Tartışma:Küçük Prens

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Her ne kadar Küçük Prens önemli bir çocuk klasiği olsa da,Atatürk konusunda duyarlılık nedeniyle ana sayfada yayınlanmasını doğru bulmuyorum.Bu konuda duyarsız davranmak sanki bambaşka bir kültürden geliyormuşuz gibi gösteriyor.Bir ansiklopedi evrensel olmakla birlikte yayınlandığı dilin nefes almasını sağlayanlara saygı duymalı,yayınlandığı kültürün arkaplanına saygılı olmalıdır.Bunu üstüne üstlük o kültürün insanları yapıyorsa vay halimize.Bir de fransız eseri olduğunu söylersem çok mu ileri gitmiş olurum?Neyse en azından Nelson Mandela'yı ya da Harold Pinter'ı ana sayfada görmemek dileğiyle.Genişletelim sayfalarını ama ana sayfayla onurlandırılmasınlar,lütfen...

Atatürk konusu niye bukadar konuşulmaya ve tartışılmaya kapalı hiç anlamış değilim. Atatürk bir insan değil mi sonuçta..hatası olamaz mı? yanlış birşeylere karar veremez mi? Onu robotlaştırdığınızı düşünüyorum..Kitapta geçen diktatör kelimesi metnin orjinaline ait..Bu yazarın pekala fikri olabilir..Bizimde diktatör olarak adlandırdığımız insanlar bazı ülkelerinin liderleri..Siz exuperynin söylediklerine karşı olabilirsiniz ama bu onun fikri..Ve wikipedia ansiklopedik bilgileri barındıran bir site..Reel gerçekler üzerine yazı yazarsınız. Sonuçta sayfada paylaşılan bilgiler daha önce yaşanmış ve tartışılmış bilgiler bunu buraya eklemekte ne gibi bir sakınca olabilir ki..Bu kompleksten kurtulmalısınız. Kimse birilerini aşağılamak adına bu bilgileri buraya eklemedi. Varolan bilgilerin, tartışılan verilerin neler olduğundan bahsedildi. Bu bukadar basit..

Atatürk'ü aşağılamak ve eleştirmek arasındaki fark[kaynağı değiştir]

Atatürk'ü diktatör olarak görmenin onu aşağılamakla eşdeğer olduğunu düşünüyorum.Eleştirel yaklaşım için ilk önce olayın kritiğinde Atatürk'ün modern Türk milletinin ve Türkiye'nin kurucusu ve lideri olduğu gerçeğini yadsımamak gerekir.Bunu yadsıyarak yapılan her türlü atıf belki aşağılayıcı ya da mutlaka üstünkörü olmaya mahkumdur.Eleştiri için üstünkörü olmamak da önemli bir şarttır.Bu yüzden eleştirmek kelimesi yerine aşağılamayı kullanmak gerektiğini düşünüyorum.Umarım bir daha değiştirmek zorunda kalmam.

Bu Atatürkle bilgileri lütfen silin

bende size katılarak söyleyerek burda Atatürkü aşalamıştır

Ziyaretçi

Bu kitaptaki o hitap şekli düzeltilmeden hiçbir çocuğa 100 temel eser diyerek bu kitap okutulmaz Atatürk'ün bir dikdatör olmadığını bütün dünya biliyor da bi tek Saint-exupery mi bilmiyor acaba? Bu kitap düzeltilmeli diyorum ben bunun için de bişeyler yapmalı bi fikri olan bişeyler yapmak isteyen Atatürkçü arkadaşlar bağlantı kuralım lütfen

Kitapda öyle yazmıyor ki! İyi şekilde yazıyor. Değiştirmiş olabilirler

Gerçekleri görmek[kaynağı değiştir]

Hiçbir insan eleştirilemez değildir. Her insan hata yapabilme potansiyeline sahiptir. Atatürk de öyle. Adam diktatör diktatör demiş. diyebilir, desin. Ezbere konuşma yerine bir de acaba öyle olabilir mi diye düşünün. Doğrusu ben öyle olabilir mi diye düşününce, öyle olabileceği kanaatine vardım.

küçük prens'in yanındaki roman parantezini kaldırmak gerekiyor. Küçük Prens sayfasındakilerin hiçbiri tek başına bu adı taşımıyor. bu kadar baskın olarak tanınan bir ismi bu şekilde barındırmak yanlış. --kibele 11:00, 24 Ekim 2012 (UTC)