Tartışma:Türkiye'de derin devlet

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Eleman cümlelerimi saptırmandan niyetin belli zaten!--LandSCape 02:48, 1 Haziran 2006 (UTC)

herşey birbirine karışmış[kaynağı değiştir]

Derin Devletin, Kontrgerillanın, Özel Harp Dairesi ve birçok kuruluş yada tanım birbirine girmiş vaziyette.

Derin devlet; yasal yada değil devletin üst kademesinin (Cumhurbaşkanı, MGK Genel Sekreterliği, TSK Komuya kademesi, MİT, Başbakanlık gibi devletin milli siyaset belgesini hazırlayan ve bunun uygulanması için gerekli tedbirlerin almasını sağlayan kurumların oluşturduğu; yasalarda yeri olmayan ancak teamül denilen alışagelinmiş kurallar çerçevesinde Devletin bekaası, milli birlik ve beraberliğin bütünlüğü için çalışmaların tümünün organize edilmesi tüm bu kurumların mutabakatı ve anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif bile edilemez kuralları dahilinde yapılır ki yapıcı şema bütününe literatürde derin devlet denir.

Kontrgerilla ise Soğuk savaş döneminde siyasi iradenin kabulü ile NATO kuvvetleri tarafından CIA finansörlüğü ile vücuda getirilmiş ve hedefi Komünizm ile savaş olan ilişkiler yumağının Türkiye ayağıdır.

Birde Ergenekon olarak adlandırılan ancak medyadaki durumdan farklı yapı vardır ki varlığı kabul edilmiş değildir bu da Derin devletin devlet olma ilkelerini uluslararası platformda haklı olduğu konularda yasal, meşru yollardan elde edemeyeceği ( ASALA'nın çökertilmesi; bu terör örgütünü birkaç mafya bozuntusu çökertmemiştir, o sadece işin devletlerarası hukuğa uyum kılıfıdır) durumlarda devreye giren temizlik şirketidir.--Alp Er Tunga 18:03, 18 Eylül 2006 (UTC)

dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

Vakti olan birinin dış bağlantıları kontrol etmesi lazım, yardım için bknz: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:External_links - Tembelejderha 15:42, 1 Ekim 2006 (UTC)

devletin derinine dikkat[kaynağı değiştir]

derin devletin savunusu ve mesru görülmesi anlamina gelen bu yazi pek bi endişeye gark ettirir nitelikte olup tiz zamanda silinmesi susurluk utancına ortak olmamak icin reca olunur.--alibaz 21:40, 11 Ekim 2006 (UTC)

Endişenize anlam veremedim, devletin sığlığı yerine derinliğini tercih ederim. Susurluk maddesini Erdem bey başlatmış ve epeyde açıklayıcı olmuş. Utanç bana değil yapanlara ait, bu işle devletin ne ilgisi var, devlet ne zaman neyi yapacağını gayet iyi bilir. İllegal işler legal olarak önlenemiyor ve devletin güvenliği zedeleniyorsa sizce ne yapılmalı? Sorunları dile getirmek yerine ki onu herkes biliyor, çözüm öneriniz nedir? Beni kim dinler demeyin birileri belki okur ve faydalanır.--Alp Er Tunga 20:21, 17 Ekim 2006 (UTC)
Alp Er Tunga saniyorum bu konuda konusmak isteyeceginiz son kisi ben olabilirim, uyarmadi demeyin!Benim kisisel cözüm önerim devletin ortadan kaldirilmasi yönündedir.o zaman devletin güvenligi gibi kendisi zaten güvenliksiz bir yapi olan sey icin endiselenmemiz gerekmez.devlet kötülüklerin cözümü degil sebebidir cünkü.devletsiz toplumlarda gereksiz sorunlar olmayacagindan derinlesmeye gerek yoktur.derin devlet ise zaten bir bela olan devletin kapkaranlik bir cürüme haline gelmesidir.bir devletin derinlesmemesi olanakli da degildir zaten.hemen gher devletin derin bir tarihi vardir.susurluk'un devletle ne ilgisi oldugunu bence izaha gerek yok.derin devletin düünyanin her yerinde neler yaptigida biliniyor.her tür insan hak ihlalini derin gerekcelerle yapmis ve yapmaya devam ediyor.daha ne olsun.buradaki maddeye gelince, yahu bu kadarda tarafli olunmaz ki demekten baska bir sey aklima gelmiyor.erdem bey mümkünse maddeyi tarafsiz bir sekilde yazsin yeterdir.--alibaz 21:31, 17 Ekim 2006 (UTC)

türkiye cumhuriyeti var başka devlet yok!!!

tanim + template[kaynağı değiştir]

Tanim korkunc... Anlasilmaz, turkce bile diil, bi garip. okumasi zor, uzun cumle oldugu icin. ustelik yanlis. derin devlet "degistirilemez anayasa hukumlerini koruyan" bir kurum degil, devlet mekanizmasindaki yoz politikacilari ve onlarin egitimi eksik kafasi yarik serseri kuyruk yaglarini biraraya getiren bir uyusturucu / kara para aklama / kiralik katl / mafya turu yasadisi orguttur. hmm, POV'umu cok mu belli ettim nedir?.. Towsonu2003 20:38, 15 Şubat 2007 (UTC)

Bir de bunun bir template'e gereksinimi var. "Ayrica bakiniz" bolumunun toparlanip guzelce okuyucuya sunulabilecegi portal gibi bir sey lazim... boyle cok daginik. yazikki ben template yapmayi beceremiyorum...Towsonu2003 20:38, 15 Şubat 2007 (UTC)

Madde başlığı[kaynağı değiştir]

Madde başlığı Derin devlet olmalı --60.240.112.112 02:53, 20 Mart 2008 (UTC)

Derin Devlet[kaynağı değiştir]

Derin Devlet Türkiye'nin her mahallesinde ve köyünde örgütlenmiş, insanları karanlık bir kast sistemi içinde yaşatan, illegal bir organizasyondur. 20.12.2009 Fehmi Gülseren

Derin Devlet diye bir şey yoktur, Ergenekon hayal ürünüdür. Ama kontrgerilla vardır, bu da Sol örgütlere karşı devletin askeri birimlerince oluşturulmuş jitem benzeri yapılanmalardan ibaret.78.170.54.216 20:21, 21 Ağustos 2011 (UTC)

Gerçek olabilri.88.232.137.88 22:17, 15 Aralık 2011 (UTC)