Keith Flint

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Keith flint
Flint sahnede(2009)
Genel bilgiler
DoğumKeith Charles Flint
17 Eylül 1969(1969-09-17)
Redbridge, Londra, İngiltere
Ölüm4 Mart 2019 (49 yaşında)
Essex, İngiltere
Başladığı yerİngiliz
TarzlarElectronica, electronic rock, big beat, breakbeat, synthpunk, hardcore techno, alternative rock, industrial rock
MesleklerVokalist
Müzik şirketiXL-Recordins
İlişkili hareketlerThe Prodigy

Keith Charles Flint (17 Eylül 1969, Redbridge, Londra, İngiltere; 4 Mart 2019, Essex, İngiltere) İngiliz müzisyen.

The Prodigy adlı grubun vokalisti.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Flint grubun diğer üyeleri gibi İngiltere'nin Essex şehrinde doğup büyüdü. Burada ilkokul ve lise öğrenimini tamamladı.

Müzik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1980'ların sonlarında bir müzik kulübünde Liam Howlett ile tanıştı. Howlett'in şarkılarını dinledikten sonra onunla çalışmak istediğini belirtti.

Aslında Flint ilk başlarda bir dansçıydı, fakat 1996 yılında "Firestarter" adlı şarkının vokalistliğini yaptı ve çok beğeni topladı.Bunun üzerine The Prodigy'nin sıradaki teklisi olan "Breathe"nin geri vokalliğini yaptı. Bundan da çok beğeni topladıktan sonra "Serial Thrilla" ve "Fuel My Fire" teklilerinde de vokalistlik yaptı ve bu tekliler bir albümde toplandı. Albüm o kadar beğenildi ki gelmiş-geçmiş en iyi dans müziği albümü olma yolunda hızla ilerledi. Bu gelişmeler Flint'i bir medya odağı haline getirdi. 2002'de "Baby's Got a Temper" teklisinde Flint ve Howlett bazı anlaşmazlıklar içine girdiler. Flint bu şarkıda vokallik yapmadı. Onun yerine "Hodride" teklisinde yer aldı.

Keith Flint ve live gitarist Rob Holliday

Son çıkan Prodigy albümü "Invaders Must Die" da "Take Me to the Hospital", "Run with the Wolves" ve "Colours" şarkılarında vokallik yaptı.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Flint, Gail Porter adlı bir TV spikeri ile yaşamaya başladı. Fakat 2000 yılında Porter'ın iş zorlukları sebebiyle ayrıldılar. Flint daha sonra Mayumi Kai adlı bir Japon DJ ile evlendi.

Flint tam bir motosiklet hastasıdır. Çevresinde yapılan tüm yarışlara katılır. Motosiklet ile İngiltere'den İspanya'ya kadar 1500 mil yol kat etmiştir. Şarkıcı 4 Mart 2019 tarihinde evinde ölü bulunmuştur.[1] Daha sonradan yapılan açıklamada kendini asarak intihar ettiği belirtilmiştir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Prodigy'nin solisti Keith Flint hayatını kaybetti". BBC Türkçe. 4 Mart 2019. 17 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2019. 
  2. ^ "Prodigy'nin solisti Keith Flint'in ölümüyle ilgili hazırlanan ön rapor: 'Kendisini astı'". Haberturk.com. 12 Mart 2019. 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2019.