Tartışma:Hersek Sancağı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Balkanlar (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Balkanlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Balkanlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bosna-Hersek (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bosna-Hersek maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bosna-Hersek kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sancak beyleri[kaynağı değiştir]

Metinde kaynak belirtilmiş (http://www.archive.org/stream/kratkauputaupro00bagoog#page/n190/mode/2up ). Neden kaynak yok gerekçesiyle kaldırıldı bu içerik merak ettim.--Rapsar da ne ki? 11:14, 7 Kasım 2011 (UTC)

  • O kaynakta çoğu sancak beyinin ismi yok ve göreve geliş tarihleri yanlış. Örneğin Sinan Bey'i yazmamışlar. Gümlüoğlu Paşa Yiğit adı da Türkçe kaynaklarda adı geçiyor ama Hırvatça kaynaklarda adına rastlamadım. GökçeYörük 17:14, 7 Kasım 2011 (UTC)
  • Şu kaynağın 158. sayfasında bir şeyler yazıyor ama. Acaba sancak beyleri mi? GökçeYörük 17:22, 7 Kasım 2011 (UTC)
Eksik olan yerleri tamamlasak, güzel bir başlık olur gibi. Boşnakça Vikipedide de bir liste var. Hatta kategorisi de var, Osmanlı döneminde Bosna-Hersek gibisinden.--Rapsar da ne ki? 20:36, 7 Kasım 2011 (UTC)
  • Gösterdiğiniz listede Bosna Sancağı'nın sancak beyleri listelenmiş. Bize Hersek Sancağı'nınkiler lâzım. GökçeYörük 00:36, 8 Kasım 2011 (UTC)