Tartışma:Kmerce

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Vietnam (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Vietnam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vietnam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tayland (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tayland maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tayland kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

khmer mi kmer mi? türkçesi sanırım kmer olmalı. kızıl kmerler örneğindeki gibi. tdk sözlüğüne göre latince harflerle yazılmayan dillerdeki kelimeler, okundukları gibi türkçeleşir. "h" okunmuyor. ortak görüşteysek maddenin adını değiştireceğim. Filanca 22:21, 5 Nisan 2008 (UTC)

  • Dokuz yıl geçmiş; ancak üstteki yoruma katılıyorum. Şu anki madde adı Kızıl Kmerler ile ters düşüyor. Zaten okunuş gereği Kmerler olması lazım, bunun yanında özellikle Kızıl Kmerler bağlamında kullanılmakta, "Kmerler" kullanımı "Khmerler" kullanımına göre daha yaygın gözükmekte (Kmerler, Khmerler). Dolayısıyla Khmerce => Kmerce, Khmerler => Kmerler, Khmer İmparatorluğu => Kmer İmparatorluğu olmalı. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20:22, 12 Kasım 2017 (UTC)