Tartışma:MKE MPT

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: AVCI tarafından 2 yıl önce Silahın resmi adı hakkında. başlığına
Vikiproje Silahlanma (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Silahlanma maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Silahlanma kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Şimdi uygun mudur içerik? --Stultiwikiabana yaz 16:56, 24 Mart 2011 (UTC)

Telif ihlaline neden olan içerik çıkarıldığından maddenin silinmesine gerek kalmamıştır. Düzenleme için teşekkürler. --Superyetkinileti 19:42, 24 Mart 2011 (UTC)

___________________________

Bu tüfek iptal edildi. Adminler boşaltılması gerekmez mi bu sayfanın ? KazekageTR 17:06, 21 Mayıs 2011 (UTC)

___________________________


MPT-76 ile MPT-55 tüfekleri aynı tüfeklerdir. Aralarındaki tek fark mermi çaplarıdır. MPT-76 ve MPT-55 sayfalarının birleştirilmesi gerekiyor. İngilizce wikipedia maddesi her iki sayfayı birleştirdi.

Bilgi eksikliği[kaynağı değiştir]

42'si NATO'nun sistemi, 16'sı da Türkiye'nin olmak üzere 58 testi başarı ile geçen dünyadaki tek silah piyade tüfeği MPT-76 MKE Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretildi. Peygacia (mesaj) 14.28, 17 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

Kilo[kaynağı değiştir]

Yeni kilo 3,7 kiloya düştü Dr. Vikipedist (mesaj) 12.01, 12 Şubat 2021 (UTC)Yanıtla

Birleştirilmeli[kaynağı değiştir]

MPT (Milli Piyade Tüfeği) iki versiyona ayrılır. Bu tüfekler: MPT-55 ve MPT-76'dır. Ancak bu sayfada nedense sayfanın adı MPT-76 olmasına rağmen MPT-55'e yer verilmiş. İki tüfeğinde İngilizce vikide olduğu gibi tek bir sayfada olması gerekmekte ve maddenin yeni adının "MKE MPT" olması gerekmektedir. Zaten pek çok askeri silahın varyantı vardır ve onlardan tek bir sayfada bahsedilir. Örneğin: General Dynamics F-16 Fighting Falcon sayfasında F-16'nın Blockları için ayrı sayfalar açmıyoruz. Ata Barış (mesaj) 20.30, 6 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Silahın resmi adı hakkında.[kaynağı değiştir]

Silahın resmi adı MKE MPT değildir. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun resmî kısaltması da MKE değil, MKEK’dir.

MPT-76 ve MPT-55 silahları birbirinden mekanik olarak farklı ve farklı tasarımcılar tarafından tasarlanan farklı tüfekler oldukları için başlıklarının birleştirilmesini son derece yanlış buluyorum.

Ata Barış isimli Devriye arkadaş lütfen yarım bilgi ile iş yapmasın, konuyu profesyonellere bıraksın.

Başlıkların tekrar ayrılması herkes için en iyi seçenektir.

Şayet ayrılmayacak olursa başlığın “MPT Serisi Tüfekler” olarak düzeltilmesi doğru olacaktır.

Ancak daha önce söylediğim gibi, başlıkların ayrılması en doğrusu. AVCI (mesaj) 12.44, 4 Ağustos 2021 (UTC)Yanıtla

Sayın @AVCI, keşke siz önce Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun kapatılıp. Onun yerine "Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi" isimle yeni bir şirketin açıldığını ve bu silahların yeni şirket tarafından üretimine devam edildiğini öğrenseydiniz. Ayrıca eski kurum tarafından üretilen mermi kutularının üstündeki logoda "MKE" yazdığını bilmiyorsunuz. Keşke ve yine keşke "Ata Barış isimli Devriye arkadaş lütfen yarım bilgi ile iş yapmasın, konuyu profesyonellere bıraksın." şeklinde ki kabaca olan bu yazıyı yazmadan önce bunları bir araştırsaydınız. Sayfanın ayrılmasını istiyorsunuz ancak MPT-76 ve MPT-55 birbirinden farklı sayfalarda olacak kadar kayda değer değil. Sizi saygılı bir şekilde tartışmaya davet ediyorum. İyi çalışmalar. Ata Barış (mesaj) 13.21, 5 Ağustos 2021 (UTC)Yanıtla

Sayın @Ata Barış Bey, yaptığınıza ad-hominem denir. Konumuz MPT kodlu tüfekler, MKEK/MKE’nin resmi kısaltması değil, ki ben kurumun kısaltması konusunda herhangi bir düzeltme talebinde bulunmadım. Tüfeklerin adında kurum adı geçmemektedir, tüm samimiyetimle hangi akla hizmet eden bir düşüncenin tezahürü olarak 3 farklı üretici tarafından üretilen tüfeklerin konu başlığına bu 3 üreticiden yalnızca 1 tanesinin kısaltması yazılmış, anlam veremiyorum.

Ayrıca MPT-76, yukarıda söylediğim üzere MKE, KaleKalıp ve Sarsılmaz firmaları tarafından üretilmektedir. Bu sebepten MPT kodlu bir diğer tüfek olan MPT-55 ile konularının “MKE” ibaresiyle birleştirilmesi son derece mantıksız bir iştir.

Ve yine yukarda belirttiğim üzere, üretici kısaltmasının konumuzla alakası yoktur. Fişek kutularından, kurumun özelleştirilmesinden örnek vermek konuyla alakasız olduğu için ad-hominem kavramına sığmaktadır.

Selamlar. AVCI (mesaj) 01.20, 11 Ağustos 2021 (UTC)Yanıtla