Tartışma:Sarayönü Camii

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin madde Sarayönü Camii, bir seçkin maddedir. Madde (veya onun eski bir sürümü) Vikipedi topluğunun ürettiği en iyi maddelerden biri olduğuna karar verilmiştir. Buna rağmen, bu maddeyi güncelleyebilir veya geliştirebilirseniz, lütfen çekinmeyin.
Anasayfa ödül Bu madde 41. Hafta 2020 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 40. Hafta 2022 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
25 Eylül 2020 Seçkin madde adayı Başarılı

Gömülüler[kaynağı değiştir]

  • Bağışkan hiçbir detayı atlamamaya ve gerçek bilgi aktarmaya özen gösteren; son derece detaylı ve güvenilir bir kaynaktır. Bununla beraber, Karmelit kilisesi çevresindeki gömülüler hakkında bir hataya düşmüş olabileceğini düşünüyorum; zira burada bir Fransız kralının, Normandiya dükünün ve Kudüs kralının gömülü olduğunu belirtmiştir ki bu son derece olasılık dışıdır. Muhtemelen hatanın Enlart'ın kitabının İngilizce çevirisinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum; zira burada özgün Fransızcasını kullandığım kitap, bu üç soyluyla ilgili içeriği de Huen'ın ağzından aktarıyor: "[...] les armes du roy de Jherusalem : du roy de France : du duc de Normandie". Burada da bu üç soylunun armasının kilisede yer aldığı belirtilmiş; sonrasında da tek bir mezardan bahsedilmiş. Dolayısıyla bu konuda Bağışkan'ın aktarımı dışına çıkarak, de Huen'ın anlatısı doğrultusunda bilgi vereceğim maddede. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20:12, 21 Eylül 2017 (UTC)
  • De Huen, Jean de Montfort isimli bir soylunun kilise yakınlarında gömülü olduğunu kaydetmiş ("Auprès de nostre convent repose le corps de sainct Jehan de Montfort"). Doğal olarak bunun hangi Jean de Montfort olduğunu araştırmak gerekti. Şu şahıstan bahsedilmekte; ancak başka kaynaklarda bu kişinin Lefkoşa'daki Sistersiyen kilisesine gömüldüğü, günümüzde Sistersiyen kilisesinin konumundan dahi emin olunmadığı belirtilmiş. Belki de bu Karmelit kilisesi yakınlarında olduğuna işarettir... Belirsizlik bulunduğundan, özgün araştırma ve yanlış bilgi vermekten kaçınmak adına bu detayı da dışarıda tutuyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20:33, 21 Eylül 2017 (UTC)