Tartışma:Kapadokya Rumcası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yer isimleri[kaynağı değiştir]

  • Bu maddede adı geçen antik kent isimlerine iç bağlantı vermek için Kapadokya toponomisi sayfasından yararlandım. --İnfoCan 18:08, 23 Nisan 2008 (UTC)

Rusça Harita[kaynağı değiştir]

  • Maddenin Rusça versiyonunda Kapadokyacanın konuşulmuş olduğu yerlerin bir haritası var. Rusça bilen biri bu haritayı çevirebilirse ilginç olur. --İnfoCan 18:12, 23 Nisan 2008 (UTC)

Kapadokyaca ?[kaynağı değiştir]

Kapadokyaca ??? Viki icadı yapamayalım. Takabeg ileti 19:17, 23 Ekim 2009 (UTC)

İlginç,Google'a göre İngilizcede "Cappadocian", "Cappadocian Greek"den çok daha yaygın:
Cappadocian  language -"Cappadocian -Greek" = 233.000 sayfa [1]
language "Cappadocian Greek" = 15.600 [2]

ama Türkçe'de "Kapadokya Yunancası" çok daha yaygın. Tamam, Kapadokya Yunancası yapalım. --İnfoCan 20:24, 23 Ekim 2009 (UTC)

OK. Takabeg ileti 20:25, 23 Ekim 2009 (UTC)

"Kapadokya Yunancası"[kaynağı değiştir]

Şuradaki görüşleri incelemekte fayda var. Kapadokya'da Yunancanın bir zamanlar konuşulduğu doğrudur deniliyor fakat bunun bir lehçe olarak adlandırılmadığı, dolayısıyla Kapadokya Yunancasının olmadığı söyleniyor. Diğer dillerdeki maddelerde de kaynak konusunda bir sıkıntı olduğu görülebilir. Konunun doğruluğunun kanıtlanabilmesi için kaynak bulmamız gerekiyor. İlginize... --esc2003 (mesaj) 14:21, 8 Mart 2014 (UTC)