The Chase (Birleşik Krallık bilgi yarışması)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Chase (İngiliz bilgi yarışması)
FormatProgram
TürYarışma
YönetmenIan Hamilton
Stuard McDonald
SunucuBradley Walsh
ÜlkeBirleşik Krallık
Diliİngilizce
Sezon sayısı13
Bölüm sayısı1500 (22 Şubat 2019 itibarıyla)
Yapım
Yapımcı
  • Martin Scott
  • Michael Kelpie
KurgucuMichael Kelpie
Mekân
Kamera16:9 (HDTV) 1080i
Gösterim süresi60 dakika (ilan içeri)
Yapım şirketiITV(2009- 13)
Potato(2013- )
Dağıtımcı firmaITV
Yayın bilgileri
Kanal
Ses formatıStereo
Yayın tarihi29 Haziran 2009 (2009-06-29)
DurumuDevam ediyor
Kronoloji
Sonra gelen-
İlişkili programlar

The Chase, ITV'de yayınlanan ve Bradley Walsh'un ev sahipliğinde bir İngiliz televizyon yarışması şovudur . Yarışmacılar, nakit para kazanmalarını engellemeye çalışan "kovalayan" olarak bilinen profesyonel bir sınavcıya karşı oynarlar. Kovalayıcılar Mark Labbett, Shaun Wallace, Anne Hegerty, Paul Sinha ve Jenny Ryan . Labbett ve Wallace, seri 1'den bu yana kovalayıcılar, Hegerty seri 2'ye, Sinha 4 seriye ve Ryan da 9 seriye katıldı. Özel bölümler için nadir istisnalar dışında, herhangi bir bölüme yalnızca bir kovalayıcı katılır.

Dört yarışmacıdan oluşan bir ekip bireysel olarak olabildiğince çok para toplamaya çalışır, bu da daha sonra yarışmacı kendi kovalamacasından hayatta kalırsa bir ödül fonuna eklenir. Kovalayan, bireysel kovalamaca sırasında her yarışmacıyı yakalamaya çalışmalı, bu kişiyi oyundan çıkaracak ve paranın toplu ödül fonuna eklenmesini engelleyecektir. Bireysel kovalamacada, oyuncu daha yüksek teklif, kazanılan para ve daha düşük teklif arasında seçim yapmalıdır. Daha sonra, son turda, bireysel kovalamacalarından kurtulan yarışmacılar, ödül fonunun eşit bir payı için kovalayana karşı bir takım olarak birlikte oynarlar.[3]

Üç ile beş milyon arasında düzenli bir kitleye sahip olan The Chase, ITV'nin şimdiye kadarki en başarılı gündüz gösterilerinden biridir. 2016, 2017 ve 2019'da kazanan Ulusal Televizyon Ödülleri'nde altı kez aday gösterildi. Aynı zamanda başarılı bir uluslararası franchise haline geldi: Avustralya, Çin, Hırvatistan, Finlandiya, Almanya, İsrail, Norveç, Rusya, Sırbistan, Türkiye ve ABD'de bölgesel versiyonlar yapıldı. Labbett, Hegerty ve Wallace da Avustralya versiyonunda kovalayan olarak yer alıyorlar. Labbett, artık kullanılmayan Amerikan versiyonunda tek kovalayan olarak yer aldı.

Kurallar[değiştir | kaynağı değiştir]

Nakit Oluşturucu ve Başbaşa turları[değiştir | kaynağı değiştir]

Her yarışmacı bireysel olarak iki tur aracılığıyla takımın ödül fonunu oluşturmaya çalışır. "Nakit Oluşturucu" olarak bilinen ilk turda, yarışmacı bir dakika içinde mümkün olduğunca kadar soruya cevap verir ve doğru cevap başına £1.000 kazanır. 'Nakit Oluşturucu'yu tamamladıktan sonra yarışmacı, "Başbaşa" turuna girerek parayı kovalayan tarafından yakalanmadan yedi adımlı bir pano altına ve takım bankasına ("ev") taşımaya çalışır. İlk seride sekiz basamak vardır.

