Tartışma:Kölelik karşıtlığı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddenin isminin kölelik karşıtlığı olarak değiştirilmesi daha uygun olur düşüncesindeyim. Kaldırılma madde içerisinde işlenebilir.--foPen bana ileti gönder 19:26, 7 Ocak 2014 (UTC)

Google translate ile Abolitionism kelimesini çevirdiğimizde köleliğin kaldırılması akımı diye bir tanım çıkıyor. Ama Köleliğin kaldırılması başlığı daha uygun gibi. --SiLveRLeaD mesaj 19:46, 7 Ocak 2014 (UTC)
Köleliğin kaldırılması akımı, kölelik karşıtı olanların savunduğu akım değil midir? Sanki madde köleliğin kaldırılmasının tarihini anlatıyor gibi bir anlama geliyor. Oysa maddede "akım" tanımlaması yapılmış. --foPen bana ileti gönder 20:58, 7 Ocak 2014 (UTC)
Ben ilk maddeyi okumadan tarihini anlatıyor sanmıştım . --SiLveRLeaD mesaj 21:07, 7 Ocak 2014 (UTC)
Ben bu maddeyi 2011 İş birliği projesinin 27. haftasında Her Vikipedi'de olması gereken maddeler listesindeki eksiklikleri giderirken açmıştım. Bu listede öyle yazdığı için ben de maddeyi o adla açtım. Ancak şimdi maddeyi okuduğumda Kölelik karşıtlığı daha uygun gibi geliyor.-- Batuhan 18:08, 8 Ocak 2014 (UTC)

söz eklenmeli[kaynağı değiştir]

bi tane söz vardı "kölelik anca işler kendi kendine yapılmaya başlandığı zaman kalkacak" diye. bir tane filozof söylüyordu. eklensin Modern primat (mesaj) 18.57, 10 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]