Masumiyet Çağı (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Age of Innocence (film) sayfasından yönlendirildi)

Masumiyet Çağı, Martin Scorsese'nin yönettiği 1993 Amerikan tarihi romantik drama filmidir. Edith Wharton'ın 1920 romanı The Age of Innocence'ın uyarlaması olan senaryo, Scorsese ve Jay Cocks tarafından yazılmıştır. Başrollerini Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder ve Miriam Margolyes'in paylaştığı film Columbia Pictures tarafından yayınlandı. Film, zengin bir New York sosyetesi avukatı olan Newland Archer'ın (Day-Lewis) May Welland (Ryder) ile kur yapmasını ve evliliğini anlatıyor; Archer daha sonra Kontes Olenska (Pfeiffer) ile karşılaşır ve yasal olarak onu temsil eder. Böylece beklenmedik romantik olaylar yaşanır.

Masumiyet Çağı, 1 Ekim 1993'te Columbia Pictures tarafından sinemalarda gösterime girdi. Film, En İyi Kostüm Tasarımı Akademi Ödülü'nü kazanarak ve Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu (Winona Ryder), En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Orijinal Müzik ve En İyi Sanat Yönetimi dallarında aday gösterildi, olumlu eleştiriler aldı.[1] Ancak, 34 milyon dolarlık bir bütçeye karşı 32,3 milyon dolar hasılat elde ederek gişede başarılı olamadı. Scorsese filmi, vizyona girmeden bir ay önce ölen babası Luciano Charles Scorsese'ye adadı. Luciano ve eşi Catherine Scorsese, filmde küçük rollerde yer aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The 66th Academy Awards (1994) Nominees and Winners". oscars.org. 9 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]