Tartışma:Ziraat Bankası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Osmanlı İmparatorluğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Bir paşa kendine banka kuramaz" diyerek bilgi kutusundaki kurucu isminin değiştirildiğini görüyorum. Kuşkusuz bir paşa kendine banka kuramaz ve Mithat Paşa da kendine Ziraat Bankası'nı kurmamıştır. Ziraat Bankası, "Mithat Paşa öncülüğünde, devlet eliyle ve devlet himayesinde" 1863'te kurulan Memleket Sandıkları'nın işlevini üstlenmek üzere kurulmuş bir finans kuruluşu. Doğru, bankanın kuruluş hazırlığı Abdülaziz devrinde yapılmış, açılışı Abdülhamit devrinde gerçekleşmiştir ancak bu, kurucusu olarak Abdülhamit'in kabul edilmesini mi gerektirir bilemiyorum. Banka şubelerine Mithat Paşa'nın tablosunun asılı olmasından bile Mithat Paşa'nın bakanın kurucusu olarak görüldüğünü anlıyorum ancak resmi olarak kurucu Mithat Paşa mı kabul ediliyor, yoksa devrin padişahının adı mı yoksa bir başkası mı "kurucu" olarak kaydedilmeli bilmiyorum. Görüşü olan var mı? --Başak (mesaj) 15:03, 19 Ekim 2015 (UTC)

@Basak ilgili değişikliği geri aldım. En azından bir paşa kendine banka kuramaz savı ile böyle bir değişiklik yapılmamalı. Kaynak var ise gösterilsin. Bende sizin dediğiniz gibi Banka şubelerinde de Mithat Paşa'nın fotoğtaflarına rastlamıştım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:28, 20 Ekim 2015 (UTC)