Uzunçayır Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Uzunçayır Barajı | |
---|---|
![]() | |
Yer | Tunceli |
Amaç | Enerji |
Nehir | Munzur Çayı |
Gövde dolgu tipi | Kaya |
Yükseklik | 70 |
Göl hacmi | 308 hm3 |
Göl alanı | 13.43 km2 |
Yıllık içme suyu | - hm3 |
Uzunçayır Barajı, Tunceli'de, Munzur Suyu üzerinde, enerji üretmek amacıyla 1996-2003 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 551.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 70,00 m, normal su kotunda göl hacmi 308,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 13,43 km²'dir. Baraj 74 MW güç ile yıllık 317 GWh'lik elektrik enerjisi üretmektedir.
Durumu[değiştir | kaynağı değiştir]
Tunceli'de 20 kilometrelik bir alanı suyla dolduran Uzunçayır barajı için Ankara 13.İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]
![]() | Tunceli ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |
![]() | Baraj ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |