Tartışma:Gazze Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İsrail (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Filistin (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Filistin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Filistin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Madde isminin Gazze Savaşı olarak değiştirilmesini öneriyorum.

Google aramalarında "Gazze Savaşı 2009" 549.000 sonuç veriyor.

şu anki haliyle 127 sonuç vermektedir. Bu imzasız yazı Gençosmanlı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gazze + Savaşı + 2009 olarak değil "Gazze Savaşı 2009" olarak arama yapıldığında ne sonuç çıkıyor ? Takabeg ileti 22:04, 10 Eylül 2009 (UTC)

2 (yaziyla iki) :) --Iggy 23:17, 10 Eylül 2009 (UTC)

Neye göre zafer?[kaynağı değiştir]

Sonuç bölümünde Kesin İsrail Zaferi denmişse de bunu doğru bulmuyorum. Neye göre zafer? Hamas yöntem olarak İsrail'e karşı klasik cephe savaşını kullanmıyor. Dolayısıyla İsrail asker ve tanklarının Gazze'ye girmesi, hava bombardımanı yapılması İsrail'i kazanan taraf yapmaz. Şayet gerçekten bu operasyonlar Hamas'a, onun İsrail'e verdiğinden daha büyük kayıplar verdirdiyse ve bu husus ortaya koyulabiliyorsa zafer denebilir. Ancak bu husus kesinlikle belirsizdir. Dolayısıyla İsrail'i kazanan taraf ilan etmek yanlış olur. Sonuç belirsizdir...





26 Aralık'ta İsrail, Gazze şeridine beş geçiş kapısını insani yardımlar için açtı. Kapılardan 100 kamyon tahıl, insani yardım ve diğer mallar Gazze'ye taşındı. Ayrıca Gazze'deki elektrik santralinin yakıt vanaları açıldı. Bu hamleye rağmen Gazze şeridinden bir düzine civarı roket ve havan mermisi ateşlendi. İsrail, kapıları açmasına rağmen Hamas'ın davranışına göre operasyon yapıp yapmayacağını 28 Aralık'ta açıklayacağını bildirdi... İsrail ne üzerine düşeni yapmış..Hamas kaşınmış..İsrailde kulağını çekmiş kısacası...Operasyon düzenlemede İsrail haklı...

İsrail kazanamayacağı bir savaşa girdi Osmanlının evladı türki'ye büyüyor cihad yakındır