Yarışmacı, tahtadaki üç başlangıç pozisyonundan birini seçer:

  • Üç adım önden başlayarak ve eve ulaşmak için beş adım gerektirir, üstten üç adım aşağı
  • İki adım aşağı, iki adımda başlatma ve daha fazla miktarda eve ulaşmak için altı adım gerektirir
  • Dört adımda başlayarak ve daha az bir miktar için eve ulaşmak üzere dört adım gerektiren dört adım atar.

Eğer yarışmacı Nakit Oluşturucu'nda kötü performans gösterdiyse daha küçük miktar sıfır veya hatta eksi olabilir. Başlangıç konumu seçildikten sonra sunucu, yarışmacıya ve kovalayana bir seri soru sorar ve her ikisinden sorartuş takımındaki üç cevap seçeneğinden birini gizlice seçmesini ister. Bir kişi bir tahminde kilitlendikten sonra, diğeri beş saniye içinde seçeneğini yapmalı veya bu dönüş için kilitlenmelidir. Doğru cevap veren kişiyi tahtadan bir adım aşağıya doğru hareket ettirirken, bir kaçır veya kilitleme onları olduğu yerde bırakır.

Eğer yarışmacı yakalanmadan başarılı bir şekilde eve ulaşırsa, Son Kovalama'ya ilerler ve paraları takım ödül fonuna eklenir (veya eksik bir tutar almışsa çıkarılır). Kovalayacı yakalarsa, yarışmacı elenir ve paraları kaybedilir. Eğer dört yarışmacı da kovalayacı tarafından yakalanırsa, bir yarışmacıyı yalnızca Son Kovalama'yı oynamaya aday gösterirler.

Katılımcılar tarafından adlandırılan hayır kuruluşlarına fayda sağlamak için oynanan ünlüler yayınında, en düşük teklif her zaman 1.000 £ 'dır. Bu miktar, eğer yakalanırlarsa veya Son Kovalama'yı kaybederse, her ünlünün seçtiği hayır kurumunlarına bağışlanır.

Son Kovalamaca[değiştir | kaynağı değiştir]

Başbaşa kovalamacalarını kazanan yarışmacılar, kovalamaca yenmek ve ödül fonlarını kazanmak için birlikte çalışmalıdır. Kendileri için iki soru setinden birini seçerler, diğer set kovalayacı için bir kenara bırakılır ve daha sonra zilde mümkün olduğunca çok soruya cevap vermek için iki dakikaları vardır. Bir yarışmacı vızıltı olmadan cevap verirse, cevapları kabul edilmez. Son Kovalama'na yalnızca bir yarışmacı katılıyorsa, sesli uyarı kullanılmaz. Her doğru cevap, takımı kovalayandan bir adım öteye taşır ve bu turda oynayan yarışmacı başına bir adım önde başlar. Yarışmacılar turun bu bölümünde herhangi bir soruyu tartışamaz veya tartışamazlar.

Takımın süresi dolduğunda, kovalayana kullanılmayan setten gelen soruları cevaplaması ve takımı yakalaması için iki dakika süre verilir ve doğru yanıt başına bir adım öne geçer. Kovalayan bir soruyu geçerse veya kaçırırsa, saat kısa bir süre durur ve takıma tartışma ve cevap verme şansı verilir; doğru bir cevap kovalayanı bir adım geri iter veya (başlangıç 3'ten itibaren), kovalayıcı başlangıç çizgisindeyse takımı bir adım ileri taşır.

Kovalayan süre dolmadan takıma yetişemezse, katılımcı yarışmacılar ödül fonunu eşit olarak böler; aksi halde hiçbir şey bırakmazlar. Eğer dört yarışmacı da başbaşa kovalamalarını kaybederse ve aday gösterdikleri yarışmacı Son Kovalama'nda kazanırsa, her yarışmacı 1.000 £ kazanır.

