Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Tunca Can

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Yönetici atanmak için gerekli olan %75'lik oran sağlanamamıştır. -- Vito Genovese 14:05, 25 Nisan 2007 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 12
 Destek: 1
 Karşı: 10
 Tarafsız: 1
 Oran: %9,09

TOBB ETÜ[kaynağı değiştir]

(1/10/1) Oylama bitiş tarihi 21:17, 24 Nisan 2007 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Tunca Can olarak değiştirmiştir.

TOBB_ETÜ (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikipediye aşığım. Buraya aşırı bağlandığımın farkındayım. Ama bundan ötürü gurur duyuyorum. Örneğin bir madde yazıyorum. Daha sonra o maddeyi arama motorlarında arattığımda benim yazdığım madde birçok sitede kullanılıyor. Bu beni çok sevindiriyor. İşe yaradığımı hissettiriyor. Buradan birçok şey öğrendim. Programcı değilim, birçok teknik ayrıntıyı da bilmiyorum, ama Vikipedi politikalarını iyi biliyorum. Burada yaşaya yaşaya, yaza yaza öğrendim. Daha öncede birçok kereler belirtildiği gibi madde ve kullanıcı sayısına oranla yönetici sayımız gayet az. Düzenli katkı yapan yirmi-yirmibeş kullanıcı var. Ama her gün yüzlerce zarar veren vandal görülebiliyor. Belki pek çok vikipedistle diyaloğa girmedim. Çoğunuz beni tanımıyorsunuz. Ama ben Vikipedi'ye daha fazla neler yapabilirim diye düşünürken yönetici adayı olmaya karar verdim. Yönetici olursam elimden ne geliyorsa yapacağım. ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ sana aşığım. Hepimize kolay gelsin.TOBB ETÜ 21:17, 10 Nisan 2007 (UTC)


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Biraz erken bir başvuru olduğunu kabul etmeliyim fakat tobb'un üstesinden gelebileceğine inanıyorum.--UANnis 07:33, 11 Nisan 2007 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. VP:TBA yaklaşımından şüphelerim var. Şu an için adaylığının erken olduğunu düşünüyorum.--Atacameñoileti 05:42, 11 Nisan 2007 (UTC)
  2. Vikipedi'ye bu kadar bağlanmak ve sevmek çok güzel, fakat Vikipedi'nin olmazsa olmaz ilkelerini ve felsefesini iyice anlamak ve sindirebilmek gerekiyor. Henüz bunlar sağlanmış görünmüyor.--renegademsj 06:09, 11 Nisan 2007 (UTC)
  3. - Maalesef henüz hazır olmadığını hatta VP:TBA konusunda sorunların olduğunu düşünüyorum. --Erkan 07:23, 11 Nisan 2007 (UTC)
  4. - Henüz çok erken bence.--maderibeyzamsj 08:18, 11 Nisan 2007 (UTC)
  5. --Karduelismsj 08:27, 11 Nisan 2007 (UTC)
  6. , maalesef diyelim. Bencede henüz erken. Ama bu kullanıcı olarak katkılardan sizi alıkoymasın.--Absarileti 11:33, 12 Nisan 2007 (UTC)
  7. - Vikipedi kurallarına vakıf olduğunu gösterdiği söylenemez, ayrıca VP:TBA ve benzeri hususlarda ihlâlleri mevcut. Biraz daha buralarda zaman geçirip, politika okuması, vandallarla ve trollerle mücadele etmesi lazım. Adaylığı gerçekten erken. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:39, 13 Nisan 2007 (UTC)
  8. Henüz erken Danbury ileti 14:57, 13 Nisan 2007 (UTC)
  9. Yöneticilik için biraz erken ama çok güzel katkıları var. ---Vikiyazar 17:18, 17 Nisan 2007 (UTC)
  10. Baylan ve Noumenon'a katılıyorum. Vikipedideki tarafsızlığın derecesini iyice kavradıktan sonra tekrar denerse başarılı olabilir. --Erdall 15:44, 18 Nisan 2007 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Ansiklopedi için ne kadar heyecanlı olduğunu, canla başla çalıştığını görüyor ve yaşça büyük ağabeyin olarak takdirlerimi sunuyorum.. Her kullanıcı gibi senin de yönetici adaylığı için başvuruda bulunman, seçildiğin takdirde yönetici olman doğal hakkındır.. Hatta, bazı kullanıcılar var ki "yönetici olmak" onlar için nerdeyse bir görevdir ve bu durumda kendileri istemeseler bile çevre O'na baskı yapar.. Yöneticilik başvurunda kendin de belirttiğin üzere henüz teknik konulara vakıf değilsen, seçilsen bile karşılaşacağın problemlerden çok bunalırsın, gibime geliyor.. Heyecanla girdiğin seçim sonrası kaybetmen halinde moral bozukluğuna uğramandan endişe ederim.. Haddim olmayarak ama samimiyetime de inanmanı isteyerek sana dostça bir teklifte bulunacağım: Yönetici adayı olmaktan vaz geçebilir misin acaba? Bu, bir iyi niyete dayalı sadece "tavsiye"dir. Sakın "baskı" olarak algılama, o zaman çok üzülürüm... --Hasan Sami 06:33, 11 Nisan 2007 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]



Adaya sorular Kambersiz düğün sorusuz yöneticilik başvurusu olmazmış. Yanıtlayınız lütfen--Erkan 07:12, 11 Nisan 2007 (UTC)


1. Yöneticilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:
3. Yöneticilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa insiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:
6. Anonim kullanılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.