Tartışma:Hidrosfer

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Başlık değişimi[kaynağı değiştir]

Hidrosfer başlığı altındaki bilgilerin suküre adı altına alınıp, Hidrosfer başlığıda Suküre başlığına yönlendirilirse daha iyi olur. O.K.T. 01:11, 19 Şubat 2010 (UTC)

  • Vikipedi adlandırma kuralları gereğince bir konunun en yaygın ismi o konuyu ele alan maddenin ismi olur. "Hidrosfer" ismi akademik yazında yaygın olan isim olduğu gibi genel olarak da daha yaygın olan isimdir. Bunun en bariz ve basit örneği Türkçe dilinde Google araması yaptığınızda "hidrosfer" için 26400, "suküre" içinse 3400 sonuç çıktığını görebilirsiniz. Eğer akademik yazında suküre isminin daha yaygın olduğuna dair herhangi bir kanıt mevcutsa maddenin ismi elbette değişebilir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 01:17, 19 Şubat 2010 (UTC)
  • ULAKBİM'de yapılan sorgularda ve genel olarak bakılan bilimsel nitelik taşıyan yayınlarda; suküre(hidrosfer) şeklinde ifadelere yer verilmektedir. Bu hususta kullanım olarak suküre karşımıza çıkıyor fakat bu makaleler hidrosfere atıfta bulunuyor. Suküre anlam ve niteliğiyle hidrosferi tam olarak karşılayan bir çeviri olduğundan kullanılmasının daha güzel olacağını düşünüyorum. Sonuçta Türkçe bilen biri için hidrosfer ilk bakışta bir anlam ifade etmezken, suküre bu ifadeyi gayet güzel gerçekleştirebiliyor. Ek bilgi:Türk Dil Kurumunun Hidrosfer çeviri ise Suyuvarı şeklinde. O.K.T. 23:53, 20 Şubat 2010 (UTC)