Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Coolland

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Kullanıcı, hizmetli olmak için gerekli desteği sağlayamamıştır. --M.M. ileti 18:49, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 8
 Destek: 1
 Karşı: 7
 Tarafsız: 0
 Oran: %12,5

Coolland[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 15:16, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Coolland (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikipediye daha yararlı olmak için aday olmaya karar verdim,olumlu sonuç çıkarsa çok sevindirici olacak benim için,çıkmazsa da çalışmalarıma tam gaz devam edeceğim yani her iki durumda da çalışmalarım devam edecek --Coollandİletişim 15:16, 1 Mayıs 2009 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek - Katkılarına bakınca diğer vikipedistler ile iletişiminin iyi olduğunu gördüm. Şayet mesaj kısmında resimlerle ilgili uyarılar aldığını gördüm. Hatasız vikipedist olma olasılığı çok azdır. Herkes hata yapar. Hizmetli olabilmesi için yeterli kuralları bildiğini düşünüyorum. Oyun olumlu. Kolay gelsin. Ravagesileti619 1 Mayıs 2009 22.41 (UTC+3)
  2. Kısmi destek - Resim lisans bilgilerini, kurallarını öğrenmesi gerekir. Gözlemlerimde bunu düzelttiğini görürsem, tam destek verebilirim.--Eftal GEZER | İleti Gönder 09:30, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum "Hatasız kullanıcı olmaz." diye oy kullandım "Ravages"te, akıma döndü.--Eftal GEZER | İleti Gönder 09:30, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum - Kısmi destek oyu, hizmetli oylamalarında geçersizmiş.--Eftal GEZER | İleti Gönder 10:44, 2 Mayıs 2009 (UTC) Oyuma karar verdim, "karşı" başlığına bakınız.--Eftal GEZER | İleti Gönder 17:28, 6 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum O halde bu akımın önemli bir noktayı gözden kaçırdığını not düşmek gerek. Hizmetli oylamalarıyla "hatasız kullanıcı" seçmiyoruz. Bazı ek işlevleri doğru şekilde kullanabilecek, soğukkanlılığını, tarafsızlığını ve kurallara hakimiyetini kanıtlamış kullanıcıları seçiyoruz. Bu anlamda olumsuz oylarda kullanıcıların eksikliklerinin ya da hatalarının belirtilmesi tam da gereken şeydir. Bunun karşılığı hatasız kullanıcı olamayacağı söylemi değil, kullanıcının bu hataları yapmadığı ya da hataları geçmişte bıraktığı ve kurallara hakimiyetini gösterdiği olabilir ancak. Kimi zaman kastedilenin tam tersi anlaşılıp hizmetliliği mi öğretiyorsun, üstten konuştun falan denilse de, bıkmadan yineleyelim: Hizmetlilik kullanıcılara verilecek bir paye değildir. Amaç, işlevleri hakkıyla kullanabilecek, sabırla viki çöplerini toplayabilecek olanları seçmektir. --Yabancımsj 09:48, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Hizmetli oylamalarının geçmiş tartışmalarında maalesef soğukkanlılığı, vikipedi bilgisi, tarafsızlığı vs. anlaşılmadan ve daha sonra öğrenir, soğukkanlı olur, tarafsızlaşır diye oy verildiğini görüyoruz. Yine maalesef vakti zamanında bendeniz de sadece yararlı katkılar yapıyor diye hizmetli seçimlerinde olumlu oy kullanmıştım ki daha sonra ne kadar yanlış yaptığımın farkına varabildim. Hizmetlilik elbette bir paye değil, (şimdide değil, çok önce de değildi) bir hizmetlinin yaptığı çok şeyi herhangi bir kullanıcı yapabilir, hatta hizmetliler de yeri geldiğinde bir kullanıcı tarafından uyarılabilir...Herhangi bir kullanıcı, herhangi bir konuda hizmetlilerden daha çok bilgi sahibi olabilir...Bu konulardan birisi de hizmetlilerin görevleri ve vasıfları olabilir, bir hizmetlinin hizmetliliğin ne olduğunu bir hizmetli adayına öğretmesine veya anlatmasına ihtiyaç yoktur, aday olmuş bir kullanıcının görevini bildiği ve yapmaya istekli olduğu varsayılır, oy verecek olanlar araştırır, inceler ve şüphelerini gidermek adına sorular sorabilirler...Burada sadece adayın vasıflarının, bilgisinin ve yaptıklarının hizmetliliğe yeterliliği tartışılır. Coolland için erken olduğunu düşünmekle birlikte oy kullanmayı düşünmüyorum, bu oylama kendisi için ileride yapıcı olacaktır umarım, kendisine başarılar dilerim...Vikipedist 19:36, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı - Kullanıcının kısa madde oluşturma konusundaki uyarıları henüz çok yeni. Ayrıca bu yıl içinde defalarca resim yükleme uyarısı almış ve bu resimlerin büyük çoğunluğu, eksiklerin yerine getirilmemesi sebebiyle silinmiş. Elbette ki hatasız vikipedist olmaz ama birçok resimde aynı eksiklerin tekrarlanmış ve gerekenin yerine getirilmemiş olması, bilgi eksikliğini gösteriyor. Bir hizmetli olarak, yeri geldiğinde kaynaksız, lisanssız ve gerekçesiz resimleri temizlemek durumunda kalacak, gerektiğinde bu konuları bilmeyen kullanıcılara yol gösterecek, ancak bu konuda bilgisi yeterli değil. Resimler konusundaki bu eksikliği, Vikipedi için çok önemli olan telif hakları konusunda da genel bilgi eksiği olduğunu düşündürüyor. O yüzden henüz erken. İyivikiler... ho? ni! 20:22, 1 Mayıs 2009 (UTC)
