İçeriğe atla

Tartışma:Hasret Gültekin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Müzik (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Could someone please translate this into English. There is no article about Hasret Gültekin on the English Wikipedia! It should be after all he did for the Bağlama Saz.


  • Taraflı."....kundaklanan Madımak Oteli'nde hayatini kaybederek cogaldi." cümlesi taraflı bir yorum içeriyor.--Hasan Sami 05:07, 18 Ekim 2006 (UTC)
  • TarafsızSevenleri arttı anlamında kullanılmıştır ve tarafsız ve doğru bir tabirdir.
  • "Sevenleri arttı" da göreceli (İzafi) dir, dolayısı ile taraflıdır. Ansiklopedik maddenin en önemli özelliği yalın (çıplak) olmasıdır, duyguları sergileme yeri değildir. Hikaye yazmıyoruz, ansiklopedi maddesi yazıyoruz!--Hasan Sami 21:20, 9 Kasım 2006 (UTC)
  • Tarafsız "Sevenleri arttı" nın neresi görecelidir ? Bir kimsenin sevenlerinin sayısının çoğalmasına, sevenlerinin artması denmektedir. İstatistiki bilgimi gerekiyor bunu söyleyebilmek için ? Asıl sizin yaptığınız bu yorum "Taraflıdır!" ve tarafınız açıkça bellidir.

siyasi icerikli maddeler[kaynağı değiştir]

Hepimizin yaşadığı ve gözüyle gördüğü bir olayı daha başka şekle sokmaya neden çalışıyor? Hepimiz neler gördük alt alta yazarsanız ulaşacağınız veriler. 1.Olaylar 2 Temmuz 1993 Cuma günü olmuştur. 2.Olaylar Camiden çıkan insanlar tarafından yapılmıştır. Bu insanlar galeyana provakasyona veya bi başka şeye bindirilmişler veya bindirilmemişler. Fark etmez... 3.Olaylar sırasında Jandarma ve Polis şehirde itfaiye yanan otelin önündedir. 4.Bu otel göstericiler tarafından dışardan ateşe verilmiştir. 5.Ateşe verilen bu otelde 37 İNSAN öldürülmüştür. 6.Bütün bu olay seyredildikden sonra göstericiler azıtıp valiliğe yürümüş orda da silahla karşılaşınca durmuşlardır. 7.Bu olay mezrada kasabada köyde babanızın çiftliğinde olmamıştır. Bu olay bir şehrin göbeğinde gündüz gözüne ve mesai saatinde olmuştur. ŞİMDİ BUNLARDAN HANGİSİ YALANDIR? Bu insanlara "öldürüldü" bile diyememek ne demektir? kendiliğinden mi öldüler? Şimdi düşünün! ! ! DÜŞÜNÜN ! ! ! KUVVACI: 22:10 19.Ocak.2009 (TR)

hem bu maddede hem de Madımak Oteli maddesinde hem de Sivas Madımak Olayı maddesinde bilgi eksiklikleri var.otelin kundaklanmasindan bahsediliyor, göstericilerden bahsediliyor, saldirganlardan bahsediliyor, ancak olayin siyasal boyutu nedir, kimler rol almistir, ne neden olmustur, hadisenin önü ardi nedir ne degildir hic (zırnık) belli degil.bu tür tanimlamalarla sivas olayi gibi tarihsel ve siyasal bir olayin ansiklopedi maddesi olarak yazilmasi hic bir bilgi vermemekten ibaret olacaktir.saniyorum siyasi tartismalardan kacinma tutumu vikipedide yayginlasiyor, siyasi icerikli maddeleri yanlis yazmanin disinda yazamama durumu egemen oluyor.yanlis yaziliyorken ki kesinligi disinda, öyle bir dille yaziliyor ki maddeler, bir sey söylememek icin özel bir gayret gösteriliyor sanki.umarim yaniliyorumdur.--alibazmesaj 21:45, 9 Kasım 2006 (UTC)


Ben bu icerigin cok az olduguna inaniyorum. Hasret Gültekinin insanlara nasil oldugu yazmiyor. Hasret Gültekin gittigi yerde , Kocgiriliyim KÜRDÜm derdi. Ve siz yasadigi hicbirseyi yazmamissiniz. Hasret Gültekinin HAYATI bu degildir. Bu icerikde sadece Hasret Gültekinin türkiyeyi temsil ettigini yaziyor. Siz bu icerikleri hep degisip, herseyi Türklertirmek istiyorsunuz. Nesimi Cimen in hayatina bakarsak ayni sey, Yok nesimi cimen türkmüs. Hepsinide kendi kafanizdan uydurarak yaziyorsunuz.

