Tartışma:Selanik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yunanistan (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Taraflı İçerik[kaynağı değiştir]

Bu maddede yer alan bir takım ifadeler, maddenin taraflı bir açıdan kaleme alındığı izlenimi vermektedir.

Nkutlug 13:58, 28 Kasım 2009 (UTC)

Selanik içinde selam okunur[kaynağı değiştir]

çok sevilen bir selanik türküsüdür selanik türkler için çok önemlidir yunanlara emanettir bu arada geçmişte savaşmış 2 nesil olabiliriz ama gelecekte yunanlar kardeşlerimizdir..--KiNg1919 (mesaj) 16:54, 29 Temmuz 2013 (UTC)

  1. Yukarıdaki başlığa tıklayıp açılan sayfada "2 no.lu" maddeyi okuyunuz. İçinde bu maddeye yabancı olmayan bir isim göreceksiniz...
  2. Yaptığım bir değişiklik [{{yanlışbaşlık}}]; "Tartışma sayfasında konuşacak konu" imiş. Hâlbuki "Sayfa taşıma talebinde bulununuz." diyebilir ya da en güzeli, kendisi yazıp ardından değişikliğimi geri alarak bana da bilgi verebilirdi... MFEIspartaspor 07:00, 11 Ekim 2013 (UTC)
Selanik olamaz, çünkü hâlen a sesi uzatilarak söylenir. Dogrusu Selânik olmali a.nailov 11:42, 6 Eylül 2014 (UTC)
Kaynak belirterek tartışılsa daha doğru olur. Düzeltme işareti karışıklık yaratan durum yoksa genellikle kullanılmıyor. TDK'da da "Yazılışları bir, anlamları ve söylenişleri ayrı olan kelimeleri ayırt etmek için okunuşları uzun olan ünlülerin üzerine ko­nur" şeklinde geçiyor. Benzeri daha önce köy çeşmesinde tartışılmıştı. --esc2003 (mesaj) 20:11, 6 Eylül 2014 (UTC)
Bu dediğin yanlış bilgi, TDK'ye göre düzeltme işareti Selânik dahil çoğu yer isminde ve bir sürü cins isimde hâlâ kullanılıyor https://www.tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/duzeltme-isareti/.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)

Türkçe’de artık kullanımı oturmuş a ve i inceltme ve uzatma harfleri kullanılmıyor. Örnek Elazığ ki artık bu ilin adını: hayır efendim a şapkalı olacak öyle yazılır diyene ben dangalak derim en hafif tabirle. Dil bilgisi dangalağı. Ülkemizde, Vikipedi’de ve özellikle TDK gibi devlet kurumlarında bu dangalaklardan bolca bulunur. Şimdi Selanik de aynı kategoridedir. A inceltmesi artık dilimizde oturmuştur ve kullanımıma gerek yoktur. Yani ismin doğrusu herkesin bildiği Selanik’tir. Aynı Elazığ, Buhari, Şah Nakşibendi, Alevi gibi. Ha yok abi biz kültür dilbilgisi dangalağıyız biz böyle rahat ediyoruz. Vikipedi TDK seviyoruz böyle kokuşmuş zır cahil mekanları diyorsanız takılın burda. Ama Google’da ilk sayfada çıkmayın cahiller.--178.244.16.192 13.59, 30 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]