Tartışma:Taksim Cumhuriyet Anıtı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tartışma sayfasında belirtmesek de kaynaksız madde olduğu anlaşılıyor.

Bunun dışında benim dikkatimi çeken iki SSCB'linin kim olduğudur. Bunlara kaynak eklenirse iyi olacak. Takabeg ileti 00:47, 28 Ekim 2009 (UTC)

Tamamlanmamış bir proje - Taksim Cumhuriyet Anıtı[kaynağı değiştir]

Ben bu projenin tamamlanmamış olduğunu Sunay Akın'dan duymuştum. Ona göre, İtalyan mimarın telif hakkının Türkiye Cumhuriyeti tarafından 6 taksitte ödenmesi şartıyla projenin yapılmasına karar verilmiş ancak 6 taksitin sonuncusu dönemin mali imkansızlıklarından dolayı ödenememiştir. Dolayısıyla İstanbul'un sularının taksim edildiği yer olan Taksim'e dikilecek olan bu anıtın kenarına konmuş olan yalaktan ve musluktan da anlaşılacağı üzere aslında bir havuz olarak tasarlandığı aşikardır fakat yarım bırakılması da bir o kadar üzücüdür. Bundan da bahsedilmelidir.

Anıtın iki yüzünde bulunan kadın portrelerindeki yüzlerden biri peçeli cumhuriyet öncesi kadını simgelerken diğer portrede ise cumhuriyet dönemi çağdaş kadın betimlenmiştir. Bu çağdaş kadın, anıtın mimari tasarımına da emeği geçen Sabiha Hanım'dan başkası değildir.

Tüm bu bilgiler Sunay Akın'ın gösterilerinde anlattığı ve zannımca kitaplarında da bahsettiği bilgilerdir.Ancak herkese ulaşması gerektiğini düşünmekteyim. Bu imzasız yazı 78.164.22.134 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.