İçeriğe atla

Tartışma:Saadettin Erbil

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tiyatro (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tiyatro maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tiyatro kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Irak Kürdü asıllı Türkler ?[kaynağı değiştir]

Kategori:Irak Kürtü asıllı Türkler gibi kategori bu kişi için uygun değildir. Zaten Osmanlı döneminde İstanbul'a göç etmiş olan aileden geliyor. O dönemde günümüz Irak (Irak-ı Acem, Irak-ı Arab ile karıştırılmamalı) sınırları yoktu zaten ve Iraklı Kürtler kavramı da yoktu. Çok zorlama oluyor bu tip kategorinin bu kişiye eklemek.Takabeg ileti 08:34, 23 Haziran 2012 (UTC)

Günümüzde var, günümüze göre değerlendirme yapılabilir. esc2003 (mesaj) 08:46, 23 Haziran 2012 (UTC)
Esad Erbili maddesi açılırsa oraya Osmanlı Kürtleri kategorisi eklenebilir. Fakat Irak Kürtleri kategorisi eklenmez. Esad Erbili Irak Kürtlerinden sayılmadığına göre buraya da Irak Kürtleriyle ilgili kategoriler eklenemez. Bunu anlamak çok mu zor ? Takabeg ileti 09:01, 23 Haziran 2012 (UTC)
Osmanlı Türkü olup da Bulgaristan, Kosova gibi yerlerde memleketi olan birisinin torunlarına da eğer günümüzde orada yaşamıyorlarsa, başka yerlere göç etmişlerse dememek gerekebilir? Rusya İmparatorluğu döneminde yaşamış bir Azeriye Gürcistan Azerisi diyebiliyoruz. Bu da aynı mantık. Ben de sorayım bunu ayırt etmek çok mu zor? esc2003 (mesaj) 09:10, 23 Haziran 2012 (UTC)


Erbil'de azınlıkta bir Türkmen nüfus da vardır. Saadettin Erbil'in Kürt olduğuyla ilgili bir kaynak var mı? Mehmet Ali Erbil'in kız kardeşi, yani Saadettin Erbil'in kızı Yeşim Erbil, benim İstanbul Tıp Fakültesi'nde okurkenki hocamdı ve Türkmen olduğunu oradan biliyorum. Saygılar... Çatalyürek (mesaj) 16:18, 23 Nisan 2013 (UTC)
Daha önce İngilizce Vikipedideki en:Esad Erbili maddesiyle ilgilenmiştim. Kürt olduğunu ispatlayan güvenilir kaynak yoktur. Ancak Türkçe şiirlerinin yanı sıra Kürtçe şiirleri de yazdığına dair güvenilir kaynaklar var. O yüzden söz konusu maddeye Kürt şairi yerine Kurdish-language poets kategorisi eklenmiştir (ve eklenmektedir). Takabeg ileti 16:26, 23 Nisan 2013 (UTC)