  • hasret gültekin'in, nesimi çimen'in ve diğer eksik olduğunu düşündüğünüz biyografilerin eksiklerini belgelere dayanarak ve ansiklopedik bir dille, kendi cümlelerinizle tamamlarsanız seviniriz. burada herkes bildiği kadar katkıda bulunuyor, maddelerin eksikliklerini de hep birlikte tamamlıyoruz. --kibele 18:10, 15 Kasım 2006 (UTC)
  • kürt asıllı türklerde ne demek ya saçma bir terim değil mi? bir insan ya türktür ya da kürttür. ne yapılmaya çalışılıyor bu şekilde anlamak mümkün değil? eğer tarafsız olunacaksa kürt asıllı türk cümlesi ortadan kaldırılmalı bence. kimse kimseye zorla bir kıyafet dikemez herkesin kıyafeti üstündedir. saygılar.
  • 'Kürt asıllı bir Türktür' demek: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Kürt 'asıl'lıdır demektir. Ben bunda bir sakınca görmüyorum. Nasıl Alman asıllı bir İngiliz olabiliyor ise, Kürt asıllı bir Türk'de olabilir. Ulus devlet nedir diye tartışılacak bir yer değil bu başlık. -Gaare
  • Ozaman Kürt asıllı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır diye yazılması en dogrusudur

Hasret Gültekin Sivan Perwer ile bir calisma yapti, NEWROZ diye bir albüm cikartti, cocugun ismi RONI, dediginiz TÜRK vatandasi KÜRT kökenli, iste okuyun: http://www.hasretgultekin.com/hayathikayesi.htm dolaysiyla onun akrabasi bizim komsumuzdur, ailesi kürtce konusuyor. saygilar

Metnin içeriği ile ilgili olarak[kaynağı değiştir]

Ben Sivaslıyım ve Hasret Gültekin'in hayranlarındanım. Fakat kabul edilsin ya da edilmesin, metnin yazılış şekliyle ilgili uygun bulmadığım, daha doğrusu acemice bulduğum bazı noktalar var :

- Bu metin bir biyografi niteliği taşımalıdır ve bunun gerektirdiği kriterleri yerine getirmelidir. Buna göre, daha hemen ilk paragrafta ölümünün ne şekilde gerçekleştiğinden bahsedilmesi yanlış. Ayrıca bunun ifade ediliş şekli de çok doğru değil. Böyle bir metin yazılırken bazı duygular (nefret veya kin vb.) öne çıkarılmamalı. Bu benim camiden çıkan ve katliam yapan grubu desteklediğim anlamına gelmez.

- Albümlerdeki parçalar tek tek yazılmamalı. Albüm isimleri ve yılının belirtilmesi yeterli.

- Ayrıca Hasret Gültekin'in yaptığı müzik tarzıyla ilgili tek bir cümle bile yok.

- Hasret Gültekin'in Kürt olduğuna dair iddia tamamen taraflı, çünkü buna dair bir kanıt yok (Kürtçe türküler söylemesi de buna dahil). Sadece bir Türk vatandaşı olduğu bilinmektedir.

Kısaca, Hasret Gültekin daha profesyonel bir biyografi metninini haketmektedir.

- Kurtcenin yasak oldugu ve Kurt olmanin suc oldugu bir donemde baska nasil bir kanit bulmayi bekliyorsunuz?

kaynak gösterilmeden etnik köken belirtmek gereksizdir.[kaynağı değiştir]

kaynak gösterilmeden etnik köken belirtmek gereksizdir.kaynak belirtilene kadar değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Giriş Metni / Tanıtma Cümlesi[kaynağı değiştir]

Vikipedia'da ilk giriş cümlesinde geleneksel olarak doğum ölüm tarihleri ve o kişinin namına bir sayfa açılmasını neden olan özellikleri sıralanır. "Sivas Madımak katliamında hayatını yitiren Alevi halk ozanı" gibi, bundan sonrası kaç çocuk babası olduğu, köyü, aslen nereli olduğu, dedesigilin aslen nereli olduğu gibi tartışmalar, çocukluğu, hayatı, ilkgençliği kısmında verilen referanslarla birlikte tartışılabilir. --ongan (mesaj) 01:43, 8 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Bir olay sonrası kayda değer olmuş olsaydı haklıydınız (Münevver Karabulut, Ethem Sarısülük gibi maddeler) Gültekin'in kayda değer olmasının sebebi bu olay değil. Bu olay olmasa da zaten kayda değerdir kendisi. Dolayısıyla ölümünün girişte olması doğru değil, alt başlıklarda bahsedilebilir. Biraz düzenleme yapıyorum maddede şimdi.--RapsarEfendim? 11:00, 8 Ocak 2016 (UTC)