Çekim[değiştir | kaynağı değiştir]

Günde üç bölüm çekilir ve her birinin filme alınması yaklaşık bir buçuk saat sürer. Walsh'a göre, "Saat gibi çalışır." Walsh bir soruya rastlarsa Son Takip durdurulabilir ve yeniden başlatılabilir. Radio Times'a, "Hafif bir yanlış okunma durumunda, avukatlar tarafından derhal durduruldum. Her zaman stüdyoda uyumluluk avukatları var. Yapmanız gereken, kelimenin tam anlamıyla ağzımın açıldığı veya bir önceki sorudan kapandığı ve sorunun tekrar sorulduğu video kasete geri dönmektir. Bölünmüş saniye kadar durdurulur. " [4]

Vidaları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mark Labbett üzerinde - Gözükken (2009-günümüze kadar) Mastermind, University Challenge, One Onbeş, Sendika ve Kim Milyoner Olmak İster? ;[5] ikincisi üzerinde Halk Sınav, ikincisi üzerinde İngiltere Beyin, üzerinde kazanan bir takımın parçası Sadece Connect'e, Avrupa yarışması şampiyonasında 2005-2007'de Galler temsil etti. "Canavar", "Beastie Boy", "Matematik Adam Dağı" ve "Transatlantik Dev" lakaplı. Dünya Quizzing Championships 2014'te 134. sırada.[6] Ayrıca şovun ABD versiyonunda tek kovalayan ve şovun Avustralya versiyonunda yedi kişiden biri.[7]
  • Shaun Wallace (2009 – günümüz) - Onbeş Bire, En Zayıf Halka, Milleti Yen, BrainTeaser, Açgözlülük, ve Bekleme Oyunu ; Mastermind'in galibi, Sen misghead misin? . "The Dark Destroyer", "Huysuz Çekmeceler", "The Barrister", "Legal Eagle" ve " Mastermind Champ" lakaplı . 2014 Dünya Quizzing Şampiyonası'nda 455. sırada. Ayrıca, 2018'deki şovun Avustralya versiyonunda konuk kovalayan oldu.
  • Anne Hegerty Mastermind (iki kez) üzerine -Gözükken (2010-günümüze kadar), One Onbeş, Bugün Günü İngiltere'nin ve Beyin; İkinci Sen misgead misin? . İngiltere sınav sıralamasında 18. sırada yer aldı (Ocak 2018 itibarıyla). "Mürebbiye" ve "Ayaz Knickers" lakaplı. Dünya Quizzing Championships 2017'de 65. oldu.[8] Ayrıca gösterinin Avustralya versiyonunda yedi yarışmacıdan biri.
  • Paul Sinha (2011 – günümüze kadar) —Başka Yumurta mısınız? İngiltere, Mastermind, University Challenge ve Beyin zayıf halka ; ulusal sınav sıralamasında 6. sırada yer aldı (Ocak 2018 itibarıyla). "Sinnerman", "Gülen Suikastçı" ve "Takım Elbiseli Alaycı" lakaplı. Dünya Test Yarışması 2018'de 11. sırada. Sinha aynı zamanda bir doktor ve stand-up komedyenidir.
  • Jenny Ryan (2015-present) [9] Üniversite Challenge -Appeared, Mastermind'dır Bir aydın musunuz?, Onbeş Bire, En Zayıf Bağlantı ve Only Connect'te kazanan bir ekibin parçasıydı. "Vixen", "Bolton Brainiac", "Bolton Bombshell" ve "Bolton Brainiac" lakaplı. 2014 Dünya Quizzing Şampiyonası'nda 175. sırada.
  • The Chase'de 14. seriden başlayarak yeni bir Chaser'ın ortaya çıktığı ortaya çıktı.[10][11]

Spin-off'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ünlü ekipleri yarışmacı olarak içeren The Chase: Celebrity Special başlıklı bir turnuva 2011'de ITV'de yayınlanmaya başladı. Birçok yarışmacı komedyen veya aktör olduğundan, çok daha yüksek bir komedi unsuru vardır. Oyun, normal sürümle aynı şekilde oynanır. Ancak, dört ünlü de kovalayan tarafından yakalanmışsa, Final Chase sırasındaki ödül fonu £20.000 (aslen £4.000) 'dır. Takım Final Chase sırasında yakalanırsa, bu aşamaya ilerleyen her ünlü için hayır kurumlarına £1.000 değerinde bir teselli ödülü verilir.

