Tartışma:Japonya Kürtleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Burada ve şurada öne sürülen: "Ancak ayrı madde olarak kalırsa bilgilerin eklenme şansı yüksek olacaktır." argümanı hayli zayıftır. Katkı yapılacak, bilgi eklenecek maddelerin illa ki ayrı maddeler halinde olması gerektiği nerede yazmaktadır? İsteyen anamaddeye de pekala katkı yapabilir. Yerlisi olan da olmayan da, ansiklopedik olduğu sürece her türlü bilgiyi, katkıyı yapabilir. Madde, Kürtler maddesi ile birleştirilmelidir. Anamaddedenin Ortadoğu'da Kürtler altbaşlığında dahi henüz pek çok eksik ve yetersiz bilgi varken, bu maddelerin (Almanya Kürtleri, Fransa Kürtleri, Japonya Kürtleri, vb.) ayrı ayrı ve yetersiz derecede kısa içeriklerle açılmış olması, henüz ansiklopedik olgunluğa erişmiş olmamaları nedeniyle, doğru değildir. Gün gelir de, maddeler yeterli büyüklüğe ulaşırlarsa, elbette ayrı madde haline getirilebilirler. Bu arada, Kullanıcı:Manco_Capac'ın şurada belirttiği gibi, Kürt diasporası tabiri de tartışmaya açılmalıdır. Herkese iyi çalışmalar. --M. M. ileti 20:38, 17 Kasım 2008 (UTC)

kazankıran ailesinin kedisinin tüy dökmesini filan da koysaydın maddeye daha zengin olurdu. Kazankıran ailesi oturma eylemi yapmış. vay be ne ansiklopedik bilgi. çavuşeskunun hayvanat bahçesine gitmesini de havyanat bahçesindeki idam edilmiş rumenler maddesi açıp oraya koyalım bari.

Üstteki üslubu doğru bulmasam da, Kazankıran ailesinin gerçekten kayda değer bir olay olduğunu düşünmüyorum. Khutuckmsj 20:41, 21 Kasım 2008 (UTC)
Olduğunu mu olmadığını mı düşünüyorsunuz?
"Olduğunu düşünmüyorum" olacaktı o. Teşekkürler düzeltme için, üstte de düzelttim. Khutuckmsj 20:47, 21 Kasım 2008 (UTC)

Kazankıran vakası uluslararası bir meselesiydi. BM ile ilgili ve Japonya'nın mülteci politikasına az da olsa etkilemiş bir olay. Türk medyasında ise sadece sınırdışı edilişi aktarılmış ama olayın süreci aktarılmamıştır. Birde sert davranmış ifadesi benim bulduğum en ılımlı ifadedir. Takabeg ileti 20:51, 21 Kasım 2008 (UTC)

içerik aktarma[kaynağı değiştir]

  • sam sonucu maddenin içeriğinin kürtler maddesine aktarılmasına karar verilmiştir. madde geçmişlerini birleştirdim. ilgili birisi içeriği uygun biçimde eklerse iyi olur. --kibelemesaj 16:02, 6 Aralık 2008 (UTC)