Vikipedi:Danışma masası/Arşiv 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Zararlı eylem[kaynağı değiştir]

Açmaya çalıştığım Mehmet Aygün sayfasında uygun referanslar ve kaynaklar belirtmeme rağmen ısrarla Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir uyarısı almaktayım. Bütün biçimlendime kurallarına ve telif kurallarına uygun giriş yapıyorum. Sorun nedir? MedetCan (mesaj) 08:23, 19 Haziran 2015 (UTC)

Otomatik süzgeç, yaptığınız değişikliği zararlı olarak tanımlayıp engellemiş. Bunun gibi konuları ilgili sayfaya yazabilirsiniz: Vikipedi:Değişiklik süzgeci/Hatalar --Diyapazon, 19:58, 17 Ekim 2015 (UTC)

Adem ve havva[kaynağı değiştir]

Merhaba ben murat Hacıfazlıoğlu. Bir yanlışı düzeltmeniz için yazıyorum. Adem ve havva ile ilgili, Adem' in sayfasinda İslâm' da adem bölümünde kur'an' da geçmeyen bilgiler mevcut. Örneğin adem srilenka havva etiyopya' ya bırakılmış gibi uyduruk, kur'an dışı tamamen halk hikâyelerini İslâm inanışı olarak sunmanız yanlış olmuş. Birde bu hikâyeye inanmak farz' dır diye yazılmıştır.

İkincisi kuranda havva diye isim bile geçmez. Sadece dişi olduğu yazar. İslâm kur'an' dır. Kur'an dışında hiç bir kaynak kutsal ve gerçek değil sadece hikâyedir.

İslâm ile bilgileri sadece kur'an kaynaklı vermezseniz ve duzeltmezseniz İslâm adına yalan uydurmaktan dolayı size dava açma hakkımız vardır. Bilginize. İslâm kur'an' dır. Bu imzasız yazı 78.189.30.208 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi sayfaları bilindiği gibi herkes tarafından değiştirilebiliyor. Belirli bir kullanıcı grubu bu içerikleri oluşturup yayınlamıyor. İlgili sayfalarda kaynak göstererek gerekli değişiklikleri kendiniz yapabilirsiniz. İkinci bir husus: Vikipedi'de hukuki tehditler yasaktır. Bilginize --Diyapazon, 19:49, 17 Ekim 2015 (UTC)
* artı olarak not düşmek gereken bir husus daha var. İslâm Kuran olabilir fakat vikipedi Kuran değildir. Adem ve Havva'nın hristiyan teolojisindeki anlamı da bulunabilir. --Yesevi (mesaj) 20:44, 17 Ekim 2015 (UTC)

İçeriğimin Yayınlanmasını İstiyorum.(Sistem engeli var?!)[kaynağı değiştir]

Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin.

İçeriğini aşağıda belittiğim konuyu aradım ve türkçe içerik yoktu.Bende yeni içerik yazdım.Ama sistem yukarıdaki notu verdi.İçeriğin yayınlanmasını istiyorum. Bu imzasız yazı Anonim3494 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

@Anonim3494, Değişikliğiniz otomatik süzgeç tarafından engellenmiş. Süzgeç açıklaması: Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde. Maddeye alt başlıklar, iç bağlantılar gibi Viki biçimlendirmeleri eklemelisiniz. Daha fazla bilgi için bkz: Yardım:Sayfa nasıl yazılır? --Dedeme Pokemon Saldırdı (mesaj) 10:34, 23 Mart 2016 (UTC)
Tekrar kontrol ettim. Bunları zaten eklemişsiniz. Bir istisna olmuş sanırım, yeniden eklemeyi deneyiniz. --Dedeme Pokemon Saldırdı (mesaj) 10:37, 23 Mart 2016 (UTC)

Aydın Cerit[kaynağı değiştir]

bu isimle bir madde açabilri misiniz, nette bilgi var ama, adamın biyografisi yok.

bu bilim adamından bizzat dinleyip, biyografisini yazacağım, lütfen "Aydın Cerit" başlığı açınız.Bu imzasız yazı Köksal kök (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

@Köksal kök, Maddeyi kendiniz oluşturacak ama nasıl yeni madde oluşturulacağını bilmiyorsanız şu sayfaları inceleyiniz: Yardım:Yeni madde oluşturmak, Yardım:Sayfa nasıl yazılır?. Kendiniz yazmayıp istek yapacaksanız şu sayfadaki ilgili bölümlerden birine yazabilirsiniz: Vikipedi:Madde istekleri --Dedeme Pokemon Saldırdı (mesaj) 10:19, 23 Mart 2016 (UTC)

Kullanıcı Adı Değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, Profil hesabımızda bulunan kullanıcı adını nasıl değiştebiliriz? Bu imzasız yazı Yuficik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

