Tartışma:Tiyatro tarihi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tiyatro (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tiyatro maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tiyatro kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tarih (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Başlıksız[kaynağı değiştir]

Tiyatro İnsanları diye bir madde koydum... Buna Kharoon'dan eleştiri aldım. Olmamış dedi... Zaten hele ki 'Türkiye'li Tiyatro İnsanları' diye bir madde ismi bence de korkunç oldu, ama sonuçta madde ismi burada belirleyen özellik ya... Yani unique olan veritabanı girişi madde ismi oluyor ya, yalnız ve yalnız bu maddede olması gereken kısmı yok gibi geldi...

Tiyatro adamları başlığı kesinlikle siyaseten doğru olmayan bir ifade, tiyatro yapan kadınlar dışarda bırakılıyor. Bu komik ya da 'olmamış' gelebilir ama en azından bir tiyatro yönetmeni olarak ben, kadın meslektaşlarıma duyduğum saygı gereği, bunun böyle ifade edilmesi gerekliliğine yürekten inanıyorum.

Ama başlık problemli ona da katılıyorum. Uzaylı gibi yapmayalım, Tiyatro İnsanları gibi bir ifade yerine acaba Tiyatrocular desek ve madde içinde gruplama yapmamız gerekirse (bir şekilde) ona göre yapsak daha mı mantıklı olur? Tiyatrocular sözcüğü kaba olduğu için başta onu tercih etmedim (tiyatro mu satıyor bu insanlar?)

Ne dersiniz? Löker

Tiyatro konusundan direk yönlendirme[kaynağı değiştir]

Az önce dikkatimi çekti tiyatro maddesi direk Türk tiyatro tarihinin gelişimine yönlendirilmiş. Halbuki tiyatro çok daha geniş bir konudur. Türk tiyatro tarihinin gelişimi ancak tiyatro makalesinden bir link alabilecek genişlikte bence(burda makaleyi eleştirmiyorum. konu itibari ile biri diğerinden daha geniş. onu anlatmak istiyorum). İlgililere duyurulur.

--Ant "Thiras" Somers 15:01, 7 Mart 2006 (UTC)