Tartışma:Mutasyon

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Evrimsel biyoloji (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Evrimsel biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Evrimsel biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje 10K (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moleküler ve hücresel biyoloji (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moleküler ve hücresel biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moleküler ve hücresel biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyoloji (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Çarpıtılmaya çok müsait bir başlık olduğunu düşündüğüm için; tüm cümlelerde kaynak gösterilmesini rica ediyorum. Zira yanlış bilgiler var. İlk paragraftakini düzelttim sadece... Bu imzasız yazı Memooo 7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 25 Kasım 2010


Türlerin evriminde rol alan mutasyon türü, DNA replikasyon hatalarından doğanlar. Yani dışarıdan bir enerji kaynağı ile DNA diziliminin değişimi değil. Hücre bölünmesi sırasında DNA kendisini eşlerken bilgi ve kodlama hataları yapar. Buna değinilmesi gerekirdi.88.224.203.194 09:37, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Bu nokta önemli ve şu an maddede buna dair açıklamalara yer verildi. Umarım bu şekilde daha açıklayıcı olmuştur.--Agnostik Çeviri Grubu 07:15, 4 Kasım 2011 (UTC)

çok iyi teşekkürler.88.252.143.129 18:02, 10 Aralık 2011 (UTC)