Tartışma:Rakka Operasyonu (2016-2017)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Suriye (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Suriye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Suriye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Madde, Rakka şehrinde IŞİD'e karşı yürütülen askeri bir operasyonu ele alıyor. Türkçe kaynaklarda Rakka Operasyonu çok daha yaygın kullanılıyor. Parçası olan Kuzey Rakka Taarruzu (Mayıs 2016)'da da kısmen benzer bir adlandırma var. Taşınması faydalı olacaktır. --Maurice Flesier message 21:06, 31 Temmuz 2017 (UTC)

{...} bir taşıma isteği olmuş. Fırat Kalkanı Harekatı dedik Türkiye tarafından yapılana. {...}. Madde adında bir sorun yok. Bunu taşırsak Fırat Kalkanı'nı da Suriye İç Savaşına Türk müdahalesi şeklinde vermek gerekir. Aslında genel anlamda harekatlara kod adını mı başlık olarak seçeceğiz yoksa Rakka Operasyonu gibi isimler mi vereceğiz bunu tartışmamız gerek bir yerde. Böyle olmuyor. En uygun olanı Fırat Kalkanına "Suriye İç Savaşına Türk müdahalesi" demek buna da Rakka Operasyonu demek olacaktır. Ancak ona kod adı kullanınca buna da bunu kullanmak gerekli olabilir, Fıratın Gazabı da oldukça yaygın olarak kullanıldı. Türkçe kaynaklar dediğinizin birçoğunun da konu hakkında taraflı olduğunu siz de bilirsiniz. Bir taraf hükümeti diğer taraf karşı tarafı tuttu. Bu meselelerde tarafsız durabilen BBC Türkçe'den başka da anaakım kaynak aklıma gelmiyor, varsa ondan bilgi alalım. {...}, zaten okuyanımız yok. Sevgiler. -MHIRM. 13:05, 2 Ağustos 2017 (UTC)
ilk önce siz kullanıcılara dönük kişisel yorum ve ithamlarınız ile içerik üzerine yorumlarınızı bir ayırmayı öğrenin. Başka maddeleri mukayese etmek tartışma sayfalarında geçersiz argüman olarak kabul ediliyor. Yani kısacası "ona bu ismi verdikte te buna da bunu dememiz lazım" gibi çıkarımların hiçbir geçerlilik payı bulunmuyor. Türkiye'nin oparasyonuna Fırat Kalkanı Herekatına adını verdik, çünkü açık ara ve halen bu isimle anılıyor kaynaklarda. Hangi kaynakları taraflı gördüğünüz ansiklopediyi alakadar etmiyor, burada önemli olan Vikipedi'de içeriğin TBA'ya uygunluğu ve eşitliğidir. --Maurice Flesier message 13:34, 2 Ağustos 2017 (UTC)
whatever cidden. bu yıpratıcı tavırlarla uğraşamiycam. hiç özlememişim. -MHIRM. 21:20, 2 Ağustos 2017 (UTC)
  • yaygınlık bize 252.000/8.440 gibi Rakka Operasyonu lehinde bir sonuç veriyor. Askeri kodlar veya adlandırmalar her zaman yaygın kullanılmıyor ne yazık ki. Başka kullanıcılar da varsa lütfen yorumda bulunsun, yoksa yaygın kullanımına taşıyacağım. --Maurice Flesier message
maddenin Türkiye ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmuyor. Ne denilmek istenmiş anlaşılamadı. --Maurice Flesier message 17:56, 27 Ekim 2017 (UTC)
Not: Daha sonra kaldırılan şu yoruma hitaben yazılmıştır. --Maurice Flesier message 21:22, 27 Ekim 2017 (UTC)
Ben hata üzeri yazımı kaldırmışken, buna verilen yanıtı neden burada da tutuyor ki? Fazlasıyla ilgisiz duruyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 06:37, 28 Ekim 2017 (UTC)