Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Münacat

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Münacat[kaynağı değiştir]

İçerikte: TarantaBabu, komünist propagandacısısın. Daha kötüsü, Yılmaz Güney ve Erdal Eren gibi katilleri aklamaya çalışan bir zavallısın

Değişiklik özetinde: Ansiklopedik ifadeleri öğrenmen lazım Taranta.

İçerikte: Sen zaten komünist terörist destekçisi bir zavallısın

İçerikte: Sen neredeysen ben daha önce orada olacağım. Hâkim katili Yılmaz Güney'i, asker katili Erdal Eren'i ve benzerlerini sempatik/masum/suçsuz gösterecek en ufak ifadene müsaade etmeyeceğim. Asla. Profilini de yer imlerine kaydettim. Her şeyini inceleyeceğim. Ölene kadar bu sitedeyim. Haydi şimdi git, şikâyet kaydı oluştur.

İçerikte: Abdülhamid istibdadının âciz hafiyelerine rahmet okuttun TarantaBabu

Vikipedi’yi normalden iyi kullanan benimle değişiklik savaşına girmiş bir anonim IP.

K:1980OmerYilmaz benzeri bir profil. Değişikliklerini kabul ettirmek için kısa süre içinde çeşitli kullanıcıların mesaj kutusuna geçiş yapmış.

Değişikliklerimi yakından takip edip profesyonel Vikipedist gibi konuşan bir anonim IP.

---

Bu denetçi isteği, Kullanıcı:Vincent Vega'nın muhtemel kukla için dava oluşturulması gerekliliğini belirtmesi üzerine açıldı.

Bu istek K:Münacat'ın, VP:HDP'de K:Yigitms kullanıcısını şikayet etmem üzerine, hakkımda 1980OmerYilmaz tarzında bir şikayet açmasıyla alakalı. Yigitms'in kuklası olması ihtimali ilk akla gelen olsa da, Yigitms olmadığını düşünüyorum. Yigitms için bu kadar kısa sürede triggerlanmış olması nedeniyle en fazla arkadaşı / canlı kuklası olabilir.

Öte yandan bu dava, daha önceki 1980OmerYilmaz ve ÇankayaA davalarında kötü kuklacılık ile bilinen kullanıcının devam şikayetidir. Engellendiğinden beri zaman zaman IP adresleri ile K:1980OmerYilmaz olduğunu tahmin ettiğim kişi çeşitli saldırgan metinler yazıyordu. (Üstte listeli)

İzleme listemde yeterince madde biriktirdiğim için, denetçi eforunu manasız yere harcamak yerine ilgili katkıları gözlemlemekle yetinmek zorundaydım. Zarar verici katkılara devriyeler ya da başka kullanıcılar müdahale ediyordu. Ancak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinde Sen zaten komünist terörist destekçisi bir zavallısın link notu bırakılması üzerine biraz daha inceleme de yaptım.

Bazı IP'lere Ip2Proxy üzerinden baktım. Sanırım Opera VPN ile erişim sağlıyor. Önceden Zonguldak'tan giren birisinin, bir anda VPN ile Latin Amerika'dan Avrupa'ya yayılan IP'lerle katkılarımı takip etmesi ve içeriklere müdahale etmesi, tartışma sayfalarına katılması vs işleri zorlaştırıyor. Vikipedi kapasitesinde bu noktada bir beklentim yok. Ancak bence olayın bir diğer boyutu daha var ki, sezgilerim beni yanıltmıyorsa 1980OmerYilmaz aynı zamanda haftalık kullan-at hesaplarla da bu işi sürdürülebilir hale getirmeye çalışıyor olabilir. Bu nedenle aşağıdaki kullanıcıların da incelenmesini talep ediyorum. İlgili kullanıcıların eğer bir alakası yoksa K:1980OmerYilmaz'la olan "teşriki mesaimizden" dolayı mazur görmelerini rica edeceğim.

(Bu kullanıcıların katkılarında müdahale etmek istediğim şeyler vardı, ancak 1980OmerYilmaz'a benzerliklerini artırıp artırmayacaklarını görmek için bekledim. Bu cümlemden sonra muhtemelen 1980OmerYilmaz da artık benzerliğini minimumda tutmak için ekstra efor göstermeye başlamış olacak. Neyse.)

TarantaBabu (mesaj) 21.12, 27 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba ben Yigitms ve beni neden etiketlediğinizi anlamadım. Sanırım kukladan şüpheleniyorsunuz. Engelimin bitmesine bir kaç saat olduğu için bu şekilde yazmak zorundayım kusura bakmayın. Bahsettiğiniz kullanıcıları tanımıyorum ve öyle şeylere ayıracak zamanımda yok. (...) Bununla beraber yukarıdaki arkadaşların yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Aklı başında insanları görmek çok güzel olsa da benimle alakası yok. (...) 185.239.174.66 23.10, 27 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]
Bu arada herhangi bir benzerlik bulunması mümkün değil çünkü siyasetle ilgilenen biri değilim. Sadece gördüğüm bariz eksiklikleri gideriyorum ve tek bir hesap kullanıyorum. (...) 185.239.174.66 23.14, 27 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]