Şubat 2017'de ITV, dört aile üyesinden oluşan bir ekibin yer aldığı The Family Chase'i görevlendirdi.[12] Altı bölüm kapanışı 2 Eylül 2017'de başladı.[13] 8 Mart'tan oluşan ikinci bir dizi devreye alındı ve 24 Mart 2019'da yayınlanmaya başladı.

Kasım 2019'da ITV, Beat the Chasers adlı başka bir oyun başlattı. En iyi zamanda yayınlanacak ve büyük nakit ödüller kazanmak için 5 Chasers'ı yenmeye çalışan yarışmacılar yer alacaktı.[14]

Şanzıman[değiştir | kaynağı değiştir]

Düzenli sürümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Bölümler notlar Referanslar
1 29 Haziran 2009 10 Temmuz 2009 10 Golden Balls'un üç yaz değişiminden biri olarak yayınlandı, diğer ikisi Bölünmüş ve Sigorta . [15][16]
2 24 Mayıs 2010 19 Temmuz 2010 40 29 Haziran'da Paraguay ve Japonya arasındaki Dünya Kupası maçı nedeniyle hiçbir bölüm yayınlanmadı. [17][18]
3 3 Ocak 2011 25 Şubat 2011 40 Seri 3'te hiçbir kesinti yoktu ve Seri 1 ve 2 de yoktu. [19][20]
4 5 Eylül 2011 30 Ocak 2012 60 Seri 4 31 Ekim - 2 Ocak arasında ara verdi. [21][22]
5 31 Ocak 2012 26 Ekim 2012 120 Seri 5, 13-17 Şubat, 2-6 Nisan, 4 Haziran - 31 Ağustos ve 17 Ekim tarihleri arasında ara verdi. [23][24][25]
6 29 Ekim 2012 21 Kasım 2014 150 6 Serisi, 24 Aralık - 1 Ocak, 11–15 Şubat, 25 Mart - 5 Nisan, 27–31 Mayıs ve 1 Temmuz 2013 - 20 Kasım 2014 tarihleri arasında ara verdi. [26][27]
7 2 Eylül 2013 17 Kasım 2014 150 Seri 7, 28 Ekim - 1 Kasım 11 Kasım - 19 Aralık, 17–21 Şubat, 7–18 Nisan, 6 Haziran ve 15 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında ara verdi. [28][29]
8 1 Eylül 2014 3 Temmuz 2015 150 Seri 8, 22 Aralık - 2 Ocak ve 20 Nisan - 29 Mayıs tarihleri arasında ara verdi. [30][31]
9 22 Haziran 2015 6 Eylül 2016 190 Seri 9, 3–28 Ağustos, 23 Eylül - 7 Ekim ve 21 Aralık - 1 Ocak tarihleri arasında ara verdi. [32][33]
10 15 Nisan 2016 24 Ekim 2017 190 10 Serisi, 13 Haziran - 26 Ağustos 19 Aralık - 1 Ocak 20 Ocak ve 22 Mart tarihleri arasında ara verdi. [34]
11 25 Nisan 2017 3 Eylül 2018 170 11 serisi, 1–26 Mayıs, 19 Haziran - 1 Eylül ve 25 Aralık - 1 Ocak tarihleri arasında ara verdi.[35] [36][37]
12 2 Mart 2018 TBA 170 Seri 12, 28 Mayıs - 31 Ağustos, 10 - 31 Aralık 2018, 11–15 Mart, 1–5 Nisan ve 17 Mayıs 2019 - bugün [38]
13 7 Mart 2019 TBA 210 13 Serisi, 20 Mayıs - 30 Ağustos ve 11 Kasım - 31 Aralık tarihlerinde ara verdi

Beş avukatın hepsi 29 Eylül 2016'da 1.000. bölüme katıldı, her kafa kafaya tur için rastgele farklı bir kovalayıcı ve Final Chase'e katılan beşinci (Hegerty). Bu biçim, Celebrity Specials'ın Noel baskısı için de kullanılmıştır.

