Tartışma:Yükseköğretime Geçiş Sınavı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:YGS sayfasından yönlendirildi)

açık adları yeğleyin[kaynağı değiştir]

VP:ADK#Açık yazılımı kısaltmalara yeğleyin: Politika açık adları yeğleyin diyor. bu maddenin açık kullanımı da oldukça yaygın olduğundan açık ada taşınması gerek. Daha öncede belirttiğim gibi, kısaltmalar yalnızca açık ad hemen hemen hiç bilinmedildiğinde/kullanılmadığında madde adı olmalıdır. yaygınlık ilkesinden önce buna dikkat edilmelidir. tek kıstas yaygınlık değil ki olsa bile açık adı da oldukça yaygın. Siyasi parti isimlerinde her zaman kısaltmalar daha yaygındır örneğin ancak açık adlar yeğlenir. Bu yüzden madde adı Yükseköğretime Geçiş Sınavı olmalıdır, @Nushirevan11 geri aldığınız taşıma işlemini geri almanızı rica ediyorum. -MHIRM. 19:00, 7 Eylül 2017 (UTC)

@Rapsar, @Cobija, @Seksen iki yüz kırk beş ilginizi çekebilir diye düşündüğümden etiketliyorum. -MHIRM. 19:00, 7 Eylül 2017 (UTC)

  • Bu madde için tartışmak dahi gereksiz gözüküyor, katılıyorum.--RapsarEfendim? 19:37, 7 Eylül 2017 (UTC)
  • Açık adın da yaygınlığı yerinde, açık ad yeğlenebilir. --Cobija (mesaj) 21:43, 7 Eylül 2017 (UTC)
  • Açık ad ile kısaltma arasında yaygın kullanım açısından bariz bir fark var. Fikir birliği oluşmadan taşındığı için taşıma işlemini geri alıyorum.--Nushirevan11 16:29, 4 Ekim 2017 (UTC)
Fikir birliği oluşmuştu @Nushirevan11. VP:FB sayfasını okuyarak bunun ne olup olmadığına dair bilgi edinebilirsiniz. Geri almadan önce sizin geri taşıma isteğinde bulunmanız ve tartışmaya başka kullanıcıları davet etmeniz gerek. Lütfen "YGS" şeklinde olmasına dair başka kullanıcılardan yorum almadan tekrar taşımayınız, sabırlı olunuz. Yaygınlık tek kıstasımız değil ve bunu kısaltarak kullanmak VP:ADK ihlali. sevgiler. -MHIRM. 00:11, 5 Ekim 2017 (UTC)
açık ada taşıdım. tekrar taşımamanızı rica ediyorum. -MHIRM. 00:13, 5 Ekim 2017 (UTC)
  • Kısa bir araştırma ve okumadan sonra kararımı değiştiriyorum, açık ada taşınmalı ve taşıma işlemini gerçekleştiriyorum. @MHIRM kusura bakmayın zaman kaybından ötürü.--Nushirevan11 13:59, 6 Ekim 2017 (UTC)