Tartışma:Medine Sözleşmesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hukuk (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Suudi Arabistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Suudi Arabistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Suudi Arabistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

1- Medine sözleşmesi, dünyanın ilk yazılı sözleşmesidir.Magna carta değildir--Ozzsoy (mesaj) 13:03, 21 Ekim 2014 (UTC)

kaynak gösterebilir misiniz? --kibele 15:55, 21 Ekim 2014 (UTC)

Gösterebilirim Medine sözleşmesinde peygamberin kendi adını 'hz' olarak yazılmıştır bunada yahudiler tepki göstererek 'hz' yi silin demişlerdir. Elimde bu tür rivayetler vardır.bu bilgiyide daha derinlerine inerek araştıracağım--Ozzsoy (mesaj) 18:12, 21 Ekim 2014 (UTC)

burada rivayetlerle değil bilimsel kaynaklarla ansiklopedi oluşturma çabasındayız. araştırmalarınızda bu tür kaynaklara ulaşırsanız paylaşabilirsiniz. kolay gelsin. --kibele 21:33, 21 Ekim 2014 (UTC)

Bir sözleşme değildir, kamu hukuku, tarih, felsefe, ilâhiyat vb. gibi alanlarlarca incelenerek bir anayasa olduğu ortaya konmuştur. Hatta çeşitli faraziyeler üreterek "dünyanın ilk anayasası" diyen ve hayalci yüceltmeler yapanlar bile bulunmaktadır. Madde adı yaygın kullanım ve mevcut ilmi kaynaklar sebebiyle Medine Anayasası olmalıdır. Kingbjelica (mesaj) 11:36, 12 Kasım 2017 (UTC)