Tartışma:Maksilla

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tıp (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Anatomi (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anatomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anatomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adının Türkçe'de yaygın kullanım olan "maksilla" kelimesiyle değiştirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Hem kemiğin adının Türkçe literatürde bu şekilde olması -üst çeneyi meydana getiren kemik maksilla'dır yani-, hem de yaygın kullanıma sahip olması nedeniyle maksilla adının tercih edilmesinin daha iyi olacağı görüşündeyim. Saygılarımla --Merube 89msj 18:11, 13 Şubat 2012 (UTC)

Aynı şekilde, yaygınlık için birkaç bariz kaynak gösterebilir misiniz elinizde varsa? Kullanım o şekildeyse taşınmasında sakınca olduğunu düşünmüyorum. --Sayginerv-posta 20:04, 13 Şubat 2012 (UTC)
Fibula, femur, humerus gibi kemik adlarına uyum açısından destekliyorum.--RapsarEfendim? 20:07, 13 Şubat 2012 (UTC)
Akademik aramada "Maksilla", genel aramada "maksilla" genel aramada "üst çene kemiği", akademik aramada "üst çene kemiği". Görüldüğü üzere akademik aramada açık ara fark maksilla'dan yana, genel kullanımda da maksilla ile yaygınlık açısından çok yakın gözükseler de; üst çene kemiği için çıkan sayfalarda (maksilla) diye ayrıca belirtildiği görülmekte. Ayrıca tıbbi kitaplarda, Türkçe anatomi atlaslarında, kitaplarında maksilla adlandırması kullanılır -bunlar internet ortamında olmayan yazılı kaynaklar-. Saygılarımla--Merube 89msj 20:24, 13 Şubat 2012 (UTC)