Vikipedi:Buluşma/İstanbul-7

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi Konferansı


Bu sayfa, 26 Şubat 2012 Pazar günü İstanbul'da yapılmış olan etkinlik hakkındadır · Tartışma sayfası · Önceki buluşmalar

Yer ve zaman[kaynağı değiştir]

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü
Kadir Has Caddesi, Cibali, İstanbul

26 Şubat 2012 Pazar - 13:00 (TSİ)

Yaklaşık olarak 80 kişi etkinlik alanından konferansı takip etmiştir. İnternet üzerinden canlı yayını sunan kurumun istatistiklerine göre de 130 kişi baştan sona kadar izlemek üzere toplam 1280 farklı kişi canlı yayını internet üzerinden izlemiştir.

Konferans hakkındaki görüşlerinizi ilgili bölümde lütfen paylaşınız.

İçerik[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle, konferans için İstanbul'a gelen ve akşam tekrar yolcu ettiğimiz Ahzaryamed'e ve güzel bir sunum ile Vikipedi'yi tanıtan Khutuck'a teşekkür ederim. Vikipedi'yi tanıtma ve doğru olarak tanıtabilme yolunda önemli bir adım atıldığını düşünüyorum. Gerekli ve yeterli konuların konuşulduğunu düşünüyorum. Nazif İLBEK 23:07, 26 Şubat 2012 (UTC)
Nazif İlbek'e, Fırat Özak'a, Kerem Akagündüz ve Kadir Has Üniversitesi Sosyal Medya Kulübüne, değerli katılımcılara ve Vikipedi topluluğuna sonsuz teşekkürler.--ahzaryamedileti 20:55, 7 Mart 2012 (UTC)
  • Kütüğün mikrofonla olan sürekli savaşı ilginçmiş :) Politbüro, devletlerin müdahalesi, holdingleşme vb konularda bence yeterli izahat verilememiş.. Zaman zaman birbiriyle çelişkili ifadelerde var.. İşte ilk kurucular 10 kişi isimlerini nerede oturduklarını bilmiyoruz filan.. Biliyoruz DBL2010 başlamıştı. Bunların birbirlerini tanımadıklarını söylüyorsunuz aynı zamanda kim olduklarını bilmediğinizi söylüyorsunuz.. O halde birbirlerini tanıyıp tanımadıklarını da bilemezsiniz. En doğrusu dbl2010'un Türkçeleştirmeye başladığını söylemekti. Bunların çoğunun ABD, İngiltere bilmemnereden başladıklarını da biliyorsunuz..Zaten bu konferansa katılan kişiler vikipedinin ilk açılan maddesini ilk tartışmaları vs. incelerse bunun böyle olduğunu görecektir. Burada sanki herkes habire bilgi veriyor madde yaratıyor kaynak veriyor gibi durumlar anlatılmış aslında böyle değil. Akademisyen konusunda (tablet pcli soru soran kişinin meselesi) yapılan açıklamada yetersizlikler.. Temel olarak düşündüğüm şey ise özeleştiriden kaçılmış. Herhalde üye ve değişiklik sayısını arttırmak içindir. Yine de zaman ayırmışsınız tebrikler.--Boyalikus (tartışma) 23:54, 7 Mart 2012 (UTC)
  • Mikrofon uyuz etti :) Temel amaç yeni üye kazanmak olduğu için özeleştiriden özellikle kaçındım, yalnız sunumda sıkıntılarımızı da az çok anlattım. Şu anki sistemimiz işliyor; bu aşamada öncelikli olan yeni üyeler kazanmak. İç sorunlarımızı çeşmede çözeriz; zaten kullanıcı sayımız arttıkça bazı sorunlar düzelecek, bazıları ağırlaşacak.--Khutuckmsj 10:49, 8 Mart 2012 (UTC)
  • Üç konuşmacı da gayet akıcı ve rahat konuştular. Çok faydalı oldu. Soru-Cevap kısmı Türkiye şartları olduğu için gereksiz oldu.MEO (tartışma) 05:39, 10 Mart 2012 (UTC)


