İçeriğe atla

Vikipedi:Kaliteli madde adayları/İsmet İnönü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 21:32, 25 Temmuz 2012 (UTC)

İsmet İnönü[kaynağı değiştir]

Bu maddeyi inceledim. Hayatı tarafsız olarak ve kaynak destekli anlatılmış. Bunun KM olması gerektiğini düşümüyrum. ~--~ Cano58ileti 08:41, 6 Temmuz 2012 (UTC)

  • İlk görüş yorumum: Bu maddenin KM seçilebilmesi için en kötü Mustafa Kemal Atatürk maddesi gibi olmalı. امپريان-ileti 14:58, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • İçerik güzel ama çok eksik. Sırf hayat hikayesinden 3 ciltlik kitap (İkinci Adam, Şevket Süreyya Aydemir) çıkan bir kişi için yetersiz bir madde. Orduda ilk yılları başlığı geliştirilmeli, Balkan Savaşları'nda aldığı rollerden daha çok bahsedilmeli, I. Dünya Savaşı'daki görevleri daha geniş anlatılmalı, katıldığı çarpışmalardan bahsedilmeli. Kurtuluş Savaşı'nda Ankara hükümetine katılışı, Batı Cephesi komutanlığına getiriliş süreci, cephedeki eylemleri anlatılmalı. 1938'e dek aldığı görevler detaylandırılmalı, 13 ve 14 numaralar gibi anekdotsal kaynaklar yerine düzgün akademik kaynaklara yer verilmeli. II. Dünya Savaşı döneminde Türkiye'nin tarafsızlığını nasıl sağladığı anlatılmalı. 1946 seçimleri ve sonrasında DP'nin iktidara gelişi döneminde neler yaptığı daha geniş anlatılmalı. 1938-1950 döneminde ekonomi istatistiği taraflılık amaçlı gibi görünüyor, II. Dünya Savaşı sonrasında ekonomi 4 yıl boyunca yıllık ortalama %11 büyümüştü (Kaynak Zürcher, akşam yazarım). DP iktidarı boyunca yaptıkları iki cümleyle yazılmış. 1964 Kıbrıs olaylarına neredeyse hiç yer verilmemiş. CHP'de yerine Ecevit'in geçişi çok kısa yazılmış. Yazacak o kadar çok şey varken bu madde KM olmamalı.--Khutuckmsj 15:31, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynak namına bir şey yok. Taraf makaleleri, Sabah, Hürriyet gibi yerler pek de dişe dokunur kaynaklar değil, böyle bir maddede. Kitaplardan faydalanılmalı.--RapsarEfendim? 10:59, 12 Temmuz 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Şu haliyle KM standartlarımızdan çok uzakta. Khutuck ve Rapsar'a da ayrıca katılıyorum.--Myrat ileti 01:57, 17 Temmuz 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Yapılan önceki yorumlara katılarak ve kaynakçaya eklediğim şablona dikkat çekerek, ileride bir gün olması dileğiyle. Utku Tanrıveremesaj 03:32, 17 Temmuz 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıda zaten gerekli yorumlar yapılmış, benimde sadece fazladan söyleyeceğim şey yok. --JustForFun (mesaj) 15:16, 25 Temmuz 2012 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.