Tartışma:Osmanlı donanmasının Toulon'da kışlaması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Fransa (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bana biraz garip geldi. Osmanlı Donanması derken d harfi büyük olmalı, onu bir kenara koyalım. Osmanlı Donanması'nın kışı Toulon'da geçirmesi olabilir mi? Gördüğüm kadarıyla "kışlama" ifadesi de kullanılıyor.--RapsarEfendim? 23:20, 28 Nisan 2012 (UTC)

Osmanlı Donanması'nın Toulon'da kışlaması olabilir...эртлй ileti yaz 09:01, 29 Nisan 2012 (UTC)
Taşımayı yapalım isterseniz? Bu olayı bir isim altında anlatmak zor, o yüzden Google aramasından da faydalanamıyoruz ne yazık ki.--RapsarEfendim? 09:34, 29 Nisan 2012 (UTC)
Kışlamak bu anlamıyla sözlükte yer almış. "kışlamak (I) (nsz) 1. Kış olmak: Bu yıl erken kışladı. 2. Kışı bir yerde geçirmek: “Armudu taşlayalım / Dibinde kışlayalım” -Halk türküsü. Güncel Türkçe Sözlük" Kaynaklarda da geçiyorsa ve daha iyi bir öneri yoksa olabilir. --Sayginerv-posta 09:36, 29 Nisan 2012 (UTC)
Dediğim gibi bu olayı bir isim altında kullanan kaynak hemen hemen hiç yok gibi. Osmanlı Donanması, Fransa Kralı'nın isteğiyle kış aylarını Toulon'da geçirdi gibi ifadeler kullanılıyor.--RapsarEfendim? 09:56, 29 Nisan 2012 (UTC)