  2. Karşı Karşı - Sayın Homonihilis'in yorumuna katılarak. --♪♫Berkay0652|ileti 21:30, 1 Mayıs 2009 (UTC)
  3. Karşı Karşı - Coolland'ın mesaj sayfasına baktığımda bu yıl içinde birçok uyarı aldığını görüyorum. Mesela resim yükleme hataları ve kısa içerik oluşturma konusundaki uyarılar gibi... "Hatasız Vikipedist" olmaz densede sonuçta bu bir hizmetli başvurusu oylaması ve hizmetli olacak kişininde en azından aday olduğu yıl içerisinde aldığı uyarıların minimum seviyede olması lazım. Çünkü hizmetlilerin tecrübeleriyle Vikipedistlere yol göstermeleri gerekir. Bu uyarılar kullanıcın yeteri kadar tecrübeli olmadığının göstergesidir. Bu nedenlerden dolayı karşı oy kullanıyorum. Teşekkürler... --Böcürt 11:33, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  4. Karşı Karşı - Homonihilis'in dediklerine ek olarak tartışma sayfalarına katılımının çok az olması nedeniyle henüz erken olduğunu düşünüyorum. --Onur Kayabaşı sms 17:06, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  5. Karşı Karşı - Homonihilis'in ve Böcürt'ün belirttiği nedenlere katıldığım için oyum olumsuz. Evet, hatasız kullanıcı olmayabilir. Ancak bu hatalar hizmetli adaylığına yakın bir zamanda yapılmışsa kullanıcının politikalar ve kurallar hakkındaki bilgisinin eksik olduğunu düşündürür bana. Yeterince donanımlı olmayan bir hizmetlimizin olmasını istemem. Bir, de oylamalarda kimse kullanıcıların geçmişteki hatalarından bahsetmiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 20:28, 2 Mayıs 2009 (UTC)
  6. Karşı Karşı Daha da fazla deneyim gerekli--ÖrdekÖzgürileti 10:13, 6 Mayıs 2009 (UTC)
  7. Karşı Karşı--Eftal GEZER | İleti Gönder 17:31, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Görevden kaçmayı düşünmüorum,elimden geldiğince yardımcı olurum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: En çok diyebilceğim bir madde yok,sonuçta hepsinde emeğim var.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Yetkilerim artıcak,onun dışında madde yazmaya,değişiklik yapmaya,vandallarla savaşmaya gene devam edeceğim.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Yaşamadım,sorun çıkartmak değil sorunları çözmek isteyen bi yapım var.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Durumun ciddiyetine bağlı ama süresiz engellenecek bir şey yaptıysa karar veririm.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Her ikisinin de fikrini önemserim çünkü anonim olupta güzel katkılar yapan kullanıcılar var.Bazıları vandalizm yapıyor ama bu durum vikipedide zaman geçirdikçe düzelcek bence,vikipediyi sevip katkı yapmak isteyecekler.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Alışkanlık ve huy olarak değil de yaşım biraz verimimi etkiliyor.Çünkü bildiğim bilgiler çok fazla değil,kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Bazı durumları çok güzel bi karar olur ama maddelerin tüm kullanıcılara açık olması bence daha iyi olur.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Vikipedinin temel taşları,bunları ihlal etmemek çok önemli bence.İhlal olursa uyarırım ilk önce,eğer kasıtlı olarak devam ediyorsa gereği yapılır.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Karşı olduğum bir düşünce yok.Topluluğun aldığı kararlar bence mantıklı oluyor.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:Vikipedi'nin işleyişinde bence bir sorun yok.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Vikipedi'nin felsefesini anlamamış kişilerdir bence.Müdahale edemiyorsam yöneticilerin tutumuna bakarım.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: İlk başlarda sadece bilgi edinme amaçlı kullanıyordum,daha sonra verilen emekleri düşündüm ve benim de katkım olmalı dedim.O zamandan beri Vikipedi'ye üyeyim.
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]

Vakit ayırıpta yorum yapan herkese teşekkürler----Coollandİletişim 15:38, 1 Mayıs 2009 (UTC)


Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.