  • Konferansı canlı olmasa da internetten tamamını izledim. Genel olarak sunumu beğendim. Önemli konulara özet olarak değinildi, konular dağıtılmadı. Küçük aksaklıklar çok önemli değildi (mikrofonun azizliği, yeni madde açarken yaşanan aksaklıklar vs.) En beğenmediğim kısım soru-cevap kısmı oldu. Önde oturan tabletli adama da uyuz oldum burdan açıklıyorum. Kaynak belirtmemiş de, robot geri almış da bıdı bıdı. Kimseyi konuşturmadı resmen. (Not:gayet naziğim). Özetle Soru-cevap çok yetersizdi, kesinlikle olmalıydı ancak daha kapsamlı ve özet sorular şeklinde olmalıydı. Örneğin konferans başlamadan 2 hafta öncesinden sorulmak istenilen sorular bir şekilde bir havuzda toplanıp özet olarak konferansta sorulup cevaplanabilirdi kanımca. (mesela Vikipedide duyuru sayfasına, facebook sayfasına vb bununla ilgili bir sayfa açılabilirdi.) Konferans devam ederken de twitter dan anlık sorulara (ceviz kabuğunu dolduran cinsten) cevap verilebilirdi. Özetin özeti; soru-cevap kısmı hariç başarılıydı. Yenilerini heyecanla bekliyorum.DRG msj 13:57, 23 Mart 2012 (UTC)

Katılımcı sayısı[kaynağı değiştir]

  • Bundan önceki Vikipedi Türkiye Buluşmaları'na kıyasla oldukça yüksek bir ilgi ve katılım mevcuttu. Pazar günlerini Vikipedi Konferansı için ayıran yaklaşık 80 kişi Kadir Has Üniversitesi'nde bir araya geldi. 130 kişi de 3 saatini konferansı bilgisayar başında takip ederek geçerdi. 1000'in üzerinde kişi de internet canlı yayını tamamen olmasa da izledi. Bu açıdan Vikipedi Konferansı'nı, 2012 yılının Vikipedi adına önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağının bir işaretçisi olarak görüyorum. Nazif İLBEK 23:11, 26 Şubat 2012 (UTC)
  • Katılımcı sayısı utanılacak bir sayı bence. İnsanlar bunun farkında varmalı. İnşallah bir sonrakinde katlanarak artar.MEO (tartışma) 05:38, 10 Mart 2012 (UTC)

Organizasyon[kaynağı değiştir]

Etkinlik alanı[kaynağı değiştir]

  • Belki internetten takip edenler göremedi fakat etkinlik alanında Kadir Has Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü öğrencilerinin çok çaba sarfettiğini bir kere de buradan vurgulamak isterim. Cibali Salonu teknik özellikler ve katılımcı sayısı açısından güzel bir ortamdı. Emeği geçen tüm üniversite yetkililerine ve öğrencilerine teşekkür etmek isterim. Nazif İLBEK 23:15, 26 Şubat 2012 (UTC)

İnternetten canlı yayın[kaynağı değiştir]

  • Etkinliğin canlı yayın sponsoru Pozitif TV, Vikipedi Konferansı'nı internet üzerinden kaliteli ve profesyonel bir yayınla sunarak 1.000'in üzerinde izleyicinin konferansı takip edebilmesini sağlamıştır. Canlı yayın kaydı kısa bir süre sonra aynı sayfa üzerinden izlenebilecektir. Nazif İLBEK 13:27, 27 Şubat 2012 (UTC)

Medyada Vikipedi Konferansı[kaynağı değiştir]

Etkinliğin medya sponsoru olan ntvmsnbc, yaptıkları internet sitesi ve televizyon haberleri ile etkinliğin daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlamıştır.

Canlı yayın kayıtları[kaynağı değiştir]

Etkinliğin canlı yayın sponsoru olan Pozitif TV, yaptıkları canlı yayın ile konferansın daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlamıştır. Ayrıca canlı yayın kayıtlarını internet sitelerinden yayınlayarak, katılma veya canlı yayını izleme fırsatı bulamayanlara da konferansı takip edebilme imkanı sağlamaktadır.

Fotoğraf galerisi[kaynağı değiştir]