Tartışma:Yeni Çağ Avrupası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

arkadaşlar neden kims bum siteye bir tarih cetvceli eklemiyorrr daha geniş bir şekilde konu işlenebilir duurulur

Madde adındaki yanlışlara dair -Madde başlığı kesin olarak "Yeniçağ" haline getirilmeli'[kaynağı değiştir]

Madde adı biri gramer ikincisi anlam -daha doğrusu sözcük seçimi- bakımından iki yanlış içeriyor.

Öncelikle ad bu sözcük seçimiyle kalacaksa -ki kalmamalı- "Erken Çağdaş Dönem" haline getirilmeli.

İkincisi ve daha önemli olanı,"çağdaş" sözcüğü anlaşıldığı kadarıyla yanlış biçimde burada İngilizcedeki "modern"in karşılığı olarak kullanılmış. "Modern" sözcüğü geniş bir anlam yelpazesine sahiptir ve "çağdaş"ın bu anlamlardan herhengi birine karşılık gelip gelmediği dahi kuşkuludur. Yine anlaşıldığı kadarıyla maddeye konu olan dönemin adı da yine İngilizce "early modern period"dan aktarılmıştır; oysa maddenin içeriğindeki "Yeni Çağ" ile bu İngilizce terim arasında tam olarak örtüşme bile yoktur; daha doğrusu "erken modern dönem" olarak incelenebilecek dönem, Yeniçağ'ın -birleşik yazılması gerekir!- sadece bir bölümüdür.

Bu mesajıma kısa bir süre içinde yanıt almazsam, maddede değişikliğe gideceğimi bildirmek isterim.Bu imzasız yazı 85.96.179.138 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Madde Adının Değiştirilmesi[kaynağı değiştir]

Maddenin adı hatalı. İngilizce'deki maddenin adı Early Modern Europe yani Erken Modern dönem Avrupası oluyor. Veya Yeni Çağ Avrupası olarak da çevrilebilir ama sadece Yeni Çağ olarak çevrilmesi kesinlikle hatalıdır. Yeni Çağ (Erken Modern Dönem) sayfasının karşılığı budur: https://tr.wikipedia.org/wiki/Erken_Modern_%C3%87a%C4%9F @Sakhalinio --Visnelma (mesaj) 13.50, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba sayın @Visnelma, peki konu neyi anlatıyor? Erken Modern dönem Avrupası'nı mı? Yeni Çağ (Erken Modern Dönem)'i mi? Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 16.00, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Sakhalinio Erken Modern Dönem Avrupası'nı (Yeni Çağ Avrupası) --Visnelma (mesaj) 18.35, 28 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
@Visnelma, sildim, şimdi tamam mıdır? Sakhalinio ([[Kullanıcı

mesaj:Sakhalinio|mesaj]] - e-posta) 14.11, 29 Ağustos 2020 (UTC)

@Sakhalinio Evet, teşekkürler. --Visnelma (mesaj) 08.43, 30 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]