Tartışma:Mormonluk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

94.55.166.15 19:21, 8 Temmuz 2011 (UTC)mormonlar.org linkini ekledim, neden sildiniz, bilmek istiyorum. Asagidaki seyleri cok ciddiye ve az ciddiye alarak her seyi yazabilirsiniz ya da her seyi yasaklayabilirsiniz. Burada bir link eklemek neden yanlis biri aciklasin.94.55.166.15 01:26, 10 Temmuz 2011 (UTC)

Toplam nüfusu 2.750 milyon olan Utah'ın tamamı Marmon desek dahi nasıl Mormonların büyük çoğunluğu Utah'ta yaşıyor olabilir? --Ispartaileti 19:59, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Yazilarim neden siliniyor - Cevap Verin. Neden yalan haberleri yazdiriyor bu sahis?[kaynağı değiştir]

BURADA ASAGIDA VERILEN BILGILER YANLISTIR - HER SEFERINDE DUZELTME YAPIYORUM VE DUZELTTIKLERIM HER NEDENSE SILINIYOR. HATTA REFERANS VERDIM. MORMONLARIN bugunku sayilari 14 milyona yakindir. Cok evlilik kiliselerinde katiyen yoktur, bunu yapanlar mesela Community of Christ kilisesidir. Mormonlarin buyuk bolumu Utah'ta yasayamaz. Utah'in nufusu 2 milyondur, sadece yarisi Mormon'dur. Mormon ogretisi Mormon Kitabi'na dayanir, Kutsal Kitap (yani Bible) Joseph Smith'e indirilmemistir. Resit olmayan kizlarla evlilikleri ifadesi yalandir.

Yazilarimi silen KAKABEG sahsin neden sildigini ogrenmek istiyorum. Lutfen cevaplasin.

Kopya yasaktır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:42, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Kopya yasaktir diyorsun, ben nerede kopya yaptim nerede referans vermedim, gosterir misiniz. (...) Senin hakkinda nasil sikayet edebilirim? (...) Lutfen dogru haber yazanlara ve dogru kaynakca verenlere, kopya yasaktir deyip silmeyiniz, (...)

Bunun kopyası. Ondan dolayı silindi ve silinecektir. Takabeg ileti 03:13, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Takabeg beyfendi, ben Mormonum.org sayfasinin kurucusuyum, mormonlar.org yazin orasi cikar, bunu size nasil ispatlayabilirim, bir kontrol edin lutfen. Orada yazdigim yazilar ve burada yazdiklarimda den den isaretlerini gormediniz mi, (...) ayrica verdigim kaynakcanin adini gormediniz mi, (...) Uyariyorum, kaynakca vererek yazdigim yazilari silerseniz, bunu kanitlayacagim (...) Yeniden tekrar ediyorum, mormonum.org'un kurucusu benim. Size mormonum.org domain name adresi ile email yollabilirim. Mormonum.org'ta yazdigim yazilarda ozellikle den den isaretleri ve kaynakca var, siz BUNA NASIL KOPYA DIYEBILIRSINIZ? Bu yaptiginiz cok yanlis. Cevabinizi bekliyorum.

  • Merhabalar,
  • Maddeden çıkarılan içeriklerin (ve tartışma sayfasından çıkarılan içeriklerin) sorun olduğunu görüyorum. Açıklayalım:
    1. Vikipedi'de nâzik, iyi niyetli bir uslûp kullanmalı, kişisel yorumlardan kaçınmalısınız. Aksi takdirde, kişisel saldırı içeren yorumlarınız tartışma sayfalarından çıkarılabilir.
    2. Vikipedi'nin lisansı GÖBL. Serbest olmayan lisansa sahip hiçbir içerik Vikipedi'ye, izin olsun olmasın, eklenemez. Bir içeriğin sizin olması Vikipedi'ye eklemeniz için yeterli değildir: bu içeriği Vikipedi'ye eklerken GÖBL bağlamında eklersiniz ve o içeriğe dair telif hakkı iddianız biter. Daha önce bu içeriği telif hakkı saklı bir biçimde sunmuşsanız, veya başka bir kişi (veya kurum) telif hakkı saklı biçimde sunmuşsa, yine durum sorunludur - doğrudan Vikipedi'ye ekleyemezsiniz. Neden bu kurallar var? Her şeyden önce telif hakları yasal yükümlülükler. Kullanıcılar açısından ise şu önemli sonuç var: Vikipedi'nin lisansı GÖBL - yani Vikipedi'deki içeriği herkes alıp, istediği gibi kullanıp, istediği gibi değiştirip, istediği şekilde, ticarî amaç olsun veya olmasın kullanabilir. Yani birisi buradaki içeriği alıp, değiştirip, kitaplaştırıp satabilir. Bu sebeple, siz kendi içeriğinizi eklerken bile dikkatli olmanızı istiyor, iki kere düşünmenizi tavsiye ediyor, içeriğinizi başka hiçbir yerde telif hakkı saklı biçimde kullanamayacağınızı, içeriğiniz şu anda başka bir yerde yayımdaysa oradada GÖBL altında olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu yasal yükümlülük olduğu gibi iyi niyetimizin bir örneği.
    3. Son olarak: Vikipedi'de tehditvari uslûba asla prim verilmez; aksine bu tarz uslûp kabul edilemez görülür ve tekrarı halinde gerekli prosedürler uygulanır. Burası bir ansiklopedi, herkes bir ansiklopedi yazmaya çalışıyor, herkes gönüllü bu sebeple kullanıcıların inciltilmesi ve uygunsuz uslûba maruz kalmasını çok önemsiyoruz. Ayrıca, telif hakları konusundaki duyarlılığımız tüm Vikipedi projelerinde var olan bir duyarlılıktır; yani bu kuralları ilk başta tespit eden kişi Jimbo'dur.
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 06:04, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Dis baglantilara koydugum link neden siliniyor, birisi lutfen aciklasin.

Mormon Kitabi ile ilgili girdigim calinti olmayan, telif ihlali olmamis olan ansiklopedik kurallara uygun yazdigim yazi neden silindi? Ozellikle tartisma ortamina yazdigim suclayici olmayan sordugum sorular neden silindi. Simdi tartisma imkanimiz bile kalmamis. Neler oluyor acaba?

TEOLOJI kismindaki yaziyi Takabeg neden sildi acaba? Cevap bekliyorum.

Kopya olduğu için. Takabeg ileti 23:10, 11 Eylül 2009 (UTC)

Kendi yazdigim yazilar kopya olamaz. Bilginize sunarim.Bu imzasız yazı 94.55.190.47 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.