Ünlü baskılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Bölümler notlar
1 29 Ekim 2011 [39] 10 Aralık 2011 [40] 6 Seri 1'de ara verilmemiştir.
2 19 Ağustos 2012 [41] 7 Ekim 2012 [42] 6 Seri 2'nin sonu yoktu ve ikisi de seri 1'e sahip değildi.
3 5 Ekim 2013 [43] 28 Aralık 2013 [44] 14 Seri 3'te hiçbir kesinti yoktu ve Seri 1 ve 2 de yoktu.
4 30 Ağustos 2014 [45] 8 Mart 2015 [46] 18 Dizinin son iki bölümü Mart 2015'te yayınlandı.
5 24 Ekim 2015 [47] 15 Mayıs 2016 [48] 16 Bu seri iki bölüm halinde yayınlandı; dizisi 19 Aralık 2015-20 Mart 2016 tarihleri arasında bir ara verdi.
6 11 Eylül 2016 26 Kasım 2017 16 1–8 bölümleri 2016 Sonbaharında yayınlandı. Bölüm 9 - 14, 2017 yazında yayınlandı. Bölüm 15 ve 16 Kasım 2017'de yayınlandı. Seri 6, 6 Kasım 2016-2 Temmuz 2017 ve 27 Ağustos 2017-29 Ekim 2017 tarihleri arasında ara verdi. Bölüm 30 Temmuz 2017'de yayınlanmadı.
7 14 Ekim 2017 21 Ekim 2018 9 İlk sekiz bölüm 2017 sonbaharında yayınlandı, kalan bölüm Ekim 2018'de yayınlandı. Yılbaşı Özel 24 Aralık 2017'de yayınlandı. İlk iki bölüm Ekim 2017'de Cumartesi günleri yayınlandı, ancak sonraki altı bölüm Kasım ve Aralık 2017'de Pazar günleri yayınlandı. Dizi, Seri 6 bölümlerinin yayınlandığı 5 ve 26 Kasım 2017'de ara verdi.
8 14 Ekim 2018 2020 8 İlk dört bölüm 2018 Sonbaharında Pazar günleri yayınlandı ve 9 Serisi bölümlerle değişti. Noel özel etkinliği 16 Aralık 2018'de yayınlandı. Bölüm Beş 19 Ekim 2019'da yayınlandı. Serinin kalan üç bölümü henüz yayınlanmadı. Seri 8, 21 ve 28 Ekim, 11 ve 25 Kasım ve 2 ve 9 Aralık 2018'de ara verdi.
9 8 Haziran 2018 12 Ekim 2019 8 Serinin ilk bölümünde The Chase For Soccer Aid adı verildi ve 8 Haziran 2018'de yayınlandı. Sonraki dört bölüm 28 Ekim 2018 Pazar günleri yayınlandı ve 8 Serisi bölümlerle değişti. Son üç bölüm 2019 Sonbaharında Cumartesi günlerinde yayınlandı ve Seri 10 bölümlerle değiştirildi. Seri 9, 4 ve 18 Kasım, 2 ve 16 Aralık 2018 ve 21 ve 28 Eylül 2019'da ara verdi.
10 14 Haziran 2019 2020 12 Serinin ilk bölümünde The Chase For Soccer Aid adı verildi ve 14 Haziran 2019'da yayınlandı. Bölümler, Series 9 bölümleriyle dönüşümlü olarak 2019 Sonbaharında Cumartesi günleri yeniden başladı. 10 Serisi 14 Eylül ve 5-12 Ekim 2019'da ara verdi.

Resepsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Kritik resepsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Bradley Walsh, gösterinin sunucusu

Chase, eleştirmenler ve izleyiciler arasında oldukça popülerdir. Erken eleştirilere rağmen, görüş zamanla gelişti. Bazı eleştirmenler ve izleyiciler ,şovun başarısını Walsh'a ev sahibi olarak ve birçoğu onu sık sık histerik olarak bırakan sorulardan veya cevaplardan gelen birçok unutulmaz anına bıraktı.[49] Labbett ayrıca eğlence duygusunun ve çeşitli kovalayıcıların önemli bir faktör olduğunu söyledi. Sinha, "Biçim zekice düşünülmüş. Oyuncuların göreceli güçlü yanları ne olursa olsun, kesinlikle dramatik bir doruğa sahip bir takım oyunu." [50]

Münazarat[değiştir | kaynağı değiştir]

Chase ayrıca izleyicilerin Son Chase sırasında Walsh'ların soruları yarışmacıların sorularına göre daha hızlı bir şekilde sorduğundan şikayet ettikleri birkaç kez tartışmanın merkezinde olmuştur. Bununla birlikte, Radio Times ile yapılan bir röportajda Walsh bu iddiaları reddetti: "Tüm bunları izlemek için avukatlarımız var. Her iki soru için de aynı soruları [soruları] okudum." "Unutmayın, Mark Labbett'in iki dakika boyunca soruları yanıtlaması ve iki dakika boyunca cevap veren bir takımım varsa, takım daha hızlı olmayacak. Bu kadar basit, çünkü [cevaplamadan önce] düğmeye basmaları gerekiyor, bu yüzden finalde kaç kişinin olduğuna göre başlıyorlar. Son kovalamacada üç kişi varsa, bu üç adımlı bir başlangıçtır, bu yaklaşık on iki saniyelik bir avantajdır. ”

Ayrıca, kovalayanın neredeyse hiç vakit kaybetmeden [51][51][52][52] kazandığı bir dizi olay olmuştur, ancak sözcüler bağımsız bir hakem her zaman her şovu kontrol etmekte ısrar etmiştir.[53][54][55]

6 Nisan 2016'da Labbett'in peşine düştüğü bir bölümde, saatin 10 saniye vurduğu ve daha sonra 11 saniyeye yükseldiği bir aksaklık ortaya çıkarak Labbett'e ekstra bir saniye verdi. Yarışmacılar çok ileride olmalarına ve yakalanma şansları olmamasına rağmen, gösteri sözcüsü <i id="mwAkg">TAMAM</i> dedi <i id="mwAkg">!</i> Ertesi gün çevrimiçi : " Chase'in dün gece bölümünde saatte bir hata oluştu. Bu hata düzenleme işlemi sırasında gerçekleşti ve gösteri kaydedilirken stüdyoda değil, bu yüzden sonucu hiçbir şekilde etkilemezdi. "

4 Mart 2019'da Hegerty'nin kovalayan olduğu bir bölümde Walsh hangi grubun en az üyeye sahip olduğu hakkında bir soru sordu - olası cevaplar The Proclaimers, The Pretenders veya The Prodigy . Pek çok izleyici, ITD'nin The Prodigy'nin komutanı Keith Flint'in ölümü hakkında kamuoyunun haberinin kesilmesinden sonraki bölüm saatlerini yayınlamaya karar verdiği için eleştirdi.

Oyun, tüm yarışmacılara adil ve tutarlı davranıldığını doğrulayan bağımsız hakemler, Beyond Dispute Ltd tarafından denetlenmektedir.[56][57] Anlaşmazlığın Ötesinde temsilciler tüm gösterilerin kaydına katılırlar.

Puanlama ve Puansız Rekabet[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk iki seri boyunca gösterinin ortalaması 1-2 milyon izleyiciye ulaştı, ancak üçüncü seride derecelendirmeler 2 milyonun üzerine çıktı. Aralık 2012'ye kadar, The Chase, 2005 yılında Paul O'Grady Show'dan bu yana ITV'nin en popüler "çay saati" programı haline geldi ve 3 milyondan fazla izleyici ile bir bölüm oldu. The Chase, 21 Ocak 2013 tarihinde 5,1 milyonluk bir zirveye ulaştı, tüm zamanların en yüksek seviyesi. Hemen hemen her bölüm şu anda ITV'nin en iyi 30 haftalık yayınında.[58]

