Tartışma:Leonardo da Vinci

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Leonardo da Vinci, eski bir seçkin madde adayıdır. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan adaylığın neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.

http://www.nrc-cnrc.gc.ca/aboutUs/nrc90/monalisa/flash/MonaLisa_e.swf


Solak oldugu, hatta daha kolay geldigi icin sagdan sola yazdigi bahsedilmeli. MonsterOfTheLake 06:32, 23 Ekim 2005 (UTC)

Ingiliz Wikide birkac satir buldum:
He was left-handed and used mirror writing throughout his life. This is explainable by the fact that it is easier to pull a quill pen than to push it; by using mirror-writing, the left-handed writer is able to pull the pen from right to left.
Turkcesi: Solaktı ve hayatı boyunca aynalı yazılımı kullandı. Bunun açıklaması tüy kalemleri çekmek itmekten daha kolaydır; aynalı yazılım kullanarak, solak yazar kalemi soldan sağa çekebilir.

--Pinar 08:14, 23 Ekim 2005 (UTC)

Leonardo da Vinci'nin tersten yazmasının nedeni o zamanlar kilise tarafından kabul görmeyen araştırmalarını gizlemekti. --erdemselek 01:57, 16 Kasım 2006 (UTC)

Leonardo da vinci[kaynağı değiştir]

Neden leonardo da vinci ve ya başka sanatçı ile ünlülerimizin küçükken yada illaki anılarını hatıralarını eserlerini sayfaya eklemiyor sunuz? Bence bunu düşünün. Elif sarı (mesaj) 07:28, 11 Mart 2017 (UTC)