@Yuficik, Meta'da bulunan bu sayfadan istek yapabilirsiniz. --Dedeme Pokemon Saldırdı (mesaj) 10:24, 23 Mart 2016 (UTC)
Yeni kullanıcı adınızın daha önce alınmamış olması ve Kullanıcı adı politikasına uygun olması gerektiğini hatırlatayım. --Dedeme Pokemon Saldırdı (mesaj) 11:04, 23 Mart 2016 (UTC)

Maddede yanlışlık var[kaynağı değiştir]

Merhabalar, ben bir maddenizde yazım yanlışı buldum bundan dolayı sizi uyarmak istedim bence düzeltilmesi gerekiyor. İyi geceler Bu imzasız yazı 78.181.115.144 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, yazım yanlışını değiştir butonuna basarak kendiniz düzeltebilirsiniz. Sayfa herhangi bir sebeple korumaya alınmış ve değişiklik yapılamıyor ise, hangi sayfa olduğunu belirtmeniz durumunda gerekli işlem yapılacaktır. --Üçüncü Adam (mesaj) 21:37, 18 Mayıs 2016 (UTC)

Sayfa eklememe izin vermiyor...[kaynağı değiştir]

Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde oluşturmaya çalıştığınız için değişikliğiniz engellenmiştir. Lütfen Vikipedi:İlk maddeniz sayfasını okuyunuz. diyor tüm yönergeleri okudum. Gayet güzel de yazdım (başlık, dış link, iç link) ama bundan kurtulamıyorum. Nasıl madde ekleyeceğiz Allah aşkına buraya ? Bu imzasız yazı Manisaosb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Manisaosb, eklediğiniz içerik telifli. Buradan kopyalamışsınız. Telif hakkı saklı web sitelerinden kopyala-yapıştır içerik eklemeyiniz. İçeriği kendiniz yazıp, yararlandığınız kaynakları kaynak olarak belirtebilirsiniz. Ayrıca, okudum diyorsunuz ama yine de telif ihlali yapıyorsunuz. Bu sayfada açıkça kopyalama yapmamanız belirtilmiş. --Üçüncü Adam (mesaj) 17:34, 7 Haziran 2016 (UTC)

Ben söz konusu sitenin adminiyim zaten ve sitenin temsil ettiği kurum vikipedi de yer almak istiyor. Metin de draft olarak kurumdan bu şekliyle geldi. Bu durumda ne yapmam gerekli ? Bu imzasız yazı Manisaosb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Açıklama mesaj sayfanıza gönderildi. --Üçüncü Adam (mesaj) 16:11, 8 Haziran 2016 (UTC)

I invite you to discuss m:User talk:Рөстәм Нурыев/WikiTurkic ----ZUFAr (mesaj) 07:22, 18 Ağustos 2016 (UTC)

Slçuklu sultanları ve selçuklu hanedanı[kaynağı değiştir]

merhaba selçuklu sultanlarının ingilizce sayfasına https://en.wikipedia.org/wiki/Tughril https://en.wikipedia.org/wiki/Malik_Shah_I https://en.wikipedia.org/wiki/Seljuq https://en.wikipedia.org/wiki/Barkiyaruq Türk dilinde okunuşları ekliyorum https://en.wikipedia.org/wiki/User:Kouhi https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Kouhi (kouhi) adlı kişi hiçbir gerekçesi olmadan Türkçe okunuşları siliyor.Değiştimeye devam edersem beni engelleteceğini söylüyor.Bu sultanlar Türk kökenli oldukları için ve Türkleri alakadar ettikleri için Türkçe okunuşları eklenmek zorundadır.bu bütün sayfalarda böyledir.örnek olarak:https://en.wikipedia.org/wiki/Genghis_Khan https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_the_Great https://en.wikipedia.org/wiki/Mehmed_the_Conqueror https://en.wikipedia.org/wiki/Hulagu_Khan bu kullanıcının yapmış olduğu değişiklikleri incelerseniz https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Kouhi yaptığı değişikleilerin tamamı fars milliyetçiliğine yönelik ve Türk ve Arap karşıtlığı var yaptığı değişikliklerde.Lütfen bu konuyla ilgilenirmisiniz.açık açık manipülasyon yapıyor.--Osman bey (mesaj) 09:02, 10 Eylül 2016 (UTC)

Olası telif hakkı ihlali etiketi[kaynağı değiştir]

Merhaba https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87i%C4%9Fdem_Ceylan sayfasında olası telif hakkı ihlali olarak işaretlendi. bilgiler bahsi geçen siteden alınmamıştır. telif hakkı iddiası olan site http://www.olaygazeteci.com/olay/gazeteci-muhabir-spiker-sunucu-guzelleri-c-c/57459.htm de resmi web sitesinden ya da wikipedia'dan alarak kullandığı görülüyor.