Onun zaman slotu olarak, aynı zamanda Chase fiyaka BBC One'ın Pointless,[59] Ağustos 2009'da başlatılan bir yarışma programı, iki ay sonra The Chase ilk insanların önüne çıktı. İki program genellikle benzer derecelendirmeler alır (örneğin Eylül 2012'de The Chase, Pointless'nin 2,27 milyon izleyicisine karşı 2.44 milyon kişi izlendi). Bununla birlikte, Ekim 2012 ve Ocak 2013 arasında, Chase her hafta reytinglerde Pointless'i geçti. Şubat 2013'te iki hafta boyunca Pointless, The Chase'den daha yüksek bir pay aldı (3.41 milyon izleyiciye karşı 3,53 milyon izleyici, yine 3.30 milyon izleyicine karşı 3,58 milyon izleyici kazandı).

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl grup ödül Sonuç Referans
2013 18th National Television Awards Best Daytime Programme Aday gösterildi
Broadcast Awards Kazandı
TV Guide Awards Aday gösterildi
2014 19th National Television Awards Aday gösterildi
2015 Aday gösterildi
2016 Kazandı
2017 Aday gösterildi
2018 Aday gösterildi
2019 Best Quiz Show Kazandı
2020

Uluslararası sürümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açıklama:      Şu anda yayınlanıyor        Artık yayınlanmıyor        Yaklaşan  

Country Local title Channel Presenter(s) Chaser(s) Premiere date End date
Avustralya The Chase Australia[60] Seven Network[61] Andrew O'Keefe[62] Brydon Coverdale

Anne Hegerty

Mark Labbett (2016–)[7]

Matt Parkinson

Issa Schultz

Shaun Wallace (Guest Chaser; 2018)

Cheryl Toh (Guest Chaser; 2019–)
2013–1014 Eylül 2015
Çin 挑战文化名人

Tiǎozhǎn wénhuà míngrén

(Challenge the Culture Masters)[63]
Jiangxi Television Liú Wèi Meng Man

Ji Lianhai

A Yi

Kang Zhen

Li Bo
2014–0720 Temmuz 2014 4 Ekim 2014
Hırvatistan Potjera

(The Chase)[64]
HRT Tarik Filipović (2013–2019)

Joško Lokas (2019–)
Dean Kotiga (2013–)

Mirko Miočić (2013–2016)

Morana Zibar (2013–)

Krešimir Međeral-Sučević (2016–)

Mladen Vukorepa (2017–)
3 Kasım 2013
Finlandiya Jahti

(The Chase)[65]
MTV3 Mikko Leppilampi Eero Ylitalo

"Mr. Archive" ("Herra Arkisto")

Magnus Mali

"The Sharp" ("Terävä")

Markus Leikola

"The Know-all" ("Besserwisser")[66]
30 Ağustos 2018
Almanya Gefragt–Gejagt

(Asked–Chased)[67]
NDR Fernsehen (2012–2015)

Das Erste (2015–)
Alexander Bommes

Holger Waldenberger (2012, 2015–2017)

"The Giant" ("Der Gigant")

Sebastian Jacoby (2013–)[68]

"The Quiz God" ("Der Quizgott")

Sebastian Klussmann (2013–)

"The Know-all" ("Der Besserwisser")

Klaus Otto Nagorsnik (2014–)[69]

"The Librarian" ("Der Bibliothekar")

Grażyna Werner (2017)[70]

"The Governess" ("Die Gouvernante")

Manuel Hobiger (2018–)[71]

"The Quiz Volcano" ("Der Quizvulkan")

Thomas Kinne (2018–)

"The Quiz Doctor" ("Der Quizdoktor") 2012–08
8 Temmuz 2012
İsrail המרדף

HaMirdaf

(The Chase)[72]
KAN 11 Ido Rosenblum Itai Hermann

Ron Kofman (Guest Chaser; 2017 and 2018)

Nadav Jacobi (Guest Chaser; 2018)

