Tartışma:Grup Yorum

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Adlarını Diyalektiğe "yorum" denilmesinden alıyorlar sanırım. Marksizm dünyayı yorumlama değil değiştirme hareketidir. "Filozoflar dünyayı yalnızca yorumladılar, sorun onu pratik eylemle değiştirmektir." . Bu bağlamda sürekli yeni sömürgecilik ve amerikan emperyalizmi eleştirisinden ibaret, anti-mhp'cilikle sınırlı kalan, gerektiğinde faşist ulusalcılık (kemalizm) kuyrukçuluğuda yapan ve proletarya ile sosyalizmin lafını bir kere bile etmeyen grup yorum, öncü savaş stratejisi izleyen örgütlerin programına yakın çizgi izleyen (thkp-c, dhkp-c, dev-sol, dev-yol, acilciler vs..) felsefi olarak burjuva materyalizmi ve ampiryokritisizmden kopamamış, pragmatik ve sağ çizgi izleyen sözde "sol" bir gruptur.178.233.187.223 12:26, 26 Nisan 2012 (UTC) 178.233.187.223 12:28, 26 Nisan 2012 (UTC)

Bu tarz kişiler zaten marksist değil ki. :) Bunlar PKK'ye kürtçü derler, kürtlerle türklerin beraber türkiye devrimi için mücadele etmesi gerektiğini savunurlar. Bu yüzden demokratik devrimi ve sosyalizmi es geçersek görüşleri kemalistlerle çok yakındır. Oysa Leninist teori göstermiştirki, ezilen ulus ezen ulusun proletary devrimi için mücadele etmeli, ezen ulusun proletaryasıda ezilen ulusun küçük-burjuva milliyetçi hareketini ve ayrılıp bağımsız devlet kurmasını savunmalıdır. Bunlar Türkiye'yi bütün görürler ve görüşlerine göre yeni-sömürgeciliğin boyunduruğu ve gizli işgal altında olan Türkiye, oligarşi diktatörlük denen bir siyasal rejimle idare edilir. Oysa Marksizmde yeni-sömürgecilik diye bir terim yoktur. Türkiye emperyalist bloğa dahil olduğu kadar Kuzey Kürdistan'ı da ilhak etmiş, işbirlikçi tekelci burjuvazi ve büyük toprak sahipleri egemen sınıf ittifakına dayanan, faşist diktatörlükle yönetilmektedir. Bu diktatörlüğün resmi ideolojiside Kemalizmdir.88.231.20.175 12:38, 7 Ağustos 2012 (UTC)
Ha bir de Tipte olmaz bunlarda, çünkü Kemalizmle çok yakındırlar (Hem Kemalistlerin Hem Grup Yorum'un Beşar Esat'ı desteklemesi bunu gösteriyor. Oysa Gerçek sol Tarafsız (boykot) kalır, ne destek verir ne karşı çıkar.) Yürüyüş Dergisi ve onun okurlarından Engin Çeber buna örnek mesela. Sürekli Vatanseverlik lafını ağızlarından eksik etmezler. Tıpkı bir ülkücü-faşist gibi milliyetçi sloganlar kullanırlar. 1980 öncesinde tutuklanan tekkaşlı sözde "solcu"larda bu öncü savaş stratejisini savunan kesimden çıkmıştır daima. Tip ve ideoloji arasında korelasyon olduğundan eminim. Bakın ülkücülere, milliyetçilere, kemalistlere, Akplilere tekinde zerre tip var mı? yok elbette. Bir de Lenin'e Stalin'e Enver Hoca'ya felan bakın, ne dediğimi anlarsınız.88.231.20.175 12:49, 7 Ağustos 2012 (UTC)

Eklentilerin hepsi ansiklopedik bir dilde yazılabilirdi. Burası bir politik dergi değil. Karajhan arkadaş daha uygun bir dille anlattıklarını geliştirebilir. Sonuçta düzgün bir Yorum sayfası da olması lazım. Ama bu hali ile değil--Devrimdpt 11:12, 22 Aralık 2006 (UTC)

  • evet fazla yorumlu bir madde olmus--alibazmesaj 11:39, 22 Aralık 2006 (UTC)
  • biraz düzenledim. ancak özellikle tutuklamalara ilişkin kaynak gösterilse iyi olur. --kibelemesaj 12:09, 22 Aralık 2006 (UTC)
  • Aşırı yorumlu bence düzenlemek de fayda etmez Bu imzasız yazı 78.165.226.73 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 5 Ağustos 2009

tartışma sayfasında yazılan yorumlar çok eski ve şimdi ki sayfayla ilgisi yok.. sayfanın tarafsız ve yorumsuz olarak değiştirdiğimden ötürü yorumlarında kifayeti kalmadığını düşünüyorum ve bu yüzden eski yorumların, yeni yorumları yanıltabileceği olasılığı olması sebebiyle silinmesini uygun gördüm.--xrazymesaj 22:35, 10 Haziran 2011 (UTC)

Bir maddenin tartışma sayfası onun zaman içindeki gelişimini göstermesi bakımından önem taşır. Yukarıdaki yorumların yanıltıcı olabileceği düşünülüyorsa ilgili bölüme sorunun çözümlendiğine ilişkin bir not düşülebilir. --Superyetkinileti 01:55, 11 Haziran 2011 (UTC)