Turgay Kıran

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Turgay Kıran
Doğum09 Aralık 1948 (75 yaşında)
Aydın, Türkiye
MeslekSporcu, Yönetici, İş insanı
Çocuk(lar)Cenk Kıran

Turgay Kıran, (d. 9 Aralık 1948 Aydın), Türk iş insanı, eski Galatasaray yöneticisi.

100. dönem Galatasaray Lisesi mezunu olan Turgay Kıran, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde lisansını tamamladı.

1975 yılında turizm alanında çalışmaya başlayan Turgay Kıran Hotel Etap Marmara, Hotel Etap İstanbul, gibi seçkin mekanlarda üst düzey yöneticiliklerini yaptı. İlerleyen yıllarda uluslararası tatil köyü ve otellerin de işletmeciliğini üstlendi. 1990 yılından beri Batum, Aceristan, Bodrum, Kuşadası, Antalya, Pamukkale ve İstanbul’da 10’a yakın beş yıldızlı tatil köyü ve otel projesinin işletme danışmanlığını, yöneticiliğini ve işletmeciliğini yapmıştır. Inter Group International Entertainment’in yönetim kurulu başkanı olan Turgay Kıran, Güneş Sigorta A.Ş. nin yönetim kurulu üyeliğinde, Turizm Yatırım Bankası A.Ş (TYT) yönetim kurulu ve kurucu üyeliklerinde yer almıştır.

Alp Yalman’ın başkanlık yaptığı 90-92 yıllarında yönetim kurulu üyeliği yapan Turgay Kıran. 1985-1988 Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990-1992 Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir. 2004 – 2006 yıllarında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Vekili görevini üstlenen Turgay Kıran, Galatasaray’ın 100. yıl komitesinin de başkanlığını yapmıştır. 2009-2011 TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği üstlenen Turgay Kıran, Galatasaray Spor Kulübünün 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerine aday olmuştur.

Turgay Kıran evli ve bir çocuk babasıdır. Redd grubunun gitaristi, Berke Hatipoğlu ve grubun klavyecisi, İlke Hatipoğlu, Turgay Kıran'ın yeğenleridir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]