Michal Sharon (2018–)
2017–0518 Mayıs 2017
Norveç Jaget

(Hunted)[73]
TV 2 Sturla Berg-Johansen Trine Aalborg

Jan Arild Breistein

Thomas Kolåsæter
2014–097 Eylül 2014 11 Mayıs 2016
Rusya Погоня

Pogoniya

(Pursuit)[74]
Russia 1 Alexander Gurevich[75] Alexander Ediger

Yuriy Hashimov

Olga Uspanova

Boris Burada
2012–1117 Kasım 2012[76] 14 Eylül 2013
Sırbistan

Потера'Potera(The Chase)[77]

RTS Jovan Memedović Milorad Milinković (Series 1–)

Uroš Đurić (Series 1–5)

Milica Jokanović (Series 2–)

Žarko Stevanović (Series 5–)

Slobodan Nešović (Series 1)

Maja Lalić (Series 1)
2013–1028 Ekim 2013[78]
İspanya

El cazador(The Chaser)[79]

La 1 Ion Aramendi Erundino Alonso

Paz Herrera

Ruth de Andrés

Lilit Manukyan
İlan edilecek 2020
Türkiye Takip

(Follow)[80]
Kanal D Uraz Kaygilaroğlu Muhsin Divan 2014–049 Nisan 2014[81] 19 Ocak 2015
Amerika Birleşik Devletleri The Chase[82] GSN Brooke Burns Mark Labbett 2013–086 Ağustos 2013[83] 11 Aralık 2015

Ticaret[değiştir | kaynağı değiştir]

Gösteriye dayalı bir masa oyunu, Ideal tarafından 2012 yılında piyasaya sürüldü.[84] 2013 yılında Ginger Fox tarafından gösteriye dayalı bir kart oyunu piyasaya sürüldü.[85]

12 Aralık 2012'de Barnstorm Games tarafından iOS için bir sürüm yayınlandı. Uygulama, dört yayıncıya (Jenny "The Vixen" Ryan hariç, yayınlanma sırasında programda henüz görünmemişti) ve gerçek şovda olduğu gibi dört kişiye kadar oynanabilir. Uygulama ve şov arasındaki tek fark, Nakit Oluşturucu ve Son Kovalama turlarındaki sorular için dört seçeneğin sunulması ve tüm oyuncuların bireysel kovalamacalarına yakalanması durumunda Son Kovalama'nın oynanmamasıdır. Uygulama hem İPhone'lar hem de İPad'ler için tasarlanmıştır.[86] Güncellenmiş bir versiyon olan The Chase: Ultimate Edition, 2017 yılında piyasaya sürüldü ve beş kovalayıcı ve ev sahibi Walsh'u içeriyor.[87][88]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Chase moves to Elstree". Televisual. 31 Mart 2014. 29 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2015. 
  2. ^ "Award-winning productions return to Studioworks this spring". BBC Studioworks (İngilizce). 29 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  7. ^ a b http://www.dailytelegraph.com.au/entertainment/television/the-chase-australias-newest-uk-recruit-mark-labbett-is-already-doing-a-number-on-rivals-at-nine/story-fni0cc2c-1227626548676.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  13. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  16. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  17. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  18. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  19. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  20. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  21. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  22. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  23. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  24. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  25. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  26. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  27. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  28. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  29. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  30. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  31. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  32. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  33. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  34. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  35. ^ https://www.heart.co.uk/showbiz/tv-movies/thechase-cancelled-royal-baby/.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)[ölü/kırık bağlantı]
  36. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  37. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  38. ^ </ https://www.teleboy.ch/en/tv-guide/itv1hd/8884420/the-chase</.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)[ölü/kırık bağlantı]
  39. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  40. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  41. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  42. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  43. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  44. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  45. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  46. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  47. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  48. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  49. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  50. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  51. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  52. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  53. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  54. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  55. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  56. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  57. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  58. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  59. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  60. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  61. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  62. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  63. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  64. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  65. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  66. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  67. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  68. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  69. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  70. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  71. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  72. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  73. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  74. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  75. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  76. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  77. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  78. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  79. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  80. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  81. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  82. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  83. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  84. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  85. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  86. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  87. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2020. 
  88. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]