İçeriğe atla

Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Justinianus

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Justinianus[kaynağı değiştir]

Bu isteği masumiyetimin ispatı için yapıyorum ve denetçilerden açık bir şekilde belirttiğim kullanıcı(lar) ile bağım olduğu ya da olmadığı yönünde bir açıklama yapmalarını rica ediyorum.

Yaklaşık iki hafta önce Devrimdpt tarafından hizmetlilik için aday gösterildim. Bu adaylığı kabul ettim ve adaylık süreci başladı. Ancak başvuru sayfasında da tespit edildiği üzere, Devrimdpt'nin kukla ustası olduğu ortaya çıktı ve kendisi ile bağlantılı bütün hesaplar ile birlikte engellendi. Oylamama katılan kukla hesaplar da engellendi ve verdikleri oylar geçersiz sayıldı. Bu süreçte Devrimdpt ile anonim hesaplardan sayfada vandalizm ve trol faaliyetleri yürütüldü. Yine bu hesaplar tarafından oy avcılığı yapılarak adıma oy istenildi. Ben bu süreçte diğer kullanıcılar tarafından bu faaliyetlere karşı benden önce harekete geçilerek gerekli aksiyonlar alındığı için tepki göstermedim. Aynı şekilde oylamamda da hizmetliler tarafından gerekli koruma işlemleri gerçekleştirildiği için bir şey söyleme gereği duymadım. Yeni bir oylamayı ise bürokratik bir işlem olmak dışında bir işlevi olmadığına inandığım için gereksiz gördüğümden adaylığı devam ettirmek istedim.

Ancak bu durum olumsuz oylarda görüldüğü üzere oy avcılığına karşı tepki göstermemem üzerinden rahatsız edici bir durum olarak algılandı. Her ne kadar açıkça söylenmese de, satır araları dikkatli okunduğunda Devrimdpt ve onunla bağlantılı kayıtlı/anonim hesapların yapmış olduğu vandalizm ve oy avcılığı faaliyetleri ile aramda bir bağ olabileceğine ilişkin imalar görüyorum. Başka bir ifadeyle bu kullanıcı(lar) ile aramda bir kukla/canlı kukla ilişkisi olabileceğine dair ifadeler var da denebilir. Bunu kabul etmem mümkün değil, bu nedenle bugüne kadar sürdürdüğüm adaylıktan çekilme kararı aldım.

Denetçilerimizden ricam; bahsettiğim kullanıcılar ile aramda hem teknik hem de davranışsal iz incelemesi yaparak bir bağlantı olup olmadığını tespit etmeleri. Bu tespiti, özellikle ilerleyen dönemlerde tarafıma yöneltilebilecek şüpheleri yok etmek ve güvenilir bir kullanıcı olduğumu ispat etmek için istiyorum. Başvuru sayfamda da belirttiğim üzere, gerekli görülmesi halinde tarafıma ait her türlü kişisel bilginin açıklanmasına muvafakat ediyorum. Denetçilerden bu konuda net bir açıklama yaparak bu davayı sonuçlandırmalarını rica ediyorum. --justinianus | mesaj 20.55, 19 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

  • Görülmüştür. Vincent Vega mesaj? 22.04, 19 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Reddedildi. Justinianus'un hizmetlilik başvurusunda teknik denetleme yapmamış birisi olarak başvuru sürecini diğer aktif kullanıcılar gibi yakından takip ettim. Zaten bilindiği üzere diğer denetçiler Vincent Vega ile Elmacenderesi tespit ettikleri durumu topluluk ile paylaştı. Justinianus ile Devrimdpt arasında davranış, katkı tarzı arasında bir bağlantı kuramadım. Denetleme, istekte de dile getirildiği gibi kullanıcıların suçsuzluğunu kanıtlamak amacıyla da yapılabilir. Bu olayda Justinianus'un Devrimdpt ile beraber bir kuklacılık faaliyeti içinde olduğunu düşünmüyorum. Bu durumda Justinianus ile Devrimdpt'in arasında bir şüpheli/bariz kukla ilişkisi olmadığından teknik denetleme yapılmasına gerek olmadığını düşünerek davanın reddi yönünde görüşüm mevcuttur. --Uncitoyenmesaj 19.21, 20 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]