisim arasında itme ya da çekmeyi saptamak için burulma teraziyi kullanmıştır"
  6. "Elektrostatik Yaklaşım" başlığının tamamı
  7. "Antik Akdeniz toplumlarında, kehribar çubuğunun kedi kürküne sürtüldüğünde tüy gibi hafif nesneleri çektiği bilinirdi."--RapsarEfendim? 17:33, 8 Şubat 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıda belirtilen nedenlere katılıyorum. --Görkem7 mesaj 17:45, 2 Mart 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.