The Lavender Hill Mob

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lavender Hill Mob, TEB Clarke tarafından yazılan, Charles Crichton tarafından yönetilen, başrollerini Alec Guinness ve Stanley Holloway ile Sid James ve Alfie Bass'ın paylaştığı Ealing Studios yapımı 1951 tarihli bir komedi filmidir . Filmin adı, Güney Londra'nın Battersea semtinde, posta kodu bölgesi SW11 ve Clapham Junction tren istasyonuna yakın bir cadde olan Lavender Hill'e atıfta bulunuyor.

İngiliz Film Enstitüsü, The Lavender Hill Mob'u tüm zamanların en iyi 17. İngiliz filmi olarak seçti. Orijinal film dijital olarak restore edildi ve 60. yıl dönümünü kutlamak için 29 Temmuz 2011'de İngiltere sinemalarında yeniden gösterime girdi.[1] Vatikan film listesinde "Sanat" kategorisinde yer alan on beş filmden biridir.[2]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı notlar:
  • Audrey Hepburn, filmin başlangıcında Chiquita olarak küçük bir rolde görünür, kariyerinin başlangıcındaki rollerden biridir. Robert Shaw ayrıca filmin sonlarına doğru bir polis laboratuvar teknisyenini oynayarak ilk film gösterimini yaptı. İngiliz aktris Patricia Garwood, ilk filmini bu filmle dokuz yaşında yaptı.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The Guardian 15 July 2011: Cream of the cockney crop 17 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved 19 April 2012
  2. ^ "USCCB - (Film and Broadcasting) - Vatican Best Films List". 22 Nisan 2012. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]