Örneğin telif hakkı aracıyla bir başka isme bakarsak bu durum %94,3 olarak gözükmekte. Aslında telif hakkı ihlalini yapan ilgili site olduğunu düşünüyorum. İlgili site bir forum olup "gazeteci-muhabir-spiker-sunucu-guzelleri" başlığı altında bu bilgileri toplayarak yayımladığı görülüyor. https://tools.wmflabs.org/copyvios/?lang=tr&project=wikipedia&title=Burcu+Kaya+Ko%C3%A7&oldid=&use_engine=0&use_links=0&turnitin=0&action=compare&url=http%3A%2F%2Fwww.olaygazeteci.com%2Folay%2Fgazeteci-muhabir-spiker-sunucu-guzelleri-b%2F58181.htm

Bahsettiğim gibi bilgiler bu siteden alınmamıştır. Başka bir örnek ilgili sitede Çiğdem Ceylan'ın akşam sporunu sunduğu yazmakta. Fakat şu anda Çiğdem Hanım sabah sporunu sunuyor ve wikipedia'da yazdığım içerikte de a spor'da sabah sporunu sunduğu belirtilmiş. Bu nedenle tekrar değerlendirmenizi rica ediyorum.

Telif hakkı işaretini düzeltmenizi rica ederim. Bu imzasız yazı Endtheme (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Endtheme, Telifli içerik çıkarıldı: Özel:Diff/17626779 --Üçüncü Adam (mesaj) 11:02, 22 Eylül 2016 (UTC)

Attila İlhan Ölüm Tarihi Hatası[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı olarak kamuoyunda oluşan genel bir yanlışı düzeltmek istemekteyiz. Attila İlhan 10 Ekim 2005 akşamı saat 22:00 sularında vefat etmiştir. Olayı basın ertesi günün sabahı öğrendiği için ölüm tarihi 11 Ekim olarak algılanmıştır. Oysa bu yanlıştır. Attila İlhan'ın vefat tarihini çoğu basın kuruluşu da sitenizden görerek 11 Ekim olarak kullanmaktadır. Bu yanlışı düzeltmek için sitenizde vakfımızın mail adresi olan bilgi@aibskv.org adresinden üyelik açarak ( önce Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı ismiyle açtık ancak bir üyenizden kapanacağına dair uyarı gelince Tilahan olarak açtık) ilgili maddedeki ölüm tarihlerini düzelttik. Ancak hala kontrol edilmeyi bekliyor deniyor. Konuyla ilgili teyit ve detaylı bilgi için www.tilahan.org sitesi ziyaret edilebilir ve 0212 243 95 25 numaralı vakıf numarasında vakıf yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

Gereğinin yapılması ricası ile...Bu imzasız yazı Tilahan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tilahan, vakıf isimleri kullanıcı adı olarak kullanılamıyor. İlk oluşturduğunuz hesabın engellenmesinin sebebi bu. Konuya gelirsek: Kaynaksız içerik eklediğiniz için değişikliğiniz geri alınmış. Elinizdeki güvenilir kaynakları ekleyerek değişiklik yapabilirsiniz. Kaynaksız olarak eklenen içerikler genelde geri alınır. Kaynak gösterme hakkında bilgi almak için bu sayfayı inceleyebilirsiniz. --Üçüncü Adam (mesaj) 14:21, 13 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba Sayfa oluştuma sıkıntım var[kaynağı değiştir]

Beylerbeyi Bayburdi adında bir sayfa oluşturuyorum ve siliniyor bu kişi önemli ve bilenen bir zat vikipedi sayfası olması gerekmekte sorunun nerde olduğnu anlıyamıyorum

Yeni sayfa oluşturamama[kaynağı değiştir]

Merhaba, daha önce farklı bir yerde de yazdım ancak neresi tam olarak doğru bilemediğimden. Özetlemek gerekir ise yeni bir Mehmet Türker sayfası oluşturmak istiyorum. Zira sitenizde yer alan Diğer Mehmet Türker çok fazla yanlışlığa sebep veriyor çok uzun zamandır. Kendisi Sözcü yazarı değildir ve Burhan Felek Basın ödülü sahibi de değildir ama bu linklerden kendisine yöndendiriliyor. Ve tüm arama motorlarında benim eklemek istediğim Mehmet Türker hakkında yanlış bilgi sahibi olunmasına sebebiyet veriyor. Çok fazla örneği burada sıralamak istemedim.Yardımcı olmanızı rica ederim. Meltem T.T. 13.12.2016

Tmltm, Mehmet Türker yazdığımda iki sayfa çıkıyor. Bu ve bu. Bahsettiğiniz kişi bunlardan biri mi? Bunlardan biri ve yanlış içerik barındırıyorsa, isterseniz sayfayı tamamen silip kaynaklar ile yeniden yazabilirsiniz. (bkz: Kaynak gösterme) Zira iki sayfa da kaynaksız olarak oluşturulmuş. Hatalı içerik barındırması mümkün. Yok eğer bunlardan biri değil, başka birinden bahsediyorsanız yeni sayfa oluşturabilirsiniz. (bkz: Yeni madde oluşturmak) --Selahattin ilhan (mesaj) 17:24, 13 Aralık 2016 (UTC)