Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Barış Arduç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:33, 2 Aralık 2016 (UTC)

Barış Arduç[kaynağı değiştir]

Madde ye eksiksiz ve doğru bilgileri kaynaklarıyla ekledim.Kaliteli madde adayı olabileceğini düşünüyorum. --Neomaniaamesaj 23:38, 7 Nisan 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık. Biçimsel olarak çok yanlışlar var, verilmeye iç bağlantılar, tekrar eden ve hatalı verilen bağlantılar, italik ve kalın yazıların yanlış kullanımı, aşırı paragraf kullanımı vs. Buna ek olarak kaynak kullanılmayan ifadeler var, "2015" başlığındaki ilk iki paragraf, bir önceki başlıktaki son üç paragraf gibi.--RapsarEfendim? 19:19, 21 Nisan 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Öncelikle değerlendirme ve yorum için teşekkür ederim. Örnek kaliteli maddeleri de inceleyerek bahsetmiş olduğunuz biçimsel yanlışları, hatalı verilen iç bağlantıları, italik ve kalın yazım yanlışlarını ve aşırı paragraf kullanımı gibi hataları mümkün mertebe düzeltmeye çalıştım. Ayrıca bahsetmiş olduğunuz eksik kaynaklarıda ekledim.Umarım olmuştur.--Neomaniaamesaj 21:31, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Elinize sağlık, şu an için eksikler ve yanlışlar olduğu için karşı oy veriyorum.
  1. Şuradan eğik yazının kullanıldığı yerlere bakabilirsiniz. Ayrıca edat ve bağlaçların yazımında yanlışlar var.
  2. Ansiklopedik bir dil hakim değil. Adından söz ettirdi, adını iyice duyurdu, Türkiye’nin önde gelen moda fotoğrafçısı gibi. Bunun yanı sıra fiil çekimlerinde de paragraflar arasında tutarsızlıklar var, mümkün olduğunca di'li geçmiş zaman kullanılmalı.
  3. "Öyle ki dizinin bölüm fragmanları bile Youtube'da yayınlandığı anda milyonları aşan izlenme sayısına ulaştı." verilen kaynaklarda böyle bir bilgi yok.
  4. Özel hayatı hakkında bir bilgi yok.
  5. Oyuncu maddesi olduğu için yer aldığı dizi/filmlerin maddelerinin de açılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yukarıda da denildiği gibi pek çok iç bağlantı verilmemiş, hayır kuruluşları ve federasyonlara iç bağlantı verilmeli.
  6. Televizyondizisi.com'un verdiği ödüller kayda değer sayılmalı mı?--Merve (mesaj) 21:16, 13 Haziran 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Değerlendirmeniz için teşekkür ederim.
  1. Şunu belirtmek isterim ben Türkçe Dil Bilgisi uzmanı değilim. Daha önce kaliteli madde seçilmiş diğer maddeleri inceleyerek elimden geldiğince yanlışları düzeltmeye çalışmıştım. Fakat bu noktada şunu anlayamadım. Örneğin bu sayfada bahsettiğiniz yazım yanlışlarından onlarcası olmasına rağmen hatta kaynaksız birçok bilgi eklenmiş olmasına rağmen nasıl kaliteli madde seçildiğini bilemiyorum.Yine de bahsettiğiniz hataları mümkün mertebe düzeltmeye çalışacağım.
  2. "Öyle ki dizinin bölüm fragmanları bile Youtube'da yayınlandığı anda milyonları aşan izlenme sayısına ulaştı." Hayır verilen kaynaklarda var ama siz görememişsiniz. Buradan bakabilirsiniz.
  3. Özel hayatıyla ilgili bilgi ekleyemedim.Çünkü farklı IP numaralarıyla yaşı küçük kullanıcılar tarafından bu kısımlar sürekli olarak silinip değiştiriliyordu. Maddeye koymamanın daha doğru olacağını düşündüm. Ayrıca oyuncunun resmiyet kazanmış herhangi bir birlikteliği de yoktur.
  4. Henüz yeteri kadar dizi/fim projesi olmadığı için bu maddede ayrı bir kategori açmayı gereksiz buluyorum.
  5. Bahsettiğiniz Televizyondizisi.com ödülü inanın bana görede kayda değer bir ödül değil ama ben sildikçe farklı IP numaralarından farklı kullanıcılar ısrarla bu bilgileri ekliyor. Hatta önlerine gelen basit anketleri bile bilgi diye ekliyorlar.Bir çok defa uyarmaya çalıştım ama işe yaramadı.Benim takdirimde olan bir durum değildir.--Neomaniaamesaj 16:43, 14 Haziran 2016 (UTC)
  1. Bağlaçların yazımını, noktalama işaretlerinin kullanımını, iç bağlantıların verilmesini (aynı maddeye adı her geçtiği yerde bağlantı vermeye gerek yok) düzelttim. Gözümden kaçan varsa siz de düzeltebilirsiniz.
  2. İlgili cümlenin sonuna kaynağı ben yorumda bulunduktan sonra koymuşsunuz.
  3. Verdiğiniz örnekle bu madde arasında farklar var. Metin içinde adından söz ettirdi, başarılı oldu, sevildi vs gibi ifadeler ilgili roldeki performansı hakkında yapılan eleştirilerle, adaylıklarıyla, ödülleriyle desteklenebilir mesela. Birçok ödül kazandı yerine ilgili rolde aldığı/aday gösterildiği Kristal Fare, Magazin Gazetecileri, Altın Kelebek gibi nispeten daha büyük ödüllerden metinde bahsedilmeli bence.
  4. Maddelerin açılmasından kastım, maddede kırmızı duranlar yani Dinle Sevgili'nin açılmasıydı :)
  5. Yardımcı rollerde oynadığı dizilerdeki rollerinden biraz bahsedilmesi daha iyi olabilir. --Merve (mesaj) 15:01, 15 Haziran 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.